Olav Kooij niet alleen sprinter, maar ook klassementskopman van Jumbo-Visma in Renewi Tour
Kooij met het geel in de ZLM Tour - foto: Cor Vos
dinsdag 22 augustus 2023 om 13:11

Olav Kooij niet alleen sprinter, maar ook klassementskopman van Jumbo-Visma in Renewi Tour

Jumbo-Visma brengt met Olav Kooij een topsprinter aan het vertrek van de Renewi Tour (23-27 augustus). De Nederlandse formatie mikt met Kooij op ritsucces, maar hoopt met hem ook te scoren in het eindklassement. “Olav heeft in de ZLM Tour laten zien dat een etappekoers van vijf dagen hem goed ligt”, aldus ploegleider Arthur van Dongen.

De Renewi Tour, de opvolger van de Benelux Tour, bevat twee biljartvlakke etappes, een licht heuvelachtige slotrit, een etappe in de Vlaamse Ardennen en een individuele tijdrit. De chronoproef is 13,6 kilometer lang en staat gepland voor dag twee. “Daar zullen meteen al grote tijdverschillen ontstaan”, denkt ploegleider Arthur van Dongen.

“En anders komen die er vrijdag wel als de renners over de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg moeten. Zowel de derde als de vijfde rit wordt heel pittig. Ik verwacht dat we beide dagen een attractieve en harde koers te zien gaan krijgen.”

ZLM Tour
Kooij won de ZLM Tour zowel in 2022 als 2023. “Natuurlijk mogen we het deelnemersveld van de Renewi Tour niet met de ZLM Tour vergelijken, maar het zou mij niet verbazen als Olav ook in de zwaardere ritten mee kan doen voor een goede klassering. We zullen per dag moeten bekijken hoe hij ervoor staat en anders hebben we met Tobias en Mick nog twee goede renners die we kunnen uitspelen in het klassement. Maar onze prioriteit ligt bij Olav.”

Naast Kooij staan ook Edoardo Affini, Tosh Van der Sande, Tobias Foss, Timo Roosen, Jos van Emden en Mick van Dijke voor Jumbo-Visma aan de start van de Renewi Tour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.