Patrick Lefevere: “Beter dan dit kan niet”
foto: Marcel Koch
zondag 22 april 2018 om 18:21

Patrick Lefevere: “Beter dan dit kan niet”

Quick-Step Floors heeft na de zege van Bob Jungels in Luik-Bastenaken-Luik 27 overwinningen op de teller staan. Ploegbaas Patrick Lefevere is ontzettend tevreden over het voorjaar, waarin zijn formatie zege na zege boekte. “We zijn heel content. Beter dan dit kan niet. Eigenlijk zou ik morgen beter een persconferentie geven om aan te kondigen dat we ermee stoppen”, grapt hij tegen Sporza.

“Toen Johan Museeuw stopte, dacht men dat we een probleem hadden”, aldus Lefevere, die zegt eerste al in eenzelfde situatie te hebben gezeten. “Idem na het afscheid van Tom Boonen. Het leek alsof we geamputeerd waren. Maar er stonden jongens klaar om het over te nemen. We beschikken over een bende jonge leeuwen die staan te springen om door te breken. We hebben ze allemaal op éé lijn gekregen en ze rijden voor elkaar. Dat kan wel alleen maar als je wint.”

“In de Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne en San Remo waren we zogezegd nergens, maar wat stel ik vast? We vallen aan en winnen in de koersen die daarop volgden”, zegt Lefevere, die een pluim geeft aan Jungels en zichzelf. “Bob was bij de jeugd een specialist van grote eendagskoersen. Bij Trek is hij een klein beetje verloren gelopen. Daar heb ik hem weggesnoept en bij ons heeft hij meteen zijn draai gevonden.”

Nu het voorjaar erop zit, wacht de eerste grote ronde. De Giro d’Italia begint binnen twee weken al en daar is Elia Viviani de sprintkopman. “Onze Spanjaard Enric Mas mag in de bergen bewijzen wat hij in zijn benen heeft zitten. In de Tour de France zetten we alles op sprintoverwinningen met Gaviria”, vult Lefevere aan.

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
23 april 2018 10:50
extra glaasje champagne voor Vanmol en Ibarguren dan maar...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.