Nibali: “Vino wilde me alleen maar motiveren”
vrijdag 17 juli 2015 om 08:58

Nibali: “Vino wilde me alleen maar motiveren”

Het commentaar van Alexandre Vinokourov op Vincenzo Nibali, waarbij de Astana-ploegbaas de Italiaan verteld zou hebben om een nieuwe ploeg te zoeken, waren bedoeld om Nibali te motiveren. Dat liet Nibali weten tegenover de verzamelde pers, na afloop van de etappe naar Plateau de Beille.

Hoewel Vinokourov zelf ontkent dat er problemen zijn tussen hem en zijn renner, zijn er volgens Nibali wel degelijk harde woorden gevallen. “Vino zei dat alleen maar om me te motiveren, om me te prikkelen”, aldus de Tourwinnaar van vorig jaar. “We hebben elkaar nadien gesproken. Misschien dacht hij dat ik nog net even wat extra’s kon geven, maar ik ben ook maar een mens. Dit is normaal.”

“Er zijn genoeg voorbeelden van seizoenen waarin het niet lekker loopt. Laat me een voorbeeld geven van een renner waar ik enorm tegenop kijk: Cadel Evans, een groot kampioen. Hij was een fenomenale renner met een prachtige loopbaan en ook in de jaren dat het niet goed liep, bleef hij een waardig kampioen.”

Nibali probeerde het nog wel op Plateau de Beille, met een aanval in de stromende regen. Het nietsontziende tempo van Sky hengelde hem echter net zo snel weer binnen. Inmiddels staat hij negende in het algemeen klassement, op 7.47 minuten van gele trui-drager Chris Froome.

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
17 juli 2015 09:08
Ik zie Nibali wel nog wereldkampioen worden dit jaar. Is er het type renner voor.
17 juli 2015 09:11
Daar is het wk parcours niet lastig genoeg voor, vrees ik
17 juli 2015 09:24
Tot zover de betrouwbaarheid van Vino.
17 juli 2015 09:30
Ik zou bijna medelijden krijgen met Nibali. Eerst afgeschreven worden en dan moeten liegen omdat je anders je baan kwijt raakt. Beetje zoals Boom.
17 juli 2015 10:00
Veel medelijden heb ik niet met Nibali. Of geloven jullie nu echt dat hij vorig jaar 'van nature uit' echt zo sterk was dat hij toen iedereen naar huis fietste. Zelfs rekening houdend met het uitvallen van Froome en Contador. Toen was hij perfect medisch (lees : doping) geprepareerd. Dit jaar is er bij hem en zijn hele team duidelijk iets fout gelopen bij de (medische) voorbereiding van de Tour. Ofwel was het toverdrankje op na de Giro. Toegegeven, Nibali is een slim en bescheiden renner. Hij beseft dan ook heel goed wat er fout gelopen is dit jaar, en houdt zich daarom ook zo op de vlakte.
17 juli 2015 10:08
Als Vino zo achter me aan zou zitten zou ik ook wel hard gaan fietsen. Brrrrr
17 juli 2015 10:13
@zoef
Als het zo blijkt te zijn binnen een paar jaar neem ik mn petje af, maar voor nu is het toch echt onzin
17 juli 2015 10:32
Ja zoef. Alleen bij astana zitten de boeven. #oogkleppen
17 juli 2015 11:24
Ik zie geen enkele basis voor je verdenking, zoef. Een slecht jaar kan net zo goed op een goed jaar volgen voor een gedoopte renner als voor een schone.
17 juli 2015 11:37
wanneer een renner constant een hoog niveau haalt, is dat opzeker dope. Wanneer een renner uit het niets goed presteert, is dat opzeker dope. Wanneer een renner een minder jaar heeft, was zijn succesjaar opzeker dope. Wanneer de hele ploeg goed presteert, zit de hele ploeg aan de dope.

Voor mij is het grootste nadeel aan wielrennen, niet eens haar zwarte zijde, maar de Pavlov van volgers die chronisch alles op dope afserveren.
17 juli 2015 11:39
Zoef heeft gelijk. Astana en NIbali liggen onder een vergrootglas. Het is niet zo makkelijk meer om hem te prepareren het risico om gesnaaid te worden is groter geworden. Ook de nachtelijke controles en het ontbreken van de accupunctuur man maken het s'nachts toedienen van een infuus veel riskanter danwel onmogelijk.

En ja de financiers van Astana zijn criminelen. De wereld van de dope is een gevaarlijk en schimmig wereldje. Er gaat heel veel geld in om. Het is dan ook niet voor niks dat iedereen altijd maar op de vlakte blijft hierover.

