woensdag 25 juli 2018 om 20:32

Robert Gesink onder de indruk: “Onze mannen waren echt super”

Robert Gesink is zeer onder de indruk van het rijden van de kopmannen van LottoNL-Jumbo. In de 65 kilometer lange etappe naar de Col du Portet naderde Primoz Roglic de derde plaats en wist Steven Kruijswijk te klimmen naar plek zes. “Alles ontplofte”, zegt Gesink tegen WielerFlits over de korte rit. “Ik heb gisteren een jasje uitgedaan. Persoonlijk was het geen topdag, maar onze mannen waren echt super.”

Meer video’s zien uit de flag-fr Tour de France?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
62 Reacties
Sorteer op:
26 juli 2018 09:23
De marktwaarde van Gesink en zijn belang voor de ploeg kun je min of meer evenredig aflezen aan het aantal woorden dat skylimit en andere sooikes aan hem besteden. En dan heeft hij zijn ritzege nog niet eens beet!
26 juli 2018 09:44
@xistnc die ritzege gaat hij ook nooit (meer) behalen. Misschien kunnen ze hem voor de marktwaarde tot mascotte van de ploeg bombarderen; Gesink wordt echt hier op een voetstuk geplaatst alsof hij een wereldse prestatie aan het verrichten is. Hij is het troetelkind van TLJ en de fans, misschien alleen van de fans. Intern bij TLJ verwachten ze toch ook wel meer aansprekende prestaties van Gesink.
26 juli 2018 09:45
@xistnc Gesink is de autonoom bij TLJ, fietst rond met een Dumoulin salaris en voelt zich geschraagd door onder andere zijn WF bewonderaars “lekker eigenzinnig”. Je hoort toch zijn antwoord op vraag WF? Ja Paul en ik moesten ook helpen maar dat gaat een beetje moeilijk als je op een paar minuten zit.. Hij liet gewoon lopen, hij is die nukkige salesman wiens tijd geweest is en op weg naar de uitgang meer schade aanricht dan goed is. Voor beide Nederlandse toppers en ook Roglic geldt dat ze daarom geen verwachtingen hebben van hun ploeg en het vooral zelf uitzoeken, alle extra’s zijn meegenomen: zoals Tolhoek, en zo jammer dat Oomen ondanks Giro niet mee is, die heeft 10 keer meer waarde voor Dumoulin dan wat er nou rond ploegt. Maar geloof me, al zou je maar een tweedehands speelgoed skytrein formeren in de eerste twee klimmen, toen Rowe godbetert nog meefietste dan had je die topjongens nog een dienst bewezen. Aan de buitenkant ziet het er leuk uit “Onze mannen waren echt super” maar kijkend naar de feiten is Gesink na een veelbelovend begin helemaal de weg kwijt geraakt in de bergen.
26 juli 2018 09:50
@hemelrijk
Nou wil ik toch wel eens weten wat Gesink verdient. Je begint er steeds over, dus je weet het blijkbaar.

Geen andere knecht aan wie de haters zulke lappen tekst besteden als aan Gesink. Het blijft vreemd wat die jongen bij sommigen oproept.
26 juli 2018 09:57
Oei...
De TLJ-haters kunnen in de topics die over de tour gaan hun haat momenteel niet kwijt omdat ze het te goed doen. Dus gaan ze Gesink maar weer eens bashen want anders zitten ze de hele dag gefrustreerd achter hun computer :) Triest...

