Pozzovivo loopt hersenschudding op bij zware val in Waalse Pijl

Pozzovivo loopt hersenschudding op bij zware val in Waalse Pijl

foto: Cor Vos

Domenico Pozzovivo heeft een hersenschudding opgelopen bij een zware valpartij in de Waalse Pijl. Ook hield de Italiaan van Bahrain Merida een gezichtstrauma en meerdere schaafwonden over aan de val, waardoor hij vroegtijdig de koers moest verlaten.

Op ruim dertig kilometer van de finish ging het helemaal verkeerd voor Pozzovivo. De Italiaan smakte tegen het asfalt bij een val en werd daarop overgebracht naar het ziekenhuis van Hoei, waar hij nader onderzocht werd. Daarbij kwamen geen schedel- en wervelfracturen aan het licht. Wel bleek hij een gezichtstrauma en een hersenschudding te hebben opgelopen. Ook hield hij meerdere schaafwonden aan schouder, elleboog, heup, knie en gezicht over aan de crash.

“Pozzovivo zal zich weer bij ons voegen in het teamhotel en dan evalueren we zijn gesteldheid in aanloop naar Luik-Bastenaken-Luik”, lichtte ploegleider Rik Verbrugghe toe in een persbericht, dat Bahrain Merida uitdeed na de Waalse Pijl.

Geen blessures voor Yates en Schultz
Adam Yates en Nick Schultz waren betrokken bij dezelfde val en moesten eveneens opgeven. Mitchelton-Scott liet al spoedig na de koers weten dat beide renners goed zijn weggekomen bij de valpartij en geen grote blessures hebben.

Ook Roman Kreuziger lag erbij, de renner van Dimension Data wordt nog onderzocht.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.