Quintana trekt met vertrouwen naar de Tour: “Kan Froome verslaan”
foto: Sirotti
vrijdag 1 juni 2018 om 14:54

Quintana trekt met vertrouwen naar de Tour: “Kan Froome verslaan”

Na de Tour de France van 2013 was vrijwel iedereen het erover eens: Nairo Quintana zou hoe dan ook de Franse ronde winnen. Inmiddels zijn we vijf jaar verder, en jaagt de Colombiaanse klimgeit nog altijd zijn gele droom na. Dit jaar hoopt de Movistar-renner voor de verlossing te zorgen.

Op een speciaal belegde persconferentie in Bogota – de hoofdstad van zijn moederland Colombia – kijkt hij vooruit naar de Tour. Hij is ervan overtuigd dat hij Chris Froome, voor wie hij de laatste edities de duimen moest leggen, komende zomer kan verslaan. “Ik voel me goed en ik denk dat ik hem kan verslaan, vooral door mijn veranderde aanpak.”

Volgens Quintana is rust het toverwoord. “In vergelijking met andere jaren heb ik een rustige voorbereiding gekend. Na de afgelopen Tour (waarin hij slechts als 12e eindigde) wilden we meer rust inbouwen. Het betekent dat ik nu frisser ben. Ik hoop dat deze aanpak, gesteund door een sterke ploeg, zijn vruchten zal afwerpen”, aldus de klimmer.

De oud-winnaar van de Giro d’Italia én Vuelta a España zal in de Tour het kopmanschap delen met Alejandro Valverde en Mikel Landa. In de aankomende Ronde van Zwitserland zullen de ‘Grote Drie’ voor het eerst zij-aan-zij koersen. Ook deze ronde zal voor Quintana echter in het teken staan van de Tour. “Ik zal Zwitserland gebruiken om koersritme op te doen”, zo laat hij weten.

RIDE Magazine
65 Reacties
Sorteer op:
2 juni 2018 00:05
Mijn favoriet is Nibali met daaronder valverde en froome.
2 juni 2018 01:30
Voor mij is Richie Porte de grote favoriet. Hij zal ooit een keer de tour winnen. Het moet dit jaar gebeuren. Froome komt er niet aan te pas . En dumoulin stapt af na een onwaarschijnlijk slechte start. Hij rijdt sowieso een slecht seizoen, is geen schim van vorig jaar. Ik geef kelderman en kruijswijk veel meer kans. Daarnaast zijn ook Bob Jungels en Tejay van Garderen gevaarlijke outsiders. En vlak vooral ook valverde niet uit !
2 juni 2018 08:48
Na de teamtrial van 35 km. en de kasseien van Roubaix zal hij denk ik al op fikse achterstand staan tov Nibali, Porte, Froome (Thomas) en Dumoulin (Kelderman). Met de weinige bergetappes op het programma gaat hij dat niet zomaar goedmaken. Bovendien heb je nog de strijd om de pikorde in de eigen ploeg. Wordt een ramp.
2 juni 2018 10:51
Quintana finishte in de laatste kasseientrit in de tour gewoon in de eerste groep van 35 man. Pech kan iedereen hier kei-hard raken.
2 juni 2018 11:45
@Gerard Haan: Van Garderen en Jungels? Gevaarlijke outsiders voor plek 8 ja...
2 juni 2018 12:04
@ gerardhaan, zelden zoveel onzin in 1 post gelezen, love it!
2 juni 2018 12:38
@sprintmaster
Een geweldige rit juist. Lang en slopend met meer dan 5000 hoogtemeters. En juist bergopfinishes zijn relatief saai en voorspelbaar. Nu ben zijn renners gedwongen eerder initiatief te nemen waardoor er een lange finale ontstaat. Bergop finishes zijn vaak etappes waarbij de uitslag hetzelfde zou zijn als alleen de laatste 15 km zou worden verreden. Behalve als het zo'n korte etappe is. Echt een top parcours, de hele tour lang.
2 juni 2018 13:03
Op basis waarvan is Valverde topfavoriet voor sommigen?
2 juni 2018 13:12
@max_712: een onwaarschijnlijke Froome solo van 100 km zeker? Tussen de Tourmalet en Aubisque zit nog een vervelend stuk vals plat waar je niet alleen doorheen wilt. Op de Soulor/Aubisque gaan ze het verschil ook niet maken, zitten weinig steile stukken in. Misschien dan wel in de afdaling, iets voor Nibali en co.
2 juni 2018 13:19
@Japsie, wat een onzin inderdaad van GerardCoq
@ONCE, zijn goede voorjaar en het rotsvaste vertrouwen dat sommigen hier in " el imbatido " hebben.
2 juni 2018 14:46
@Once: Ik heb pas voor de laatste editie het idee gekregen dat Valverde mee zou gaan doen voor de prijzen. Zijn goede optreden in de tijdrit van Ronde van Baskenland was een goede indicatie en bij de tour tijdrit ging hij vol. Vandaar ook zijn val en Valverde valt weinig dus motivatie had hij genoeg of zelfs teveel. Verder bleek het parcours vorig jaar in het voordeel van de wachtpoefers met weinig tijdverschillen. Het had me daar niet verbaasd als na Peyragudes Valverde eerste in het klassement had gestaan. Hij had daarna misschien wel problemen gekregen want Landa en de rest van Team Sky hadden 'm dan kunnen isoleren en Movistars ploeg was niet zo best.

Ik heb parcours niet zo op mijn netvlies en/of het eenzelfde uitwerking gaat hebben als vorig jaar. Indien dat zo is, zou ik 'm ook bij de grootste kanshebbers plaatsen. Noem het een laatste kunstje (in het midden latend of dat normaal is of niet)
2 juni 2018 17:21
De grootste 'vijand' van Quintana komt denk ik uit zijn eigen ploeg. Het is voor hem te hopen dat Valverde en Landa geen Spaanse coup tegen hem opzetten.
2 juni 2018 18:43
Heb zelf volgens mij ergens gelezen dat Valverdes focus meer op de Vuelta en het WK ligt. Voor een renner met zijn palmares en mogelijkheden is het natuurlijk behoorlijk frustrerend dat het WK nog ontbreekt. Kan nu na jaren weer s voor hem weggelegd zijn. Ik zie hem zelf in de tour niet zo diep gaan. Zal wel een ritje meepakken en voor de rest niet al te gek gaan doen. Wel benieuwd hoe het tussen Landa en Quintana gaat en of de 1 voor de ander wil werken als het nodig is. Ik zie Valverde er niet zon probleem mee hebben om wat werk op te knappen. Als Soler en Amador ook top zijn is het al een probleem minder natuurlijk
2 juni 2018 21:01
Ik denk net als een paar andere hier dat nibali er wel eens met de winst vandoor kan gaan.
2 juni 2018 21:03
Oh en ik denk dat zakarin wel eens podium kan rijden. Zeer gevaarlijke klant is dat

Om te reageren moet je ingelogd zijn.