Nico Verhoeven baalt van lekke band Vanmarcke op slecht moment (video)
foto: WielerFlits
zondag 12 april 2015 om 19:40

Nico Verhoeven baalt van lekke band Vanmarcke op slecht moment (video)

Nico Verhoeven had vooraf met Sep Vanmarcke afgesproken om tussen de stroken 5 en 6 aan te vallen, direct daarna reed de Belgische kopman echter lek. De wedstrijd was volgens de ploegleider van LottoNL-Jumbo niet direct afgelopen daarna, maar de extra inspanningen gingen Vanmarcke wel energie kosten. “De laatste jump moest hij zelf geven, en op de strook waar het om draait – het Carrefour de l’Arbre – kom je erbij, maar daarvoor heb je je kruit al verschoten”, legt Verhoeven uit tegenover WielerFlits. Uiteindelijk eindigde Sep Vanmarcke op een elfde plaats.

RIDE Magazine
51 Reacties
Sorteer op:
12 april 2015 21:42
Ah sooike mag hier blijven roeptoeteren. Nu weer Rabo erbij halen. Man man..
12 april 2015 21:45
Een aluminium wiel hoeft niet slecht te zijn,bijv. een Mavic Ksyrium. Misschien absorbeert het iets minder de trillingen, maar wat mij vooral verbaast is het gemonteerde 23mm bandje. Deze heren rijden hier allemaal met 25-27 mm en dat zou Shimano toch moeten weten? Dat maakt namelijk veel meer uit voor comfort en rolweerstand.
12 april 2015 21:46
Ik heb het al vaker gezegd: Er wordt geen enkele renner beter in deze ploeg en dat heeft vooral te maken met de suffe ploegleiding. Kelderman moet dit jaar een stap zetten maar ik ben bang dat dit niet gaat gebeuren. Er zit echt wel meer in deze ploeg dan ze hebben laten zien. Tuurlijk heb je te maken met pech en blessures maar een renner als Hofland heeft zich nauwelijks meer ontwikkeld na zijn zege in Parijs - Nice vorig jaar.
12 april 2015 21:46
Kan Nico naar de AH als de nieuwe bonusman.
12 april 2015 21:52
@coldeportes
Reed zelf met protons 32 spaaks, absorbeert beter dan carbon denk ik dus aant wiel mag het niet liggen, de kasseien waren dacht ik zo goed als achter de rug maar ja wat een boer niet kent..
12 april 2015 21:53
Quote:
schipperaar - 10 april 2015 om 20:19
Bedroevend weer hoe sommigen zich weer moeten vermaken met andermans ellende
12 april 2015 22:06
@Lombarda:

????

Samen met 677 andere actieve leden dan toch zeker
12 april 2015 22:07
@schipperaar
We denken dus hetzelfde over de wielkwestie, notabene een voorwiel. Zorgelijker is dat de ploegleiding dit weer als excuus aanvoert. Je kunt ook stellen: zorg dat teammaten om Sep heen zitten, dan kan die een LottoJumbo gecertificeerd voorwiel afstaan aan Sep. Maar Sep zat dus alleen....

K'maan Sep, klasse, hop hop hop, klasse, maar... op naar een andere ploeg met andere ploegleiding, zou ik zeggen ;)
12 april 2015 22:49
Vanmarcke was gewoon ijzersterk en zonder die lekke band had hij gewoon bij de eerste groep gezeten. Na die lekke band gingen de andere ploeg als lafaards rijden. Nadat Vanmarcke terugkwam, gingen ze weg. Hierna was ie geknakt. Dan nog 11de worden is knap.
12 april 2015 23:00
Klagen over een wiel, terwijl je op een Bianchi rijdt.....
13 april 2015 04:53
Als je zoveel pech hebt, moet je je misschien eens afvragen of het niet aan iets anders ligt.
13 april 2015 06:43
@schipperaar
De kasseien achter de rug? Ja, laten we de belamgrijkste strook Carrefour de l'Arbre even vergeten?
Een paar minuten lang vol achtervolgen in volle finale kost gewoon heel veel kracht en ineens een ander wiel zorgt dat je fiets niet als vertrouwd reageert.
13 april 2015 07:44
Het 'effect' is vooral mentaal. Als je al niet goed in de wedstrijd zit of weet dat je nu een extra pijl moet verschieten om weer terug te keren aan de kop van de koers, kan niet je eigen wiel 'net dat druppeltje' zijn. Maar alleen als je al niet lekker draait of zware druk voelt.

Een Degenkolb die aangaf niet bang te zijn geweest om te falen en in topvorm is, had gewoon even hard op het nieuwe wiel teruggeramd naar de kop.

Druk, hoe omgaan met een 'tegenslag', zorgen dat er nog eigen renners bijzitten die een wiel kunnen afstaan: allemaal zaken waar de ploegleiding een renner bij kan helpen. Maar deze ploegleiders niet.
13 april 2015 07:46
Inderdaad wel belachelijk dat hij een aluminium mavic wiel krijgt met een 23(!) mm band. Zelfs in de Tour rijdt 90% voortaan op 25mm banden, laat staan in Roubaix.
13 april 2015 08:13
Allicht was de neutrale motor door de goede wielen heen? Ze hebben natuurlijk ook geen onbeperkte voorraad wielen bij zich.
13 april 2015 08:55
Eens met Spartacus. TLJ glijdt me gewoon fascineren. En ik zou zo snel geen PCT team weten die de plek van TLJ in zou kunnen nemen... Gewoon prima renners hebben ze, momenteel valt alles niet echt op z'n plaats, maar in een aantal koersen hebben ze al mooie resultaten gehaald!
13 april 2015 09:09
@Coldeportes
Duidelijk dat je de koers - of in ieder geval de finale - volledig hebt gemist.

