Remco Evenepoel pikt boniseconde mee in Baskenland: “Kostte niet veel kracht”
Evenepoel voor de start - foto: Cor Vos
dinsdag 2 april 2024 om 18:38

Remco Evenepoel pikt boniseconde mee in Baskenland: “Kostte niet veel kracht”

In de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland was het – zeker in de natte finale – opletten geblazen voor de klassementsmannen. Remco Evenepoel was echter zeer attent en snelde in de finale zelfs nog naar één bonificatieseconde.

Evenepoel moest in de bonisprint Isaac del Toro en Juan Ayuso laten voorgaan, maar kwam nog wel als derde door in Ezpeleta en pakte zo nog één boniseconde. “Ik zag dat de klassementsrenners klaar zaten voor de tussensprint naar de bonificatieseconden”, blikt Klaas Lodewyck, de ploegleider van Soudal Quick-Step, met Sporza terug op dit sprintje.

“Het is niet dat de seconden veel zullen betekenen. Het was een moment om ze op te rapen en het kostte niet veel kracht, dus het was mooi meegenomen.” In het algemeen klassement schuift Evenepoel nu een plaatsje op, van vier naar drie. Zijn achterstand op leider Primoz Roglic bedraagt nu exact tien seconden.

Tricky
De finale van de tweede etappe was door de vele regenval nog zeer verraderlijk. Dat zag ook Lodewyck. “Het was tricky tot op het einde voor iedereen. Je moet ook wat geluk hebben, want je hebt het niet altijd in de hand. We mogen tevreden zijn dat iedereen veilig in de bus zit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.