Net gestopte José Joaquín Rojas wordt ploegleider bij ‘zijn’ Movistar
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 25 oktober 2023 om 09:19

Net gestopte José Joaquín Rojas wordt ploegleider bij ‘zijn’ Movistar

José Joaquín Rojas kondigde vorige week zijn afscheid aan als wielrenner, maar de Spanjaard hoeft niet bang te zijn voor het zwarte gat. De 38-jarige ex-prof zal volgend jaar namelijk in de volgwagen plaatsnemen, als ploegleider bij Movistar.

Rojas gaf een tijdje geleden nog aan dat hij aan het twijfelen was over zijn verdere sportieve toekomst, maar vorige week besloot hij dan toch een punt te zetten achter zijn carrière en zijn fiets aan de wilgen te hangen. De Spanjaard heeft er een lange carrière opzitten, hij werd namelijk al prof in 2006.

Over zijn toekomst kon hij eerder deze maand nog weinig zeggen. “Ik weet niet wat ik ga doen. Ik zal er deze week over nadenken, om dan de knoop door te hakken”, vertelde Rojas begin oktober aan El Farolillo Rojo. De oud-renner heeft de knoop ondertussen doorgehakt. Hij blijft in 2024 verbonden aan Movistar, maar dan als ploegleider.

De Spaanse formatie kent voor Rojas geen geheimen. Hij begon zijn carrière in 2006 bij Liberty Seguros-Würth, maar stapte na één seizoen al over naar Caisse d’Epargne, de voorloper van het huidige Movistar.

De sterke sprinter reed in de eerste jaren nog voornamelijk voor zichzelf, maar besloot zich later om te turnen tot meesterknecht, wegkapitein en cultuurbewaker van de ploeg. De Spanjaard reed maar liefst zeventien seizoenen onder de vleugels van teammanager Eusebio Unzué.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.