Simon Yates verliest drie minuten: “Ik had niets in mijn benen”

zondag 19 mei 2019 om 19:10
Simon Yates verliest drie minuten: “Ik had niets in mijn benen”

foto: Cor Vos

Simon Yates was een van de verliezers van de San Marino-tijdrit in de Giro d’Italia. De kopman van Mitchelton-Scott verloor drie minuten op ritwinnaar Primoz Roglic. “Ik had het heel erg moeilijk”, reageerde Yates bij CyclingWeekly. “Het ging oké op het vlakke, maar toen we gingen klimmen had ik niets in mijn benen.”


“Het is nu eenmaal zo”, aldus de Britse klimmer, die 3.11 minuut verloor op Roglic. In het klassement is zijn achterstand nu 3.46 minuut op de Sloveense kopman van Jumbo-Visma. “We moeten nu met een nieuw plan komen. Een nieuwe strategie en vanuit daar gaan werken.”

Dat we pas negen dagen onderweg zijn in de Giro, geeft Yates hoop. “We zijn nog maar vroeg in de wedstrijd. We hebben maar een inspanning moeten doen voor vandaag, dat was de proloog. Alle andere dagen waren zo goed als vlak. Ik kijk steeds meer uit naar de bergen, om te zien wat we daar kunnen.”

Slechte dag
Volgens Mitchelton-Scott-ploegleider Matthew White levert deze uitslag in de tijdrit een interessante situatie op. “We moeten over bepaalde dingen de details bespreken en ons plan daarop afstemmen”, zegt hij. “We zijn nog geen klim opgereden deze Giro. Als er een grote ronde is die zomaar om kan slaan, is het deze wel.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.