Vorig jaar geen druppeltje zweet gezien bij Nibali.
Nu zweet ie als een otter!!
Froome is dit jaar de man zonder zweetdruppels.

En dat bij sky elke wielrenner een aparte kamer heeft heeft niets er mee te maken dat de ander snurkt..

En dat ketonen verhaal is een rookgordijn, afleiding.
17 juli 2015 11:54
Dat overmatige zweten viel mij ook op, dacht dat Nibali net als Boom iets onder de leden had.
Mijn gevoel zegt dat Nibali eerder een andere ploeg vind dan Vino, mocht het er op aankomen. :D
17 juli 2015 12:17
@kwibus

Als je ook maar enigszins regelmatig actief zou zijn op WF, en de bijdragen van anderen onbevooroordeeld zou lezen, dan zou je weten dat ik mij allesbehalve beperk tot kritiek op Astana. Ploegen als Sky en Astana zijn een spiegelbeeld van de Armstrong-falanx een tiental jaren geleden. Ik stel alleen vast dat dezelfde naïevelingen dezelfde fout maken als toen.... en dat in de toekomst zullen blijven doen. Franse ex-renners en commentatoren hebben terecht vragen bij de collectieve (wan)prestaties van Sky, Astana . Ze weten dan ook waarover ze praten, want ze hadden zelf boter op hun hoofd tijdens hun wielerloopbaan. Het zou hen sieren als ze dit ook zouden uitbreiden naar de totaal ongeloofwaardige prestaties van Fransen zoals Bardet, Péraud, Pinot die vorig jaar uiterst sterk presteerden, en dit jaar nauwelijks meekunnen met de subtop.
Dus ja, Astana reed vorig jaar op kerose, net zoals dit jaar in de Giro. Dit jaar zat er in de brandstof voor de Tour wat gruis. Nibali beseft dit als geen andere, en is niet zo hypocriet en ongeloofwaardig in zijn commentaren dan Froome. Froome en zijn ploegmaats, die in hun kerosene, duidelijk nog een additief gevoegd hebben.
17 juli 2015 13:21
@Zoef
Zo kun je elke ploeg op een bepaalde manier wel verdacht maken natuurlijk. Zo lang er geen concreet bewijs is voor je theorie slaat het nergens op en is het niet meer dan gebaseerd op georganiseerd dopinggebruik in het verleden. Dan moeten we ook direct maar twijfels gaan trekken bij de prestaties van kruiswijk in de Giro en Gesink in deze tour.
17 juli 2015 14:35
@nobrakes

Dit zijn bijna letterlijk de woordelijke commentaren die we ook lazen eind de jaren negentig en tijdens het Armstrong-tijdperk, in krantencommentaren, lezersbrieven (toen nog), de eerste commentaren op het internet, maar ook op WF de laatste jaren van Armstrong. Toen nadien officieel bleek wat vroeger gebeurd was, en toen de een na de andere ex-renner, eerst na veel ontkennen of minimaliseren, uiteindelijk toch toegaf wat er op dopingvlak gebeurd was, gaven al deze ongelovige commentatoren niet thuis. Niets toegeven van hun ongelijk, laat staan zich excuseren voor het feit dat ze de klaarkijkende echte wielerfans, vaak grof behandelden. Dat geldt ook voor een pak journalisten en vele kranten- en siteredacties. Die de wielerliefhebbers die terecht vragen hadden over het fietsgedrag van sommige (sub)toppers (en dat ook vaak met feiten en analyses staafden) meenden te moeten verketteren. Omdat ze anders de toprenners (= dopingfraudeurs) niet meer te vriend zouden hebben, voor interviews e.d. Sommige journalisten hebben enkele jaren geleden beperkt schuldig gepleit aan hun bewust 'niet willen zien' van hetgeen zich voor hun ogen afspeelde. Vaak beschikten ze over veel meer informatie over hoe er gefraudeerd werd, dan de doorsnee wielerliefhebber. Dus ze hadden ook boter op hun hoofd. En wat gebeurt er nu ? Journalisten en redacties zijn pas door het stof gekropen, en toch bezondigen ze zich weer aan dezelfde fouten. Uit naïeviteit ? Uit onbekwaamheid ? Of weerom omdat ze anders geen interviews meer zouden mogen afnemen ? Ik vrees het laatste. Maar dat geeft hen niet het recht om klaarkijkende wielerliefhebbers, die opnieuw door hebben dat het de verkeerde kant uitgaat, te schofferen.
17 juli 2015 14:50
En we zijn weer bij doping aanbeland...
17 juli 2015 15:30
Ja, supererg. doping...
17 juli 2015 23:56
Begin van het einde van Nibali bij Asktana. Golvend jaar lekker bij Lampre bijv. En opnieuw beginnen!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.