Ook B-staal Denise Betsema is positief

donderdag 16 mei 2019 om 17:06
Ook B-staal Denise Betsema is positief

foto: Cor Vos

Denise Betsema lijkt te moeten vrezen voor een schorsing. De UCI heeft namelijk bekendgemaakt dat ook het B-staal van de urine van de veldrijdster afwijkende waarden vertoont die kunnen wijzen op het gebruik van anabole steroïden. De 26-jarige renster blijft voorlopig geschorst.

Betsema – de revelatie van de voorbije veldritwinter – kwam begin april negatief in het nieuws. De internationale wielerunie wist toen te melden dat de renster van Marlux-Bingoal positief had getest na de wereldbekermanche van Hoogerheide, die werd verreden op 27 januari.

Het gaat om een Adverse Analytical Finding, ook wel een analyse waaruit de aanwezigheid van verboden stoffen of middelen blijkt. Het aangetroffen middel komt volgens de UCI van buiten het lichaam. Betsema liet meteen weten onschuldig te zijn. “Ik ben echt in schok. Ik heb nooit verboden middelen gebruikt.”

“We gaan nu op zoek naar een oorzaak. Ik wil iedereen bedanken die me nu de kans geeft om mijn onschuld te bewijzen en achter mij staan. Ik zal er alles aan doen om mijn naam zo snel mogelijk weer te zuiveren.” Betsema blijft nu dus op non-actief staan, maar krijgt nog wel de kans om haar onschuld te bewijzen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.