Roglic over contractverlenging: “Ik hoefde niet lang na te denken”
foto: Cor Vos
dinsdag 10 september 2019 om 17:14

Roglic over contractverlenging: “Ik hoefde niet lang na te denken”

Vandaag werd bekend dat Primož Roglič zijn contract bij Jumbo-Visma heeft verlengd tot en met 2023. De Sloveen – die op weg lijkt naar de eindzege in de Vuelta a España – is in enkele jaren uitgegroeid tot een van de beste ronderenners ter wereld. “En onze top is nog niet in zicht”, zo vertelt hij in een perscommuniqué.

De klimmer annex tijdrijder tekende aan het einde van 2015 een contract bij de Nederlandse formatie, na enkele seizoenen bij het bescheiden Adria Mobil. De laatste tijd waren er geruchten over een mogelijke overstap naar UAE Emirates, maar Roglič blijft gewoon bij de ploeg van manager Richard Plugge.

“Ik ben blij met de rol die ik heb. Het belangrijkste argument om te blijven is dat ik hier kansen krijg. Ik houd van winnen en die mogelijkheid heb ik binnen deze ploeg. Ik heb er dus niet lang over hoeven na te denken. Ik voel me hier thuis, dus waarom niet?”, zo laat de 29-jarige renner weten.

“Je streeft altijd naar het hoogste”
“De manier van werken van deze ploeg bevalt me. Het doet me deugd er deel van uit te maken. Als wielrenner ben ik als relatieve beginneling bij deze ploeg gekomen en ik heb me – met de hulp van het team – ontwikkeld. Ik kreeg kansen en ondersteuning. Het is allemaal snel gegaan. Voor mij, maar ook voor de ploeg.”

Zo won Roglič dit seizoen al de UAE Tour, Tirreno-Adriatico en de Ronde van Romandië. Bovendien finishte hij als derde in de Giro d’Italia. “We hebben inmiddels een aardig niveau bereikt en ik geloof er heilig in dat we nog meer kunnen bereiken. Ik heb de laatste jaren al heel wat gewonnen, maar je streeft altijd naar meer en het hoogste.”

“Ik hoop binnen de ploeg voor motivatie en inspiratie te zorgen, zodat we samen blijven vechten om de beste te zijn”, zo besluit de ronderenner.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.