Naesen: “Vond Groenewegen al achterlijk, maar nu is hij helemaal een deb”
Oliver Naesen - foto: Sirotti
zondag 2 oktober 2016 om 20:50

Naesen: “Vond Groenewegen al achterlijk, maar nu is hij helemaal een deb”

Oliver Naesen moest in de Tour de l’Eurométropole genoegen nemen met de tweede plaats achter Dylan Groenewegen. De Belg van IAM Cycling was het niet eens met de manier van sprinten van de Nederlands kampioen en maakte dat na afloop in woord en gebaar kenbaar. “Het is gewoon belachelijk dat Groenewegen wint”, zegt Naesen tegen Sporza.

Groenewegen kwam na een zware koers als eerste over de meet en week daarbij uit naar links. Daar zat Naesen, die met de nodige stuurmanskunsten overeind wist te blijven. “Ik wou Groenewegen voorbijsteken, maar hij reed mij in de dranghekken”, zegt hij. “Dat is gewoon crapuleus (smerig, red.). Je kunt een beetje de deur dichtdoen, maar als je voelt dat iemand erover komt en je hebt een beetje klasse, dan hou je je lijn.”

De jury besloot om, na bestudering van de beelden, niets te veranderen aan de uitslag. “Waarom laat de jury dit dan toch toe? Omdat ze er niets van kennen, zeker?”, aldus Naesen, die niet snel vrienden zal worden met Groenewegen. “Ik vond hem sowieso al achterlijk, maar nu is het helemaal een deb. Ik zou op die manier zelfs niet willen winnen.”

https://twitter.com/OliverNaesen/status/782626605936078849

Boonen: “Dit is niet correct”
Ook de nummer drie van vandaag, Tom Boonen, was het niet eens met de beslissing van de jury. “Je hoeft niet heel geleerd te zijn om te zien dat Naesen werd gehinderd. Dit is niet correct”, aldus de Belgische kopman voor het aanstaande WK tegen Sporza.

Groenewegen: “Ik week zeker uit naar links”
Dylan Groenewegen zelf was zich van geen kwaad bewust. “De sprint verliep chaotisch doordat de kopgroep in de laatste meters werd teruggepakt”, zegt hij op de site van LottoNL-Jumbo. “Ik moest eerst om de kopgroep heen en daarna nog Debusschere voorbij. Ik week zeker uit naar links, maar ik liet genoeg ruimte om te kunnen passeren.”

Bekijk via de site van de VTM de beelden van het incident

[poll id=”326″]

RIDE Magazine
109 Reacties
Sorteer op:
2 oktober 2016 21:10
De sprint van Groenewegen was misschien op (of net over) het randje, maar deze reactie van Naesen gaat echt te ver.
2 oktober 2016 21:12
A ja, twitter, daar huizen idd de allergrootste pauskontlikkers wereldwijd. Ongelofelijk hoe tegenwoordig toch altijd 'op twitter werd verbolgen gereageerd dat…' een serieuze rol toebedeeld krijgt.

Volgens mij lagen deze heren elkaar sowieso (om welke reden dan ook, da's gissen) al niet wat ook de strofe 'vond hem al achterlijk' verklaart.
2 oktober 2016 21:13
@Cunego

Nou ja Naesen noemt Groenewegen een debiel, Boonen noemt in feite iedereen die een andere mening dan hem toegedaan is een debiel.

Past niet echt bij een legende.
2 oktober 2016 21:13
Al dat gejank van Naesen maakt hem nog belachelijker.
2 oktober 2016 21:15
Edit redactie: Waarvan akte.
2 oktober 2016 21:17
Boonen mag zeggen wat hij wil. Blijft een legende!!

Tommeke heeft gewoon gelijk trouwens.
2 oktober 2016 21:19
Het is gwn de fout van de organisatie... waarom dat gootje niet afdekken? Daardoor dacht naessen er via die kant langs te kunnen maar dat kon dus niet en hij zat geen eens naast groenewegen in de seint dus er voorbij was die nooit gekomen
2 oktober 2016 21:19
Wat een kinderachtige reactie van Naessen. Dat je er net na de finish wat gefrustreerde woorden uitgooit, kan nog wel. Maar op het podium mag je je weer gedragen. En dan nog die tweets na afloop waarin hij spreekt over het hebben van klasse. Als je je zo gedraagt heb je geen klasse Oliver!
2 oktober 2016 21:20
Uitspraken van Naesen gaan er wel wat over, ook al snap ik zijn woede.
2 oktober 2016 21:22
Ik vind dat duimpje omlaag met die smalende grijns erbij eigenlijk wel koddig, draagt Groenenwegen daar nou een hele grote, rare hoed ?
2 oktober 2016 21:22
Die Naesens moet blij zijn dat hij als peletonvulling nog eens op een foto is komen te staan met de aanstaande wereldkampioen.

