Rohan Dennis: “Ik ga waarschijnlijk niet naar de Tour”
Foto: Sirotti
maandag 19 juni 2017 om 11:00

Rohan Dennis: “Ik ga waarschijnlijk niet naar de Tour”

Rohan Dennis bevestigde afgelopen week in de Ronde van Zwitserland met twee overwinningen in tijdritten dat hij in deze discipline tot de wereldtop behoort. Op papier maakt dat hem een belangrijke gegadigde om over twee weken in Düsseldorf de gele trui te veroveren. De Australiër vertelt echter aan CyclingPro dat een deelname aan La Grande Boucle niet in de lijn der verwachtingen ligt.

“Ik sta op de reservelijst voor de Tour”, geeft hij toe. “Op dit moment ziet het er naar uit dat ik thuis blijf. Het plan was dat ik de Giro zou rijden. Het zou fantastisch zijn om Richie Porte aan het geel te helpen, maar op dit moment denk ik niet dat ik ga.”

Dennis veroverde twee jaar geleden op de eerste dag in Utrecht het geel. Hij denkt dat zijn ploeg dit jaar met Stefan Küng over een uitstekende kanshebber beschikt. “Ik weet zeker dat het geel in Düsseldorf een doel is. Küng krijgt de voorkeur en kijkt hier al sinds december naar uit. Ik denk dat hij een goede kans maakt.”

In het najaar verwacht hij aan de start te staan van de Ronde van Spanje. “Ik wil graag de Vuelta rijden. Ik denk dat het een goede voorbereiding op het WK gaat zijn,” aldus Dennis.

RIDE Magazine
58 Reacties
Sorteer op:
19 juni 2017 12:31
Hij zegt toch dat hij Porte aan het geel wil helpen. Landgenoten.

Starten, geel pakken en vervolgens knechten. Moet tich niet heel moeilijk zijn? De eerste etappes rijden de sprintersploegen sowieso wel.
19 juni 2017 12:38
waar komen die verhalen vandaag dat hij zo egocentrisch is? Zou kunnen kloppen, maar meestal kun je vanaf de bank thuis niet beoordelen hoe waardevol een knecht is voor het team.
19 juni 2017 12:42
Ik zou het een vreemde beslissing vinden. Dennis is toch kanshebber nummer 1 om de openingstrijdrit en het geel te winnen, en behoort bovendien tot de betere klimmers in de ploeg. En de eerste dagen hoef je echt niet veel te doen om die trui te verdedigen, de sprintersploegen brengen toch alles wel weer bij elkaar.
19 juni 2017 12:43
Ik snap niet zo goed dat iedereen denkt dat hij niet kan/wil knechten. Hoe weten jullie dat? Het is toch een mooie deal: mee naar de Tour, geel kunnen pakken en vervolgens vol voor klassement Porte. Lijkt me één van de sterkste knechten.
19 juni 2017 13:17
Ik geef Küng ook wel kans om in top 5 van de eerste etappe te eindigen, lijkt me in ieder geval een paar dagen in het wit te kunnen rijden.
19 juni 2017 13:37
Topnieuws voor Roglic is toch namelijk de favoriet voor de tijdrit.
19 juni 2017 13:43
Maakt me zeer benieuwd naar de dynamiek binnen het team tijdens de Tour. Het zou voor GVA best wel eens een tegenvallende editie kunnen worden...
19 juni 2017 13:51
@nederbelg GVA zie ik overal tussendoor fietsen in de Tour de France, gezien zijn tegenvallende rijden (mindere rijden) in Zwitserland. Hij zal zijn etappes wel uitkiezen, net als Gilbert.
19 juni 2017 13:54
Ik zou de beslissing van BMC wel begrijpen. Porte maakt (voor het eerst) echt kans nu Froome nog niet zo overtuigt en hij wel. Alleen al voor het zelfvertrouwen van Richie is het goed als hij weet dat het hele team echt om hem is gebouwd.
19 juni 2017 13:57
De uitslag tijdrit utrecht vond ik ook froome en consorten niet voorin terug.. iemand een idee hoe dat kwam? was toch ook 13 km?
19 juni 2017 14:04
@zomaareens thomas werd toch gewoon 12, nog voor Dowsett. Froome moet het niet echt van vlakke korte tijdritten hebben.
19 juni 2017 14:06
froome en contador zou ik altijd, net als porte overigens.. na de echte specialisten verwachten
19 juni 2017 15:02
Maar als Dennis niet mee gaat, omdat ze vol voor Porte gaan, is het dan niet veel logischer dat je Küng thuis laat en Dennis mee neemt? Porte heeft meer aan Dennis denk. En Dennis heeft een grote kans op geel.

