Tim Wellens soleert naar zege in Trofeo Serra de Tramuntana
foto: Sirotti
vrijdag 27 januari 2017 om 16:22

Tim Wellens soleert naar zege in Trofeo Serra de Tramuntana

Tim Wellens heeft op Mallorca de Trofeo Serra de Tramuntana gewonnen. De Belg van Lotto Soudal was de sterkste in de meest heuvelachtige rit van de vier losse wedstrijden op het Spaanse eiland.

De ontsnapping van de dag werd geïnitieerd door een viertal renners. Na een korte periode vol demarrages wisten Thomas Vaubourzeix, Jon Irisarri, Maxime Daniel en Stephane Rossetto zich van het peloton los te maken. Zij wisten in mum van tijd een voorsprong van meer dan drie minuten op te bouwen.

Ondertussen probeerde Coen Vermeltfoort in een verwoede poging het gat van een halve minuut op de vier leiders goed te maken. De 28-jarige herintreder slaagde er uiteindelijk in zich bij de koplopers te voegen. In het peloton zat men op dat moment niet stil. Verschillende renners demarreerden waardoor de voorsprong snel terugliep.

Vermeltfoort kon daardoor, in zijn tweede wedstrijd in het shirt van Roompot-Nederlandse Loterij, niet lang van zijn positie in de kopgroep genieten. Vlak voor de top van de Col de Honor, met nog tachtig kilometer te gaan, werden ze bijgehaald.

In de finale van de wedstrijd kleurde een omvangrijke kopgroep de wedstrijd. In die groep zaten opvallend veel renners van Lotto Soudal. De Belgische ploeg maakte handig gebruik van die overtalsituatie. Met nog twintig kilometer te gaan, reed Tim Wellens solo aan de leiding. De Belg hield zijn inspanning vol tot op de finishlijn. Zijn land- en ploeggenoot Louis Vervaeke maakte het feestje voor Lotto Soudal nog mooier door als tweede te eindigen.

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
27 januari 2017 20:53
Zowel de koers als Been eindigde nat :p
27 januari 2017 21:18
@Nederbelg
Onderschat dat koersinzicht van Voeckler zeker niet! Ik vind dat hij echt zwaar onderschat wordt bij de meesten hier. Maar ik heb het vooral over de Voeckler van 5 à 10 jaar geleden, dan wist je gewoon dat je gezien was als hij er bij zat. Nu is hij gewoon veel minder sterk en rijdt hij voorop alleen nog voor de commerciële belangen. De Gendt rijdt altijd als een malloot op kop in de hoop dat iedereen kraakt, maar Voeckler zat altijd als een ettertje te linkeballen achteraan in de kopgroep.

Maar Wellens heeft inderdaad ook wel wat van een Cummings, al durft die Brit nog meer te pokeren naar mijn gevoel.
27 januari 2017 22:30
Mooie prestatie van Reinders. Ook Riesebeek niet slecht. Ik verwacht wel meer van Roompot dit jaar met de nieuwe renners.
27 januari 2017 22:31
Het regende dus. Tja dan kan er maar 1 solo aankomen☺
28 januari 2017 00:03
Benoot is echt niet traag he :D Die maakt net zeer veel kans in een groepje.
28 januari 2017 09:31
@Sagan: Wellens is meer dan een goeie aanvaller zoals Cummings. Hij is geen topsprinter, tijdrijder of klimmer, maar dat zijn renners als Gerrans, Gilbert, of Gallopin ook niet. Wellens kan echt wel tekeer gaan op een heuveltje en kan heel erg hard fietsen. Hij is ook nog steeds erg jong. Ik zie in hem binnen x aantal jaar een renner die altijd mee kan doen voor de zege in ardennenklassiekers en koersen zoals Lombardije en San Sebastian, en verder hier en daar een ritje kan meepikken in een grote ronde en daarbij in staat is om erg lang een klassementsman bij te staan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.