Nibali dubt toch over Tour-deelname
donderdag 26 november 2015 om 09:11

Nibali dubt toch over Tour-deelname

Vincenzo Nibali denkt er toch over na om de Tour de France te betwisten. Hoewel hij zijn pijlen richt op de Giro d’Italia, is de Italiaan van mening dat hij de Tour nodig heeft om tijdens de Olympische Spelen de strijd aan te gaan met mannen als Chris Froome en Alejandro Valverde.

Vorm aanscherpen in juli
“Om in vorm te zijn tijdens de Olympische Spelen, heb je de Tour nodig”, zegt Nibali tegen La Gazzetta dello Sport. “We bestuderen nu de opties met Astana-coach Paolo Slongo. Het is een vrij ongewoon wedstrijdprogramma en misschien zelfs een beetje buitensporig. Maar hoe kan ik klaar zijn voor Rio de Janeiro zonder de Tour? De rondes van Oostenrijk en Polen hebben niet hetzelfde wedstrijdritme, maar kunnen een goed alternatief zijn: twee rittenkoersen van een week met slechts één dag ertussen.”

Astana deed al twee keer nieuw contractvoorstel
Het contract van de 31-jarige Italiaan loopt nog door tot eind 2016, maar onlangs liet Trek Factory Racing al weten te hengelen naar de dienst van de haai van Messina. Maar ook Astana is nog altijd een optie. “Ze hebben me al twee keer een nieuw contractvoorstel gedaan”, legt Nibali uit. “De eerste keer was twee dagen na de Vuelta a España, wat – denk ik – een teken van respect was. Het andere aanbod was recentelijker. Astana is geïnteresseerd, nu is het aan mij om te kiezen. Dat doe ik op basis van wat er aan mijn contract is toegevoegd. Geld is daarbij niet de factor, maar wel de keuzes: de koersen die ik kan rijden, het programma en wie me bijstaan. Ik wil niet boos naar wedstrijden afreizen, maar blij zijn.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
26 november 2015 09:23
Nibali, jongen, wegwezen daar. Ga gewoon naar een ploeg waar je een frisse start kunt maken.
26 november 2015 10:11
Trek, tja, ik zie op dit moment daar niet veel renners die een hele ronde het peloton min of meer onder controle kunnen houden zoals dat bij Astana (of Sky) wel gebeurt
26 november 2015 11:28
Nibali verdient natuurlijk wel een aardig salaris. Bij Astana hebben ze natuurlijk ook geweldige knechten.

Als hij toch ergens anders naartoe gaat, lijkt Tinkoff me een optie. Daar kan hij dan Alberto opvolgen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.