Wat een nare man en slechte verliezer ben je om je zo uit te laten over een collega, maar snap dat hij op moet vallen met uitspraken want zijn prestaties geven geen reden om deze erkende niet winnaar verder nog aandacht te geven. Al zou ik zijn zuur gezicht nog wel eens willen zien als "deb" Groenewegen straks het WK en Milaan san Remo wint.
2 oktober 2016 21:24
Haha wat laat hij zich kennen zeg. Triest dit.
2 oktober 2016 21:25
Groenewegen misschien net over het randje? Maar Naesen toch echt de loser van de dag. Hij was immers de man die voorop lag met 2 anderen, hij vergeet dat uit te buiten. Maar vooral zijn gedrag na de finish is onder de maat. Stiekem baalt hij ervan dat hij door eigen tactisch misrekenen heeft verloren.
2 oktober 2016 21:26
Haha, ook een manier om jezelf onsterfelijk te maken. Wat een loser is die Naesen.
2 oktober 2016 21:27
Pijnlijke reactie van Naesen. Benieuwd of hij morgen al spijt heeft.
2 oktober 2016 21:27
Het was niet netjes, maar wel volgens de regels denk ik. Na het passeren van de kopgroep wijkt groenewegen niet van zijn lijn af, ergo volgens de regels. Al laten die regels wel steeds vaker te wensen over.

(Wat deed die steen daar op de lijn?)
2 oktober 2016 21:27
Wat wordt dit opgeklopt allemaal. Gebeurd vrij weinig, diagonale Groenewegen & boze Naesen. Heb erger gezien met minder poespas. Volgende week is iedereen, inclusief Naesen, dit weer vergeten... Next!
2 oktober 2016 21:28
@aoyen

Je beseft toch wel dat je momenteel net zo triest gedrag vertoont als je Naesen van beticht? De beste man won nota bene nog in Bretagne iets meer dan een maand terug. Is Groenewegen nog niet gelukt, een eendagskoers op WT-niveau ;)
2 oktober 2016 21:29
Deb, is dat Vlaams voor dab? Misschien moet Groenewegen volgende keer dat ie hem ziet ff recht in z'n face dabben. Ik vond Naesen een goede/leuke renner maar ik zal na vandaag niet meer voor hem juichen. Tijdens een interview mekkeren kan ik nog begrijpen, maar als je je vervolgens zo gaat gedragen op het podium ben je gewoon een zielig gastje.
2 oktober 2016 21:30
Denk dat Naesen met dat duimpje aangeeft hoe hij zelf de laatste km heeft gereden de pannekoek.

Mijn respect voor hem is in ieder geval helemaal verdwenen. Wat een gefrustreerde bosbes us dat zeg. bah bah
2 oktober 2016 21:32
Het is vooral de organisatie die hier blaam treft. De hekken staan niet in de laatste vijftig meter niet in lijn met de obstakels. Als je het luchtshot bekijkt zie je dat Groenewegen ten opzichte van de hekken genoeg ruimte over laat, maar ten opzichte van de obstakels niet.

En die Naesen moet gewoon normaal doen want dit soort reacties zijn echt kinderachtig. Net als van al die Belgische wielrenners op Twitter. De jury beslist en die vond het niet erg genoeg.
2 oktober 2016 21:32
Hoe kun je nou door zo'n voorval fan-af zijn ? Je kijkt toch wielrennen en je zit niet in een big brother huis of zo ? Rare diersoort die mensen.
2 oktober 2016 21:36
"Bericht van de redactie aan Naesen: Respecteer elkaars mening en reageer normaal op elkaar, schelden is niet toegestaan op wielerflits."

:D Er zit in ieder geval pit in die kerel en groenenwegen rijd m wel de hekken in op een niet al te nette manier mijns inziens. Zou denk niet onterecht zijn als Groenenwegen een DSQ krijgt. Naesen mag dan ook een DSQ ivm schelden :) Dan wint het fenomeen nog weer eens een ritje...
2 oktober 2016 21:38
Wat een huilbaby die Naesen. Kijk naar de beelden als ze over de streep komen, zit zeker een meter tussen, dus wat nou in de hekken duwen.
2 oktober 2016 21:41
Naesen maakt zichzelf compleet belachelijk, wat een droeftoeter!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.