Nibali bouwt in Tour de France aan topvorm voor olympische wegrit
foto: ANSA/CLAUDIO PERi
maandag 30 mei 2016 om 22:21

Nibali bouwt in Tour de France aan topvorm voor olympische wegrit

Vincenzo Nibali bereidt zich na zijn eindzege in de Giro d’Italia voor op het tweede deel van het seizoen. De Italiaan, die de laatste week steeds vaker in verband wordt gebracht met het Bahrein-project, heeft van de wegrit tijdens de Olympische Spelen in Rio zijn nieuwe hoofddoel gemaakt. Om daar in topvorm te staan, zal hij de Tour de France rijden. Dat bevestigde hij aan CyclingNews.

“Het is belangrijk om eerst te herstellen en weer energie te krijgen”, reageerde de Astana-kopman na het in ontvangst nemen van de Giro-bokaal. Hij zal eerst tien dagen rust nemen. “De doelstelling is om de Tour te rijden met oog op de Olympische Spelen. Dit is een heel belangrijk evenement voor mij en de Tour is absoluut een bepalend onderdeel van de opbouw.”

In de Ronde van Frankrijk zal Fabio Aru de lichtblauwe brigade uit Kazachstan aanvoeren. “We zullen zien”, zegt de Italiaanse kampioen, die bereid is zijn landgenoot te ondersteunen. Toch wil hij ook kijken wat hij zelf kan uit richten. “Ik zal proberen in vorm te zijn, maar als je twee grote rittenkoersen achter elkaar rijdt, is dat niet eenvoudig. In het verleden heeft Contador het een paar keer geprobeerd, maar dat was niet makkelijk.”

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
30 mei 2016 22:25
Tien dagen rust? Kan me toch niet voorstellen dat mannen als Nibali tien dagen niet fietsen. Enfin, de combi Aru-Nibali is dus toch nog niet afgeschreven... zal me benieuwen hoe lang dat stand houdt.
30 mei 2016 22:33
Rust is relatief hoor, zullen ook zeker hersteltrainingen bij zitten.

Astana en twee grote ronderenners heeft al vaak genoeg gedoe opgeleverd, ben benieuwd waar dit op uitloopt, hoop dat Nibali vooral aan ritzeges denkt. Hij in een rol zoals Majka bijvoorbeeld 2 jaar terug zou erg mooi zijn.
30 mei 2016 22:38
Ik vind Aru en Nibali niet passen in 1 team en zie ook niet in waarom Astana hem gaat opstellen nu hij er min of meer openlijk ervoor uitkomt te gaan vertrekken, denk eigenlijk dat hij niet geselecteerd gaat worden.
30 mei 2016 22:38
Nibali zal verstandig genoeg zijn om te weten dat hij voor een klassement in principe niet goed genoeg zal zijn en niet de support van zijn ploeg zal hebben. Zal er desondanks goed aan doen niet te veel tijd te verliezen, omdat het natuurlijk wel een hele mooie kaart is die je achter de hand hebt.
30 mei 2016 22:39
Nibali en Aru samen kan ook echt te gekke beelden opleveren. Samen met Contador en Quintana volop tegen de skytrein in. Heerlijk zou dat zijn. Maar volgens mij kunnen we dat wel vergeten.
30 mei 2016 22:43
Nibali, Valverde, Purito, Gesink, Costa. Gaat nog druk worden in de strijd om ritzeges en een plek in de vluchtgroep van de dag!
30 mei 2016 22:47
Als Nibali al naar de tour gaat zal hij daar zeker niet met de beste meegaan, en dus ook niet voor een klassement rijden. Dit zijn 'probleem' met Aru al wel op. Het is in deze tijd wel haast onmogelijk na gepiekt te hebben naar de Giro om de tour in topvorm te rijden.
30 mei 2016 22:54
Movistar VS. Sky VS. Astana! Plak Tinkoff daar ook nog bij! Wat heerlijk, mooiste tour in jaren is in zicht!!!
30 mei 2016 23:04
Ik hoop erop Lutsenko maar wanneer ik de vermoedelijke selectie van SKY bekijk wordt ik toch wel erg benauwd voor 3 weken lang een blauwzwarte trein die alles volgens uitgekiende computermodellen vergruzelt. Als Nibali 100% bezig gaat met Aru bijstaan, tja, dat zou wel mooi zijn maar ik geloof daar even weinig in als Gilbert die voor van Avermaet knecht ….
30 mei 2016 23:26
@RV en Lutsenko

Hopen op een enorm ontregelde tour in de bergen, en ook de wat kleinere blokken die wat leuks gaan ondernemen. Denk aan Geniez-Reichenbach-Pinot, Pozzovivo-Bardet-Cherel, Gesink-Kelderman, Meintjes(?)-Costa. Dan zou dit wel is een enorm mooie en spannende tour kunnen worden. :)
30 mei 2016 23:32
"We zullen zien" betekent in echte mensentaal dat Nibali lekker gaat demarreren wanneer hem dat uitkomt. En niet wanneer Aru hem nodig heeft, want dan heeft hij voorbereidende darmproblemen. Kwestie van plannen.
30 mei 2016 23:42
@Cyclingbruh
Dergelijke coalities kunnen na de eerste de beste versnelling van Landa vaak weer de prullenbak in.
30 mei 2016 23:48
Ik hoop alvast op een ijzersterke sky-train. Anders vrees ik voor een saaie koers met al die mannen die slechts voor een etappezege gaan. Er zullen er toch wel enkele zijn die de trein daadwerkelijk willen laten ontsporen. Leuke strijd kan dat dan worden. Contador is hopelijk niet de enige. En wie weet laat Froome de trein wel een paar keer achter.
30 mei 2016 23:48
@purito