Gesink fietst gewoon een prima tour. Had hij bij een rittenkapers ploeg als Quickstep gereden waar hij niet had hoeven werken en krachten had kunnen sparen had hij prima een etappe kunnen winnen (en hij heeft een dosis geluk nodig met wie hij op stap is, want hij is niet meer de top-klimmer van weleer). Gesink doet gewoon prima werk hier deze tour, super knecht en hoge exposure. Hij is geen kopman meer, maar meer dan nuttig!
26 juli 2018 09:58
maar goed die Godenstatus voor Gesink heeft TLJ zelf gecreeerd, hij komt weg met jasje uitgedaan en ging niet helemaal lekker daar is moeilijk de vinger op te leggen. Maar plaats dit gedrag eens in een tweedejaars renner in een normale dictatoriaal geleide ploeg. De enige kans op een overwinning van Gesink is dat hij met een half jaarsalaris een kopgroep van vijf omkoopt dus er is nog hoop.
26 juli 2018 10:00
@Skylimit: en omdat ze bij TLJ zoveel meer verwachten is zijn contract niet verlengd. Oh wacht....Tuurlijk joh.

Gelukkig is er wat bijval voor je van @sooike, die overigens best een aardig verhaal tikt. Totdat ie begint over het "met krachten smijten in de eerste week" en dat dat toch echt niet de opdracht van de ploegleiding was. Werkelijk joh? Gesink heeft zelf bedacht dat ie op kop van het peloton moest? In strijd met de orders van de ploegleiding? Of de ploegleiding heeft dat ter plekke bedacht? In dat geval: hulde voor het koersinzicht van Gesink, óf de flexibiliteit van de ploegleiding. Hebben toch mooi twee keer Groenewegen tot ritzege gebracht. Maar daar zal je ongetwijfeld weer een andere blik op hebben. Gisteren het hardst nodig, hoezo tien jaar in het verleden blijven hangen.
26 juli 2018 10:09
@hemelrijk
Over autonoom gesproken... je reageert helemaal niet op wat er wordt gezegd. Dus nogmaals: wat is dat salaris dan?

Bij een 'normale' tweedejaars zou je trouwens zeggen dat hij z'n werk uitstekend doet. Je bent alleen kritisch omdat hij Robert Gesink heet.
26 juli 2018 10:14
@tendam een topsalaris, hij was jarenlang het uithangbord van DE nederlandse ploeg met een van de best gevulde kassen in het peloton, en demotie kan je in dit land wel vergeten. Het maakt zijn gedrag ook verklaarbaar maar trekt ook andere renners mee. (Als hij met zijn salaris dit doet moet Paul Martens denken, zijn maatje en daarna.. Ik en Paul lieten begaan.. ) daarom mijn grote bewondering voor TLJ voor Stevie Roglic en Tolhoek laat het daar over gaan en niet steeds weer Gesink op een voetstuk. Daar horen die drie jongens op en complimenten voor TLJ daarvoor. Gesink blijft echter steeds opduiken als the elephant in the room (of als een uitgerangeerde zwaargewicht) Goed, laten we er over ophouden en naar het positieve kijken, want dat is er 100% genoeg over TLJ want over Gesink komen we er denk ik niet uit.
26 juli 2018 10:19
Gesink deed goed werk de eerste week daarom vind ik zijn huidig gedrag ook onverklaarbaar. Het lijkt op dat van Mollema maar die zit in een heel andere situatie.
26 juli 2018 10:35
@hemelrijk
Kruijswijk en Gesink zijn gewoon bevriend, jarenlang bij elkaar in Girona over de vloer, Martens en Gesink idem, dus volgens mij projecteer je vooral je eigen ongenoegen op die gasten.
26 juli 2018 10:36
@tendam juist omdat hij Robert Gesink heet, moet je meer dan kritisch zijn, maar ja hij heeft een geweldige exposure voor de ploeg/sponsor en ja hij babbelt goed, ziet er relax uit, bla bla bla.
@illu hoe in hemelsnaam kan Gesink ooit (nog) een touretappe winnen, die kansen zijn echt heel minimaal, maar ja iedereen mag hopen en ik zie het helemaal verkeerd. Gesink verricht berewerk, doet jasjes uit, presteert en presenteert zich uitmuntend. Hij zit mee in ontsnappingen, rijdt met zijn snufferd in de wind, en och jammer vandaag lukte het niet want er waren er een paar beter, en die Alaphilippe kan alleen via plakbidonnetjes een berg-op. Maar volgende keer (tegen beter weten in) gaat Gesink weer proberen mee te zitten, oh shit de etappe eindigt met een afdaling, laat maar lekker uitzakken naar Kruijswijk en Roglic nog even een bidonnetje afgeven en het werk zit erop. Succes Kruijsie en Rogi zoek het verder zelf maar uit. Uff zware benen man van die zoektocht naar ritoverwinningen.
"Sorry Kruissie en Rogi vandaag kan ik geen kopwerk doen, heb teveel jasjes uitgedaan en deze etappe is te explosief en ik krijg mijn dieselmotor niet meer aangezwengeld" Getekend Gesink verweven met enkele "bloemlezingen" c.q. aangedragen excuses van de adepten.
Eerlijk is eerlijk op zijn manier rijdt hij een uitstekende tour, alleen is dat a.s. maandag alweer vergeten.;);)
26 juli 2018 10:36
@Hemelrijk: Neejoh, geen topsalaris meer. Zijn vorige contract was misschien nog een beetje op basis van Tour 2015 (6e). Dat is nu zo ver weg, en nog zonder aansprekende overwinningen ook. Hij zal als een luxe kopman betaald worden. En daar zelf nul problemen mee hebben, zeker gezien het plezier hij weer in fietsen heeft.

