Simon Yates: “Het is nu niet aan mij om aan te vallen”
foto: LaPresse
donderdag 24 mei 2018 om 09:27

Simon Yates: “Het is nu niet aan mij om aan te vallen”

Met drie zware bergritten voor de boeg, wacht Simon Yates nog enkele zware beproevingen om zijn roze leiderstrui te behouden. De Brit veroverde deze Giro een voorsprong dankzij aanvallend rijden, al geeft hij aan hij de laatste dagen zijn tactiek wel eens zou kunnen wijzigen.

De etappe van donderdag naar Prato Nevoso eindigt bergop. “Het is de enige klim die ik ken. Ik heb deze vooraf verkend”, vertelt hij aan Cyclingnews. “Het gaat lastig worden, maar ik moet nu niets. Ik heb bijna een minuut voorsprong, dus het is niet aan mij om aan te vallen en agressief te rijden. Ik zal defensief rijden en zo voorzichtig mogelijk proberen te zijn”, geeft hij aan.

Yates beseft dat hij de eindoverwinning nog niet binnen heeft. “We komen dichter bij het einde. De dagen gaan voorbij en ik voel dat ik dichterbij kom. Maar er komen nog een paar lastige dagen aan. Dus ik moet voorzichtig zijn.”

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
24 mei 2018 09:28
Goh dit heb ik deze ronde van hem al meermaals gehoord. En wat gebeurt er.... jup
24 mei 2018 09:31
Volgens mij zei hij hiervoor juist steeds dat hij moest aanvallen, omdat hij meer tijd moest hebben voor de ITT
24 mei 2018 09:44
@Jandepandaman
Waar heb je dit al gehoord dan?
24 mei 2018 09:47
Ik zou als ik hem was gewoon aanvallen als hij zich nog zo voelt als de afgelopen dagen. De kans is klein dat hij dat deksel dan ineens op zijn neus krijgt en zo kan hij nog voldoende voorsprong opbouwen voor als het een keer misgaat. 56 seconden zijn zo verloren.
24 mei 2018 09:50
Ik heb het vermoeden dat vandaag het plan is om Froome richting 2e ritzege en podium te laten koffiemolien en wanneer Dumoulin kraakt in de achtervolging hupt Yates er naar toe om zijn heymate net voor te laten gaan. Vreselijk scanario dat me zelf de fiets gaat laten pakken, etappes van morgen en overmorgen zijn beter.
24 mei 2018 09:59
@japperpandaman
tot op heden zij Yates overal dat hij tijd moest pakken op Dumoulin, en moest aanvallen.
(lees en denk aub een beetje na voor je een statement de ether instuurt: een mening hebben is makkelijk, onzin verkondigen nog makkelijker)

Yates hoeft niet meer aan te vallen, maar zo makkelijk als hij rijdt kan hij best weer wegrijden, maar: omdat je van de een op de andere dag tegen een muur kan aanrijden wegens vermoeidheid (figuurlijk) doet Yates er vanaf heden goed aan conservatief te rijden.
24 mei 2018 10:01
De aanval is soms de beste verdediging...
24 mei 2018 10:17
Wel een verandering van mindset, hij mag de Giro eigenlijk niet meer verliezen. Hij heeft dus alles te verliezen nu en dat kan krampachtig werken. Denk dat alle andere teams en vooral Sunweb de druk op Yates moeten verhogen de komende dagen. Klassement van Oomen moet maar eens opgeofferd worden. Desondanks denk ik dat Yates gewoon gaat winnen.
24 mei 2018 10:42
Laat het 'schaakwonder Magnus Carlsen' van Sunweb achter de schermen maar eens een mooi tactisch aanvalsplan uit de kast trekken, zodat we de komende dagen een prachtig wedstrijdverloop te zien krijgen.
24 mei 2018 10:54
Kamp Yates heeft de druk continu bij Dumoulin gelegd aangezien hij achter staat in GC, dat heeft niks met onzin te maken.
24 mei 2018 11:17
Geen speld tussen te krijgen. De anderen moeten uit alle macht zijn roze aanvallen.
Battle of the biggest balls. De muis rijdt met stierenballen.
24 mei 2018 11:31
Ik las net dat Yates in 2016 was geschorts voor vier maanden. hier het artikel.
Door de internationale wielerunie (UCI) werd hij toen vier maanden buitenspel gezet, omdat hij positief testte op het middel Terbutaline. Astmapatiënt Yates wist echter zelf niet dat hij destijds een verboden stof gebruikte. „Er is toen een fout gemaakt”, liet de rozetruidrager weten, bijgestaan door de ploegleider van Mitchelton-Scott, Matthew White. „De fout lag bij de ploegarts, die vergeten was een attest aan te vragen voor dat middel tegen astma. Simon heeft er al last van sinds zijn jeugd. Dat was toen een puur administratieve fout. We zijn daar heel transparant in. Dit is absoluut geen dopingzaak.” Maar daaruit kan je wel de conclusie trekken dat die attesten nu nog worden gebruikt. zowel als pijn in je knie (cortisonen attest) of astma ( Salbutamol of Terbutaline )
Het zoals Tim Wellens zeg, de wielerunie UCI moet die attesten verbieden dan krijg je pas een eerlijke strijd in het wielrenner.
Als ik ziek ben en medicijnen gebruikt die de rijvaardigheid beinvloeden, mag ik ook geen auto besturen, dus als je attesten nodig heb om te kunnen fietsen, moet je ook geen wedstrijden rijden. Dat vind ik.
24 mei 2018 11:50
Gewoon nog drie dagen de kopgroep terughalen, daar heeft hij wel het team voor.
24 mei 2018 11:57
Floksma is sinds deze morgen terug van Mars.
24 mei 2018 11:58
Beetje een open deur intrappen.
24 mei 2018 12:33
Nee Simon, gewoon aanvallen. Laat die copd-longetjes maar lekker overuren maken
24 mei 2018 12:52
Dat is zijn mentale mantra; net als Tom weet hij dat de koers intuïtief begrepen moet worden en dat doet ie verdomd goed.
24 mei 2018 15:02
@jandepandaman
Klopt niet, Yates heeft altijd gezegd tijd te moeten pakken tot nu na de tijdrit. Zodus heeft hij de druk altijd bij zichzelf gelegd omdat hij wist dat Dumoulin een tijdrit bonus had. Nu pas kan Yates de druk bij Dumoulin leggen, en dat doet hij nu dus ook.

@floksma
Lekker laat mee :)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.