Richard Carapaz kent zijn programma richting de Giro d’Italia
foto: LaPresse
donderdag 3 januari 2019 om 15:47

Richard Carapaz kent zijn programma richting de Giro d’Italia

Richard Carapaz hoopt dit jaar te bevestigen, nadat hij vorig seizoen wist door te breken als ronderenner. De 25-jarige Ecuadoraan – vierde in de voorbije Giro d’Italia – richt zich in mei opnieuw op de Italiaanse ronde. De renner van Movistar kent nu ook zijn programma richting La Corsa Rosa.

Carapaz lijkt de winnende formule te hebben gevonden, want de klimmer begint zijn seizoen – net als vorig jaar – in Argentinië. Dat laat hij weten aan zijn thuismedium La Hora. Na de Vuelta a San Juan trekt hij weer naar Colombia, om deel te nemen aan de Ronde van Colombia.

Na een Zuid-Amerikaanse passage vliegt hij begin maart naar Europa, om aan de start te staan van Parijs-Nice. Vervolgens zal Carapaz nog deelnemen aan twee Italiaanse koersen. Mogelijk is één van die koersen de Settimana Internazionale Coppi e Bartali, aangezien Carapaz er vorig jaar ook van start ging.

Wel of geen kopman in de Giro?
Hierna keert hij terug naar zijn thuisland Ecuador, waar Carapaz zich zal voorbereiden op de Giro d’Italia. Hij zal ditmaal niet als (absolute) kopman worden uitgespeeld in de Italiaanse ronde. Sterker nog: door de aanwezigheid van wereldkampioen Alejandro Valverde en Mikel Landa lijkt hij genoegen te moeten nemen met een bescheiden rol.

En dat terwijl Carapaz eerder nog hoog van de toren blies. “Movistar heeft mij het vertrouwen gegeven voor de Giro d’Italia. De ploeg zal op mij worden afgestemd. Het doel is om mee te strijden voor de eindzege. Ik wil de roze trui naar Ecuador brengen”, klonk hij bijzonder ambitieus.

Programma flag-ec Richard Carapaz 
flag-ar Vuelta a San Juan (27 januari-3 februari)
flag-co Ronde van Colombia (12-17 februari)
flag-fr Parijs-Nice (10-17 maart)
flag-it Twee Italiaanse wedstrijden
flag-it Giro d’Italia (11 mei-2 juni)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.