TLJ heeft alle belangrijke mannen kunnen verlengen (Roglic, Bennett, Kruijswijk, Groenewegen). Dan willen ze daar bovenop ook nog Wout v Aart mogelijk al komend seizoen. Dat suggereert niet dat Gesink de hoofdprijs betaald krijgt.
26 juli 2018 10:44
Zolang niemand weet wat Gesink verdient lijkt het me zinloos om hierover te discussiëren.
26 juli 2018 11:07
@tetedelacourse goeie analyse bedankt @magikdatzeggen ok dat mag ik zeggen
26 juli 2018 11:34
Wat is zijn salaris Hemelrijk?
26 juli 2018 12:02
@Sooike, verfrissend om eens een correcte uiteenzetting van je te lezen, ik reageer niet vaak (ben meer zo'n gluurder) maar wilde je hier toch voor complimenteren.
26 juli 2018 12:03
@skylimit Helemaal met je eens, helaas valt er niet tegen de bierkaai te vechten. Gesink en TLJ zijn heilig bij velen hier, wat ze ook doen. Je krachten verspelen is heel mooi bij Gesink, bij andere renners juist weer heel dom. Wie iets aan kritiek heeft op TLJ wordt belachelijk gemaakt.
26 juli 2018 12:17
@hemelrijk I call bullshit!
Dumoulin zit over het miljoen, Gesink in zijn hoogtij dagen op 800k per jaar. Hij heeft vervolgens vrijwillig rond de blanco tijd loon ingeleverd en zal nu dus eerder op500k zitten. Waar tankink 250-300k verdiende neem ik mij te herinneren.

Daarnaast: tactisch kan het beter, mee eens. Maar hij heeft veel knecht werk gedaan deze tour. En sommige etappes voor zichzelf idd. Waar hij niet de plak bidonnen had/kreeg.

Wbt dat betoog van tegen de ploegleiders in rijden: bewijs?

