Thomas voor laatste bergrit: “Zal Bernal nu volledig ondersteunen”
foto: Cor Vos
zaterdag 27 juli 2019 om 10:08

Thomas voor laatste bergrit: “Zal Bernal nu volledig ondersteunen”

Team Ineos lijkt andermaal de Tour de France te winnen, maar dit keer niet met Geraint Thomas. De regerend Tourwinnaar zag zijn ploeggenoot Egan Bernal het geel veroveren na een veelbesproken etappe. “Het belangrijkste is nu om het geel te behouden. Ik zal Egan volledig ondersteunen”, zo citeert Cyclingnews.

Thomas staat nog altijd derde in het klassement, maar zijn achterstand op Bernal is wel gegroeid naar 1:16. “Egan is al vanaf het begin van de Tour geweldig op dreef. Het is een fenomenaal talent. Vorig jaar zeiden we al dat hij ooit een keer de Ronde van Frankrijk zal winnen, al hadden we het dit jaar misschien niet verwacht.”

Over neutralisatie: “Juiste beslissing”
“Hij heeft laten zien een van de beste klimmers te zijn. We moeten nu alleen nog de gele trui naar Parijs brengen”, aldus Thomas, die ook wel een mening heeft over de neutralisatie. “Natuurlijk was iedereen wat teleurgesteld, maar ik geloof wel dat de organisatie de juiste beslissing heeft genomen.”

“We hadden wellicht een totaal andere wedstrijd gekregen, indien het mogelijk was om de slotklim naar Tignes op te rijden. Je moet het echter accepteren, aangezien niemand er iets aan kan doen. Het belangrijkste is dat we de gele trui nu in de ploeg hebben. We hebben een geweldige uitgangspositie”, zo concludeert Thomas.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.