Nibali: “Mollema kent zijn limieten niet”
woensdag 31 augustus 2011 om 06:50

Nibali: “Mollema kent zijn limieten niet”

foto: Sirotti

Volgens Vincenzo Nibali, vorig jaar winnaar van de Ronde van Spanje, moet er serieus rekening worden gehouden met Bauke Mollema. Ook Chris Froome en Frederik Kessiakoff waren niet vooraan de strijd verwacht. Volgens de Italiaan is hij een gevaarlijke outsider, zo meldt De Telegraaf.

”Mollema is een gevaarlijke outsider. Hij is pas 24 jaar. Niemand kent immers zijn limieten. Hijzelf ook niet”, aldus de Italiaan. De renner van Liquigas-Cannondale heeft echter nog wel een bonus van 36 seconden op de Groninger.

Ook ploegleider Erik Dekker voert de druk op Mollema nu wat op, nu hij het kopmanschap overneemt van Steven Kruijswijk: ”Steven staat op een behoorlijke achterstand, maar kan zeker belangrijk zijn. Renners als Rodriguez en Scarponi staan bij hem in de buurt, daar moet hij zich op concentreren. Voor Bauke is het anders. We moeten met hem oppassen dat hij niet elk moment aangrijpt om secondes te winnen. Als hij zich goed voelt, moet hij zeker iets proberen. Boven op elke klim zijn voor de eerste drie renners veel bonificatiesecondes te winnen. Daar kijken we ook naar. Zoals hij er nu voor staat, mogen we niet alleen maar met een top 10 tevreden zijn. Er zit meer in dan dat.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.