Startpresentatie Ronde van Vlaanderen niet op Grote Markt van Antwerpen
foto: Cor Vos
woensdag 7 oktober 2020 om 20:33

Startpresentatie Ronde van Vlaanderen niet op Grote Markt van Antwerpen

De ploegvoorstelling van de Ronde van Vlaanderen wordt dit jaar niet gehouden op de iconische Grote Markt van Antwerpen. Het vertrekpodium wijkt uit naar het Steenplein, dat een kleine 500 meter verder aan de Schelde is gelegen. Ook de start van Gent-Wevelgem is veranderd.

De start van de Ronde van Vlaanderen is normaal drukbezocht. Duizenden belangstellenden gaan al vroeg de deur uit voor handtekeningen of selfies met hun helden, of om de voorstelling van de ploegen van dichtbij te bekijken. Maar in tijden van corona gaat het allemaal net even iets anders. De Ronde heeft de teamvoorstelling nu verplaatst naar het Steenplein. In Gent-Wevelgem verhuist de presentatie naar de Menenpoort. Het publiek wordt opgeroepen voor de tv gaan kijken.

Dit is noodzakelijk omdat de nieuwe startlocaties logistiek makkelijker kunnen worden afgesloten, licht Tomas Van den Spiegel, CEO van organisator Flanders Classics toe in Het Nieuwsblad. “We streamen de ploegvoorstelling wel live, zodat de mensen ze thuis kunnen volgen.” Niet alleen bij de ploegvoorstellingen zijn toeschouwers niet welkom, ook aan de finishes en op alle hellingen en kasseistroken van Flanders Classics niet.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.