Mollema maakt zich geen zorgen met oog op de Tour: “Wil dan pas top zijn”
foto: Sirotti
zaterdag 16 juni 2018 om 12:45

Mollema maakt zich geen zorgen met oog op de Tour: “Wil dan pas top zijn”

Bauke Mollema eindigde in 2013 én 2014 nog op het eindpodium van de Ronde van Zwitserland. Dit jaar staat de kopman van Trek-Segafredo na zeven etappes ‘slechts’ tiende, op 2:26 van leider Richie Porte. Zorgen maakt de 31-jarige klimmer zich echter allerminst. “Ik wil pas top zijn in de Tour de France”, zo tekent De Volkskrant op uit zijn mond.

Mollema wist dit seizoen één overwinning te boeken, door in de derde etappe van de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali naar ritwinst te sprinten. Ondanks zijn mindere presteren in Zwitserland werkt hij met vertrouwen toe naar de Tour, waar hij vorig jaar nog een ritzege wist te boeken naar Le-Puy-en-Velay.

De klimmer zit naar eigen zeggen op schema. “De week verloopt volgens plan. De Ronde van Zwitserland is mijn eerste koers sinds zeven weken, dan is het niet gek dat je nog wat tekort komt. Ik weet dat ik richting de Tour nog stappen moet maken. We gaan echter nog op hoogtestage, dus het komt allemaal goed.”

“Ik heb de afgelopen weken veel bergop getraind, vaak in mijn eentje. De snelheid van het rijden in een peloton krijg je niet nagebootst op training. Bijna alle etappes in deze Ronde van Zwitserland gaan volle bak. Ik maak me echter geen zorgen. Ik weet dat ik altijd wat extra’s kan brengen in de Tour”, zo besluit hij.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
16 juni 2018 13:38
De derde tevreden Nederlander met het oog op de Tour. Ik krijg een minder goed gevoel.
16 juni 2018 13:42
Een wijsheid als een koe, bijna een open deur intrappen. In de Tour moet je er staan.
Deze ronde is leuk en aardig, meer niet. Het draait om de Tour.
16 juni 2018 14:00
Hij heeft gelijk natuurlijk. Hij staat mooi tiende nu geloof ik. De vorm is dus ok. Pas in de Tour moet de topvorm er zijn. Hier super rijden zou gewoon te vroeg zijn.
16 juni 2018 14:52
Vaak te vroeg gepiekt in de tour. Hoopvol dat ie zn piek later probeert te leggen. Of was het te slecht hersteld de afgelopen jaren?
16 juni 2018 15:58
heeft Mollema zich ooit ergens zorgen over gemaakt?
16 juni 2018 18:06
Voor mij de topfavoriet op het volgende NK tegenwind in Zeeland.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.