@wielrennertje Calimero much? Zolang het inhoudelijk steekhoudende argumenten zijn stemmen velen in. O.a. met het niet tactisch rijden van gesink bijv. Daarnaast wordt er door mensen vanuit beiden kampen met regelmaat overdreven. Ook mensen als skylimit die doen alsof het gros hier denkt dat gesink wel ff een etappe wint. Terwijl dat niet zo vaak wordt genoemd. Omgekeerd hoor je het ook over commentaar op tlj of gesink waar de pro- tljers soms overdrijven.
Voor de rest worden hoop en verwachting vaak verwisseld valt mij op.
26 juli 2018 12:42
Ik zette vóórde Tourstart de nodige vraagtekens bij de uiteenzetting over Gesink. Hij werd gepresenteerd als DE rittenkaper van de ploeg, waarbij gemakshalve even werd vergeten dat de Gesink, die daartoe in staat zou kunnen zijn, al lang niet meer bestaat. Ik tikte de ploegleiding op de vingers omdat de kwaliteiten van Gesink, zelfs in de bus, schromelijk werden overschat. Hoongelach en zelfs scheldwoorden aan mijn adres waren het bijna logische gevolg van mijn opvattingen. Maar kijk, na drie weken Tour. Ik klop mezelf niet op de borst, maar als de ploegleiding iets minder eigenzinnig was geweest en ook eens naar de "kenners" op deze site had geluisterd, was men misschien eens gaan nadenken. En dan heb ik het niet over het uitstekende TLJ-team met Roglic, Kruijwijk en niet te vergeten Tolhoek. De kleine Zeeuw rijdt volgs zijn "oortjes", Kruijswijk en zeker Roglic rijden hun eigen koers en nemen het gekwaak in hun oortjes voor lief. En dat is maar goed ook. Want Nico had het nooit goed gevonden dat Roglic twee keer demarreerde in de slotklim. "Volgens en blijven zitten", zal ongetwijfeld het ploegleidersdecreet zijn geweest. je zag Kruijswijk en Roglic nog net niet met hun hoofd schudden.
Kortom: die vierde en zesde plek is niet toe te schrijven aan de TLJ-ploegleiding maar puur aan het koersinzicht, het talent en de moed van deze twee toppers. De ploegleiding mag alleen trots zijn op het selecteren van deze twee. Dat dan weer wel...
26 juli 2018 12:46
Misschien is het een idee om de site:
www.iloverobertgesink.nl en de site www.ihaterobertgesink.nl op te richten of om twee aparte topics te openen hier op WF?

Dan kunnen alle fans elkaar versterken en alle haters idem, zonder dat ze hierbij last van elkaar hebben. Én dan hebben wij geen last van beide!

On topic: ik vind het toch mooi om Gesink steeds in de aanval te zien en te zien werken, zonder dat ik nou fan of hater ben. Ik had Gesink toch het liefst de Ten Dam-rol zien vervullen bij Team Sunweb. Om zo, geheel als (gewone --> niet meester) knecht, Tom aan een Tourzege te helpen. Want Ten Dam wordt toch wat ouder en wat minder... Gesink is nou eenmaal niet echt een rittenkaap-type denk ik. Wel kan hij uitstekend werk verrichten voor zijn kopman en bergop nog best lang mee. Hij schuwt het werk niet. Werk wat zeer nuttig en dankbaar is volgens mij... Tevens heeft hij ervaring met het rijden van klassementen in een grote ronde.
26 juli 2018 12:54
Aha, de ware Sooike komt weer boven. Benieuwd waar die frustratie mbt TLJ en Gesink vandaan komt.
26 juli 2018 12:54
Heerlijke discussie over een gewezen toprenner die nu overduidelijk vanaf de start zijn eigen doelen voor het grootste deel heeft opgeofferd voor de verschillende doelstellingen van zijn ploeg. Mocht je een renner van TLJ aan willen wijzen die de (over)ambitieuze doelen bij elkaar heeft gebracht, dan is het toch echt Gesink geweest. Het succes van TLJ in deze Tour de France (de overwinningen, de zichtbaarheid en de strijdvaardigheid boven in het klassement) valt onmogelijk los te zien van alles wat Gesink daarin heeft bijgedragen.
26 juli 2018 13:11
@vlek en dat meen je oprecht?:):) Zijn eigen doelen opgeofferd, ja,ja zo kan je het ook allemaal ten goede draaien. Overdrijven in positieve zin. Ik zou echt na deze Tour verzoeken een standbeeld voor Robert Gesink op te zetten.;);)
26 juli 2018 13:15
Kun je lezen?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.