Quintana: “Ik ben goed hersteld van de Giro”
Foto: Sirotti
vrijdag 30 juni 2017 om 15:00

Quintana: “Ik ben goed hersteld van de Giro”

Nairo Quintana heeft er alle vertrouwen in dat zijn deelname aan de Giro hem niet zal hinderen in de komende Tour de France. Dat vertelde hij op een persconferentie voorafgaand aan La Grande Boucle. “Vorig jaar was mijn tweede grote ronde ook beter dan mijn eerste”, aldus Quintana.

“Mijn opbouw richting deze Tour is natuurlijk anders geweest dan de andere jaren en pas aan het eind van de Tour zullen we weten of dat de juiste beslissing was. Maar ik denk dat ik goed hersteld ben van de Giro, mijn conditie is goed en ik heb goed gerust. Het is altijd duidelijk geweest dat de Tour mijn grootste doel van het jaar was”, vertelt een ambitieuze Quintana.

Bovendien zag Quintana vorig jaar dat zijn tweede grote ronde van het seizoen niet noodzakelijk minder goed is dan de eerste. Waar hij in de Tour geen extraatje in petto had om Chris Froome te bedreigen, domineerde hij de Vuelta. “Toen was mijn tweede grote ronde zelfs duidelijk beter dan mijn eerste. Dat geeft vertrouwen voor deze Tour. Het enige wat ik nu nog kan doen is hopen dat ik gezond blijf”, eindigt de tweede van de voorbije Giro diplomatisch.

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
30 juni 2017 20:04
*diplomatiek
30 juni 2017 21:50
@Manzano
Hij was in de Giro misschien niet op zijn allerbest, maar heeft wel alles gegeven tot op de laatste dag en blessures opgelopen. Dat maakt de voorbereiding allesbehalve ideaal, en normaal niet genoeg voor Tourwinst.
1 juli 2017 00:26
Hij was ook gewoon ziek in de Giro. Diep gaan? Hij kon gewoon niet beter de laatste week.
1 juli 2017 07:14
Mss niet zo 'diplomatisch' van mij, maar heb niet zo veel op met Quintana. Goede renner, taai en rasklimmer, maar laag scorend op mijn sympatieladder. Vond de foto veelzeggend uit de Giro hoe ie naar Dumoulin keek.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.