Quote:
Coldeportes - 13 april 2015 om 07:44
... alleen als je al niet lekker draait of zware druk voelt

Als je van wiel wisselt, draai je even helemaal niet meer en voel je uiteraard zware druk. Een topsporter wil immers winnen.

Quote van Coldeportes:
Een Degenkolb ... had gewoon even hard op het nieuwe wiel teruggeramd naar de kop.

Ja, zinvol argument. Enerzijds omdat deze als/dan-situatie qua Degenkolb zich niet voordeed. Anderzijds omdat dit juist is wat Sep deed, ondanks het wiel: hij zat in notime weer vooraan, ruimschoots voordat dit op TV ook opgemerkt werd.

Quote van Coldeportes:
zorgen dat er nog eigen renners bijzitten die een wiel kunnen afstaan

Die eigen renners zaten erbij en hebben de helft van het werk gedaan om Sep terug te brengen. Als ze een wiel hadden moeten afstaan, was dat niet gelukt, want de andere ploegen wilden of konden niet meer rijden. Als je vervolgens ziet dat Keukeleire en Rowe, beide met Sep teruggebracht door Van Asbroeck en Wynants, nog een mooie ereplaats meepikken, moge duidelijk zijn wat er mogelijk was geweest voor Sep zonder die lekke band - dan wel met een fatsoenlijk reservewiel.
13 april 2015 09:48
@xistnc

wel heel veel als/dan in die laatste alinea...

ik heb zowat heel de koers gezien en de mannen van het podium zag ik een hele koers fris en alert vooraan koersen. Zoals gewoonlijk had gva ook voor zijn beslissende demarrage al een cartouche verschoten.

van marcke was gewoonweg minder sterk, al uw als/dan verklaringen ten spijt...
13 april 2015 10:25
Het zal een 11-speed wiel zijn geweest, dus geen 87 jaar oud, dus onzin.
13 april 2015 10:29
Quote:
Giant-GreenEdge - 13 april 2015 om 09:48
wel heel veel als/dan in die laatste alinea…

Ja? Benoem ze eens. Ik zie één feitelijke als/dan en één als-zonder-dan. Wat zie jij wat ik niet zie?

Quote:
ik heb zowat heel de koers gezien en de mannen van het podium zag ik een hele koers fris en alert vooraan koersen

Kijk 'm dan nog eens terug en check de positie van Stybar in het peloton.
13 april 2015 10:33
Als er iemand verstand heeft van wielen dan is het Mavic. Een lage alumium velg is een begrijpelijke keuze voor P-R. Is een degelijke velg die beter schokken opvangt dan de hoge carbon velg. Daarnaast blijf het goed remmen onder alle weersomstandigheden en met alle soorten remblokken. De smalle banden zijn waarschijnlijk gekozen om een snelle wielwissel makkelijker te maken. Het enige voordeel van een hoge carbonvelg is het lagere gewicht en een minimaal betere aerodynamica. Iets wat vooral bij het oprijden van een berg voordeel geeft.
13 april 2015 10:44
Wat verwachten de mensen dan? Ze hebben bij Lotto 1 ijzer in het vuur in de vorm van vanmarcke in dit soort koersen en als die niet goed is of pech heeft blijft er een vrij pover ploegje over. Ik vind dat vanmarcke echt een matig voorjaar heeft gereden. Hij heeft in een aantal koersen als een kip zonder kop gereden en met krachten gesmeten. In de RVV was hij gewoon slecht. Vanmarcke is gebaat bij de aanwezigheid van Cancellara en Boonen. Dan is voor hem de koers overzichtelijk dan weet hij als Cancellara of Boonen gaat dat hij mee moet sluipen. Als hij zelf de koers moet maken weet hij van gekkigheid niet wat hij moet doen.

Giant Alpecin pakt gewoon 2 monumenten dit jaar. Paar jaar geleden waren ze het lachertje van het peloton toen ze nog skil-shimano waren. Nu gewoon een volwaardige ploeg waar menig worldtourploeg jaloers op is qua resultaten. Als ze nog een goede klassementsrenner erbij zouden krijgen zou het een hele complete ploeg zijn.
13 april 2015 12:00
@xistnc

anderhalf is veel wanneer je net de zwakte van zulk zo'n argumenten hebt gebruikt als argument...

oke, ivm gva en jd reed zs iets minder prominent vooraan, maar ivm svm dan weer wel. Punt blijft dat svm in de 2 kasseimonumenten te kort kwam. Pech is gisteren deels een excuus, maar voor mij maar deels...
13 april 2015 14:41
@mm
Met Barquil en dumoulin hebben ze redelijke klassementrenners, als de Dumoulin de Alpe d'huez op kan zoals ie zaterdag deed kan t nog heel leuk gaan worden.
13 april 2015 14:56
@xistnc
Winners klagen niet, ook niet als ze verliezen, maar deze hele ploeg baalt al weken en iedereen heeft het gedaan. En een 23mm rolt net zo makkelijk als een 25 en als een krachtinspanning al teveel is dan heb je gewoon te weinig inhoud, John moest het in zn eentje doen en deed ook nog het meeste kopwerk. Als, als, als sep een uur eerder was gestart.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.