Servais Knaven put veel vertrouwen uit vier renners bij beste tien
foto: Marcel Koch (archief)
zaterdag 1 juli 2017 om 19:39

Servais Knaven put veel vertrouwen uit vier renners bij beste tien

Servais Knaven mag zich een winnende ploegleider noemen. De Nederlander zag op de eerste dag van de Tour de France Geraint Thomas de tijdrit in Düsseldorf winnen. “Een beetje een verrassing”, geeft Knaven aan tegenover het Algemeen Dagblad.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Natuurlijk zijn we heel tevreden. We wisten dat Geraint een goede tijdrit kan rijden, maar wisten niet waar hij zou staan nadat hij met een blessure uit de Giro was verdwenen”, aldus Knaven. “Hij is dus goed en klaar voor de Tour.”

Naast Thomas eindigden ook Vasil Kiryienka (derde), Chris Froome (zesde) en Michal Kwiatkowski (achtste) bij de beste tien. “Winnen is altijd goed voor de moraal van de ploeg en we putten veel vertrouwen uit het feit dat we hier met vier man bij de eerste tien eindigen. Al wordt het misschien nu de eerste dagen wat lastiger. We zullen wat meer in de wind moeten rijden. Hoewel we dat waarschijnlijk toch wel moeten.”

RIDE Magazine
38 Reacties
Sorteer op:
2 juli 2017 00:35
Sooike een wielervolger? Hahaha!
2 juli 2017 01:00
@Zooi. Wat is de lol van die persoonlijk vendetta kerel jegens TLJ. Je haalt er werkelijk alles te pas en vooral te onpas bij. Nu ook weer kan je het niet laten in je laatste zin. Trieste vent ben je. Wielerkenner? Provocateur? Gekwetste ziel? Doe normaal joh!
2 juli 2017 01:17
@Sooike, ik vind dat je gelijk hebt behalve je oordeel over TLJ. Ik ben hoe dan ook van mening dat de andere ploegen naar zichzelf moeten kijken ipv naar team sky en kunnen constateren dat ze veel minder geconcentreerd en sterk naar de tour komen (bijna ieder jaar)
2 juli 2017 07:31
Ik vind dat Sooike geen gelijk heeft wat betreft Sky. Voor de spanning is het beter om naar een open wedstrijd te kijken waarbij niet een ploeg domineert. En de volgers mogen best hun teleurstelling kenbaar maken over het wedstrijd verloop, heeft niets met negatief of azijn te maken. Wie weet gaat Gesink voor een verrassing zorgen.
2 juli 2017 08:21
Wat een boeventronie heeft die man toch.. :D Sorry maar da's toch echt zo.
2 juli 2017 08:35
@Sooike bij Sky loopt nog steeds ene David Brailsford rond en dat is alles behalve oke.

Vanaf vandaag gaat gewoon ook weer de echte Peter Sagan show beginnen .....dat is entertainment, dat blijft mooi, dat is tour!
2 juli 2017 09:02
Snap de ophef over het sky tenue niet. Movistar heeft op een bepaalde versie van hun tenue rondom de schouders hetzelfde zitten.
2 juli 2017 09:06
Iemand die met volle teugen geniet van die zogenaamd politiek correcte en op alle mogelijke fronten ingekochte SKY-trein ? Kan me er 0 bij voorstellen, misschien eerder iets uit tactische overwegingen vanuit een onderworpen 'tja, zo is het nu eenmaal' - standpunt, met de pootjes omhoog.
2 juli 2017 09:08
Ongetwijfeld heeft de UCI die pakken vooraf goedgekeurd, dat risico willen ze bij Sky niet lopen, maar ik denk wel dat ze hiermee een hele foute zet gedaan hebben, want een al niet heel duidelijke regel wordt wel heel vrij geïnterpreteerd, namelijk: het is deel van het pak dus het mag. Waar ligt de grens dan: heel veel stof op de rug aanbrengen zodat je een haaienvin krijgt? Ook zorgt het weer voor een groter verschil tussen de "arme" en de "rijke" ploegen en dat zou iets moeten zijn waarvoor de UCI moet waken, maar gezien de nationaliteit van Cookson heb ik daar geen fiducie in. Ik hoop dat ze snel deze regel verduidelijken en deze pakken gaan verbieden, al zal het voor deze tour wel te laat zijn.
2 juli 2017 09:29
Dit topic gaat over sky, niet over tlj (zucht...)
2 juli 2017 12:10
Ik neem mijn laatste twee zinnetjes over TLJ terug. Ze hebben een fantastische ploeg samengesteld en het is heel normaal dat een ploegleider zegt dat ze iemand hebben geselecteerd enkel voor de eerste etappe. Over drie weken spreek ik u hierover nader . Lars Boom zit thuis en is het eens met iedereen , behalve met mij....hoewel....
2 juli 2017 13:32
Tja Sooike, als je 2e wordt in de veldrit van Surhuisterveen dan verdien je wel een plaats in de Tourploeg van TLJ.
2 juli 2017 19:52
@RV
Ja, ik geniet van Sky en met name van Froome. Ik vind het absoluut mooi om te zien hoe ze met hun manier van koersen en sterrenensemble bij elke concurrent die het maar probeert langzaam maar heel zeker zijn hoop de grond in drukken. Een beetje de ultieme uitvoering van teamwork in het wielrennen zullen we maar zeggen. En dan kan Froome zelf ook nog eens ongenadig hard uithalen. Een geweldige renner is dat natuurlijk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.