Thomas ongedeerd na incident met Barguil
Foto: Sirotti
maandag 20 juli 2015 om 17:44

Thomas ongedeerd na incident met Barguil

Geriant Thomas beleefde een hachelijk moment in de afdaling van de Col de Manse. De renner van Sky kwam in de slotfase van de zestiende etappe in botsing met Warren Barguil. De Brit dook daarbij de afgrond in.

Het incident was het gevolg van een fout van Barguil. De Fransman van Giant-Alpecin wilde binnendoor de bocht aansnijden, maar dat mislukte. In aankomstplaats Gap heeft de 23-jarige renner zijn ‘slachtoffer’ Thomas direct opgezocht om excuses te maken.

[poll id=”82″]

RIDE Magazine
155 Reacties
Sorteer op:
1 5 6 7
21 juli 2015 02:01
Lijkt ook wel een beetje op welpjesvoetbal, met zijn allen naar voren, hoe kan je drie breed zo'n bocht ingaan? Zelfs in iemands wiel dalen is al riskant als ie rechtdoor gaat, gewoon afstand houwe zoals op de snel weg.
21 juli 2015 02:16
@schipperaar
Drie breed de bocht in was puur het gevolg van de aanraking tussen Van Garderen en Barguil.
Het is wel duidelijk dat ze elkaar wat opfokken, al is het ook gewoon zoals het in een wedstrijd gaat. Nibali ligt voor en Valverde neemt in de afdaling de achtervolging op zich. Vervolgens doet iedereen zijn best om vooral geen gat te laten vallen. Ik zie op de beelden niet een Barguil die zich heel anders gedraagt dan de rest.
Al duikt hij aan het eind van de afdaling nog een keer binnendoor bij Mollema en Poels, wat weer in relatie staat tot de wat mindere daalcapaciteiten van Mollema die daardoor telkens een gat laat vallen.
21 juli 2015 02:28
Leuke uitdrukking trouwens, een gat laten vallen, maar hij zou eens op het circuit van assen moeten gaan rijden, je laten "vallen" in een bocht beheerst ie nog altijd niet, dansen op die fiets ipv harken, had toch al wat kunnen leren van Cancellara. Valt me wat tegen van Fabian.
Paar keer vd Galibier richting Valloire zou voldoende moeten zijn.
21 juli 2015 08:36
@Coldeportes: in zo'n gevaarlijke afdaling zou ik persoonlijk een stuk meer afstand houden, maar nu gaan ze echt dicht op elkaar en gegroepeerd naar beneden. Dan kun je ongelukken verwachten!
21 juli 2015 09:07
Lekker boeiend, er wordt een eerlijke inschattingsfout gemaakt en of het Barguil, van Garderen of Bardet is, maakt niks uit. Ten eerste omdat Thomas er heelhuids vanaf komt, Waarom zou je dan nog iemand aan de schandpaal moeten nagelen? Thomas heeft er zelf totaal geen probleem mee. Die maakt zich alleen maar druk om het feit dat zijn zonnebril kwijt is.

In iedere koers zullen dit soort dingen 100 keer gebeuren en 99 van die keren is er geen camera bij en 99 van die 100 keren gaat het gelukkig ook goed.
In de meest lullige koers gaan er iedere wedstrijd 100 renners tegelijk over de straat en breekt er minimaal 1 zijn sleutelbeen omdat er iemand zit te slapen en uit pure onoplettendheid een achterwiel aantikt. Dat vind ik stom en onverantwoord. Dat je niet professioneel genoeg bent om je te concentreren .

Dit incident komt voort uit 10 renners die, in volle concentratie, strijden voor een top 10 plek in de Tour de France. Iemand maakt een eerlijke vergissing en iemand anders is daar de dupe van. Is dat vervelend? Ja. Is dat iets "waar iets aan gedaan moet worden"? Absoluut niet.
1 5 6 7

Om te reageren moet je ingelogd zijn.