Snap er niks van.
19 juni 2017 15:20
Is Dennis een egoistje?!? Wist ik niet, zo hoor je nog eens wat.
Wel jammer voor Tom dat ie dan in de Vuelta wel zou starten, want waar Rohan start verliezen de anderen met zeer grote kans.
De proloog zal dan gaan tussen Martin (Tony!) en Roglic, denk ik.
19 juni 2017 15:53
Normaal zou je toch denken, T. Martin, Dennis en Roglic.
Dus als Dennis niet mee doet zal het gaan tussen de twee anderen vermoed ik. Dennis was voor mij wel de grote favoriet.
Het vervolg voor etappe twee en drie zal naar mijn mening in het voordeel van Matthews gaan om het geel. Matthews heeft nou eenmaal een betere tijdrit dan alle andere sprinters. Ik denk dat hij na de proloog een grote kans heeft op geel heeft.
19 juni 2017 16:00
@ Jan Blokland
Met zon vlakke tijdrit is Matthews echt niet veel sterker dan een Sagan, Kittel , Kristoff, Demare of Greipel
19 juni 2017 16:16
Achterlijk waarom moeten die keuzes altijd zo laat gemaakt worden, geeft de renner ook geen rust toch
19 juni 2017 16:24
Achterlijk? Zo haal je toch juist het beste uit je renners op deze manier gaan de sterkste naar de Tour. Je moet je bewijzen.
19 juni 2017 16:38
Gokje Porte, Caruso, van Avermaet, Kung, Roche, Sanchez, Bookwalter, Schar en Oss
19 juni 2017 16:56
In Utrecht reden de favorieten met meer tegenwind dan begin van de tijdrit.
19 juni 2017 16:58
Het was toch juist niet laat? Staat nota bene in de tekst. Het plan was om de Giro te rijden en Kung ging naar de Tour. Besloten in december.
19 juni 2017 17:21
Idd bij BMC maken ze voor het seizoen al de planning en daar wordt in principe niet meer van afgeweken (tenzij blessures ed)
En in die planning zou Dennis de Giro rijden dus is het wel plausibel hem dan niet voor de tour te selecteren. Het zou ook niet helemaal fair zijn tov andere renners die al maanden naar de Tour toe werken hun te de-selecteren.
Je kunt vraagtekens bij deze werkwijze zetten. Persoonlijk zou ik het gewoon een maand vantevoren beslissen, er kan in een paar maand tijd een hoop veranderen namelijk
Samu Sanchez rijdt volgens mij ook geen Tour, maar doet de Vuelta
19 juni 2017 17:27
@ zadelpen

Kung kan natuurlijk wel berewerk verzetten voor Porte als tempobeul, dat moet ook in je zitten. Denk dat Dennis dat knechten gen wat minder heeft dan Kung. Daarnaast heeft Porte er natuurlijk geen reet aan als Dennis geel gaat dragen de eerste dagen
19 juni 2017 17:52
Onder voorwaarden zou ik Dennis zeker meenemen. Sterke renner met progressie in de bergen. Een bruikbare pion dus. Laat hem lekker geel pakken en die in de tweede rit kwijtspelen. Win win.
19 juni 2017 19:35
Volgens mij wil Dennis zelf ook niet per se naar de Tour. De Vuelta past veel beter in zijn voorbereiding op het WK dan in juli drie weken buffelen voor een kopman. Die eerste gele trui heeft hij ook al eerder in Utrecht gepakt, been there, done that. En daarnaast plannen ze al ver vooruit, dus zou mogelijk een toezegging aan een andere renner verbroken moeten worden om hem alsnog aan het team toe te voegen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.