Opnieuw tegenslag voor crosser Ryan Cortjens
foto: Cor Vos
dinsdag 18 oktober 2022 om 15:35

Opnieuw tegenslag voor crosser Ryan Cortjens

Het zit Ryan Cortjens niet mee. De 21-jarige veldrijder van Alpecin-Deceuninck was voor het eerst sinds lange tijd weer blessurevrij, maar ligt nu weer in de lappenmand. Cortjens botste afgelopen zondag in de GP Oisterwijk in Nederland tegen een boom en liep hierbij een breukje op in zijn hand.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“In Oisterwijk ben ik afgelopen zondag tegen een boom gebotst. Helaas heb ik nu een breuk in mijn rechterhand. Ik kan nu een week niet fietsen en mag een maand geen specifieke crosstraining doen. Ik hoop medio november weer in competitie te kunnen treden”, schetst pechvogel Cortjens zijn revalidatietraject.

Voor Cortjens is het niet de eerste keer dat zijn lichaam hem in de steek laat. De Limburger was meer dan een jaar op de sukkel met een knieblessure, maar begon onlangs met frisse moed aan het nieuwe crosseizoen. Cortjens kon voor het eerst sinds lange tijd weer pijnvrij crossen, al waren zijn uitslagen nog niet al te best. Zo noteerde hij in zijn eerste twee crossen een DNF’je.

In zijn derde veldrit van het seizoen, de Exact Cross van Meulebeke, kwam hij niet verder dan een 49ste plaats. In het Duitse Bad Salzdetfurth ging het al een stuk beter met Cortjens, wat uiteindelijk resulteerde in een elfde stek. In Oisterwijk hoopte hij de goede lijn door te trekken, maar daar ging het dus mis.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.