Romain Bardet: “Péraud blijft onze nummer één”
dinsdag 22 juli 2014 om 15:01

Romain Bardet: “Péraud blijft onze nummer één”

foto: Sirotti

Ondanks een voorsprong van 1 minuut en 18 seconden in het algemeen klassement, blijft Jean-Christophe Péraud voor Romain Bardet staan in de pikorde bij AG2R La Mondiale. Dat zegt Bardet in een interview met onder andere L’Équipe. De jongeling is vooral bang voor de individuele tijdrit op zaterdag.

En laat zo’n individuele tijdrit nu juist een kolfje naar de hand zijn van ploegmaat ‘Jicé’ Péraud. “Voor mij wordt het de langste tijdrit uit mijn carrière. Ik weet niet wat ik moet verwachten”, aldus de 14 jaar jongere Bardet. “Jean-Christophe maakt meer kans op het podium in Parijs met zijn tijdritcapaciteiten. Hij is onze eerste troef, dat was hij al bij de start in Leeds.”

Dat betekent dat de jonge Bardet nog wat kan proberen in de Pyreneeën. “Als ik wil, kan ik de aanval kiezen zonder op twee gedachten te hinken. Ik ben niet gekraakt of ontploft in moeilijke tijden. Maar men kijkt ook naar mij, en het zal dus niet makkelijk worden.” De beste mogelijkheid hiervoor ligt woensdag, denkt de Fransman. “Die kortere klimmetjes liggen mij beter. De rit van donderdag, over de Tourmalet, is niet echt geschikt voor aanvallers.”

Ontsnappen met Pinot
De 23-jarige Bardet is goed bevriend met die andere jonge Franse klimmer; Thibaut Pinot. “We praten veel in de koers, over onze tegenstanders, maar we hebben wel altijd onze ogen open. Deze pseudo-rivaliteit heeft onze relatie niet beïnvloed. Als we samen ontsnappen, zijn we weg. We hebben dezelfde belangen: tijd nemen op onze tegenstanders. Ik word liever vijfde zonder de jongerentrui, dan zesde mét.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.