Wanneer ze om en om demarreren word het voor de skytrein ook lastig. Ik vind Landa een absolute geweldenaar, maar tegen zoveel geweld is hij ook niet bestand. Maarja, het is de tour he. Op Contador en misschien Aru na, zal niemand wat proberen/durven, en dan lopen ze uiteindelijk tegen een keiharde uithaal van Froome aan.
30 mei 2016 23:58
Maar wie wordt dan de kopman van Astana in de Vuelta? Aru? Fuglsang?
31 mei 2016 00:04
Veel tijd verliezen in de eerste helft om dan voor stage hunting te gaan gecombineerd met de bollentrui. ijdele hoop jammer genoeg.
31 mei 2016 06:38
Dat zal een mooie strijd worden tussen Aru en Nibali om het kopmanschap. Waarbij ik hoop dat Nibali laat zien dat de Giro en de Tour best te combineren zijn.
31 mei 2016 07:21
De Tour als voorbereidingskosten, het moet niet gekker worden. Dat een enkele tijdrijder dat doet is logisch, die hebben weinig andere waardevolle doelen. Maar dit soort mannen? En dat voor de kleine kans op Olympisch goud (en dan nog...).
31 mei 2016 07:26
De sky trein liet het vorig jaar in week 3 toch een paar keer pijnlijk afweten. Maar dat werd onvoldoende benut daarna, froome is natuurlijk ook geen kleine jongen.
Wat wordt de trein dit jaar? Thomas poels kwiat landa intxausti kiryienka? Tsja, klinkt erg stabiel en sterker dan wat enige ploeg kan neerzetten.

Nibali zal voor aru weinig betekrnen blijkt wel uit bovenstaande.
31 mei 2016 08:34
Ik hoop ook op een spetterende tour als je naar al die namen kijkt, de ervaring leert dat er altijd wel een paar vallen en/of ziek worden. Ik hoop maar dat dat niet de echte toppers zijn. Is er eigenlijk wel eens een echt duel tussen froome en contador geweest in een grote ronde, waar ze allebei frisbaan de start stonden? Het enige wat ik kan bedenken is de vuelta 2014, maar toen kwamen ze allebei terug van een blessure.. fascinerend aan die sky train is trouwens dat de knechten vorig jaar allemaal slechte momenten leken te kennen, maar nooit tegelijk. Landa lijkt me qua constantheid zeker een versterking tov porte..
31 mei 2016 09:09
@Cyclingbruh - demarrages van Gesink? Net zaols in (wat was het ook alweer) Baskenland.. Dat was niet best. Die mag wel aardig wat werk hebben verricht wil hij kunnen demarreren.

Ik heb het aan het begin van het seizoen ook al eens gezegd, maar ik vind Gesink's programma weinig ambitieus en de ambities die hij tot nu toe had heeft hij niet kunnen waarmaken. Weet iemand waar Kelderman en Gesink gaan rijden? Zwitserland of Dauphine?

Kelderman zou de klassemenstman worden voor TLJ in de Tour, maar die heeft al vrij lang geen goed klassement meer gereden. Met name in de bergen komt hij echt tekort de laatste tijd, terwijl hij in de tijdritten en de heuveletappes excelleert (misschien beter de Tour aanvatten zoals Wellens de Giro?).

O en Nibali in Aru in een team... Zou me niest verbazen dat ze daardoor opeens allebei niets presteren. Lijkt me toch niet dat Astana Nibali gaat meenemen.
31 mei 2016 09:28
@laurentjalabert

Ik hoop het meer dan dat ik het verwacht. We zullen zien. Vorig jaar kwam Gesink ook vrijwel uit het niks.
31 mei 2016 10:00
cyclingburgh: ik hoop dat er veel geknokt gaat worden tegen de sky trein.. maar Quintana is meestal extreem passief. Die gaat over het algemeen pas in de laatste klim als je geluk hebt. Doe mij dan maar astana en tinkoff, die hebben meer lef.
31 mei 2016 10:06
@sephiroth

Klopt. Het is de tour he. Iedereen fietst als bange honden achter sky aan, behalve Astana en tinkoff inderdaad. Laten we van hun kant hopen op 2 sterke selecties zodat het eindelijk weer is een onvoorspelbare tour wordt.
31 mei 2016 10:20
Lijkt mij straf dat Nibali naar de Tour mag van Astana samen met Aru. Gaat Nibali met zijn aanvallen Aru in de problemen brengen:):) Zal mij benieuwen wat voor een Tour we gaan krijgen met zoveel sterke renners. Verwacht weinig vuurwerk en heel veel controle.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.