Talenten Lotto Dstny winnen ploegenproloog in Tour Alsace
Tijl De Decker - foto: Lotto Dstny
woensdag 26 juli 2023 om 20:21

Talenten Lotto Dstny winnen ploegenproloog in Tour Alsace

Voor de talentenploeg van Lotto Dstny is de Tour Alsace goed begonnen. Tijl De Decker, Alec Segaert en de Brit Joshua Giddings waren namelijk de snelste in de proloog van 4,3 kilometer, die in de vorm van een ploegentijdrit verreden werd. De Decker is de eerste leider in de Franse rittenkoers.

In de ploegenproloog werden de selecties van de deelnemende ploegen opgesplitst in twee teams van drie renners. De drietallen reden ieder hun eigen proloog en kregen na afloop ook de tijd van hun eigen team. Het A-team van Lotto Dstny was met een tijd van 4.56 minuut de snelste. De veldrijders van Cross Team Legendre waren drie seconden trager.

De derde plaats was weggelegd voor Jesse Kramer, Dario Belletta en Lars Boven van Jumbo-Visma Development, op zeven seconden achterstand. Niet ver daarachter wist de B-ploeg van Lotto Dstny (Lorenz Van de Wynkele, Chris Lawless, Ramses Debruyne) knap vierde te worden.

De Tour Alsace (UCI 2.2) duurt nog tot en met zondag en kent vrijdag een etappe met finish op La Planche des Belles Filles.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.