Orica-Scott met drie kopmannen in Tour Down Under
Foto: Sirotti
maandag 9 januari 2017 om 09:31

Orica-Scott met drie kopmannen in Tour Down Under

De Tour Down Under is voor Orica-Scott een belangrijke koers. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de Australische formatie een sterke selectie heeft samengesteld. De ploeg rekent in haar thuiskoers op Simon Gerrans, Caleb Ewan en Esteban Chaves.

Orica-Scott won vorig jaar vier etappes plus het eindklassement. “Het gaat vrij lastig worden om dat resultaat te overtreffen”, beseft ploegleider Matt White op de ploegsite, “maar de ploeg die we dit jaar hebben is minstens even goed als we ooit in deze wedstrijd hebben gehad.”

Chaves en Gerrans mikken op het klassement. Volgens White wordt vooral de tweede etappe belangrijk. “Door de wijzigingen is dit de nieuwe koninginnenrit. De Willunga-etappe (op dag vijf) is nog steeds de rit waar de koers gewonnen en verloren gaat worden, maar tegen de tijd dat we daaraan beginnen, is het klassement grotendeels al gemaakt.”

Voor de massasprints rekent de ploeg op Caleb Ewan. De nieuwe aanwinst Roger Kluge, die overkwam van IAM Cycling, zal voor hem de sprint aantrekken.

Selectie Orica-Scott voor Tour Down Under (17-22 januari)
flag-co Esteban Chaves
flag-au Luke Durbridge
flag-au Caleb Ewan
flag-au Simon Gerrans
flag-au Damien Howson
flag-za Daryl Impey
flag-de Roger Kluge

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
9 januari 2017 09:47
3 etappes en de eindzege.
9 januari 2017 09:47
Zozo, sterke selectie hoor!
9 januari 2017 10:01
Aan de stand verplicht lijkt me.
Gerrans zijn laatste trucje? Ik vond hem vorig jaar naast de TDU slecht presteren.
9 januari 2017 11:06
@chaba, had wel heel veel pech met valpartijen enzo
9 januari 2017 11:13
Chaves zie ik wel als een van de grootste kanshebbers als het op Willunga hill aankomt. Geef hem te veel ruimte en je ziet die springveer niet meer terug.
9 januari 2017 11:17
Hopelijk zien we dit jaar eens wat meer van Durbo. Gold 2/3 jaar geleden toch als een groot (tijdrit)talent maar de laatste jaren rijdt ie vrij anoniem rond.
9 januari 2017 12:16
@Tykkethor
Lijkt me sterk dat Chaves hier kostbare energie gaat verspelen. Goed voor de publiciteit, en heeft waarschijnlijk nog nooit in AUS gekoerst. Wel in volle dienst van Gerrans.
9 januari 2017 12:57
@Dmenchov
Denk dat dat wel meevalt, in tijdritten komt het er inderdaad niet echt meer uit, maar denk dat die binnen de ploeg toch wel gerespecteerd wordt voor al het werk dat hij in dienst van de kopmannen opknapt.
9 januari 2017 14:05
@albertooo
Zou kunnen, maar er zijn in het verleden toch genoeg renners(Porte, Dumoulin, Gerrans) geweest die bewezen hebben dat goed zijn in de TDU en een constant seizoen in Europa draaien prima te combineren valt. Daarnaast maakt Chaves vrij weinig koersdagen, dus de koersen waar hij start is hij meestal wel in orde.
9 januari 2017 17:51
Gerrans heeft de TDU drie keer gewonnen door bonificaties. Twee typische Gerrans etappes zitten er dit jaar niet in, die naar Stirling en Campbelltown. Paracombe en Willunga zijn te zwaar voor hem. Of het moet van Chaves komen of Orica is er enkel voor de ritzeges.
12 januari 2017 04:52
@DeBrigadier Caleb Ewan

Om te reageren moet je ingelogd zijn.