Stephen Williams wint gedenkwaardige Waalse Pijl: “Hou ervan om in dit weer te koersen”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 17 april 2024 om 16:31

Stephen Williams wint gedenkwaardige Waalse Pijl: “Hou ervan om in dit weer te koersen”

Het was een gedenkwaardige editie van de Waalse Pijl. Voor de televisiekijker, die een heroïsche wedstrijd voorgeschoteld kreeg, maar ook voor Stephen Williams. Hij won de loodzware koers namelijk. “Wat een dag, wat een dag”, was het eerste wat de Brit uitbracht in het flashinterview na afloop.

“Ik ben zó blij op dit moment”, vervolgde Williams. “Ik kan niet geloven dat ik de Waalse Pijl heb gewonnen. Ik kijk deze koers al jaren en wilde hier altijd al met goed benen komen om proberen te winnen. Vandaag was het slecht weer. Ik hou ervan om daarin te koersen. Om dan de zege te pakken… Ik ben in de wolken. De jongens hielpen me de hele dag. Ze gaven me de best mogelijke kans om een resultaat te behalen. Dit is heel speciaal.”

Williams ging van ver aan op de Muur van Hoei. “De weg werd een beetje geblokkeerd en iedereen wachtte. Ik zag dat het nog driehonderd meter was en dacht: als ik hier weg kan springen en vijf, tien seconden kan pakken op de groep, dan heb ik een goede kans om voorop te blijven. Ik keek achterom en de benen waren leeg, maar ik ben heel blij dat ik het vol kon houden. Ik ben uitgeput, kan de woorden niet vinden en ben behoorlijk emotioneel. Dit is zo’n zware sport. Koersen winnen is moeilijk, vooral in deze klassiekers, dus ik ben heel blij.”

Rik Verbrugghe, ploegleider bij Israel-Premier Tech, won ook al eens de Waalse Pijl. Heeft Williams tips van hem gekregen? “Ik heb met hem gesproken de laatste paar dagen, ja. Ook Dylan (Teuns, red.) heeft hier al gewonnen een paar jaar geleden, hij weet ook hoe het gedaan moet worden. Dat gaf me vertrouwen. Het team was gewoon geweldig.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.