Tim Wellens zesde in GP La Marseillaise: “Het was een bizarre sprint”

zondag 31 januari 2021 om 19:52
Tim Wellens zesde in GP La Marseillaise: “Het was een bizarre sprint”

foto: Cor Vos

Tim Wellens heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen, de GP La Marseillaise, afgesloten met een zesde plaats. De kopman van Lotto Soudal plaatste in de heuvelachtige finale een demarrage, maar kwam niet weg. “De strakke tegenwind maakte het aartsmoeilijk om alleen voorop te blijven en daarom besloot ik te wachten”, zegt hij.

“Het was een zeer mooie wedstrijd met heel wat hoogtemeters en enkele technische passages”, aldus Wellens, die ook zijn Deense ploeggenoot Andreas Kron nog zag aanvallen in de slotfase. “Maar ook voor hem maakte de tegenwind er een ‘mission impossible’ van. Uiteindelijk werd het een bizarre sprint waarbij timing cruciaal bleek en er ook een tikkeltje geluk nodig was. Maar de benen voelden goed en ik ben dan ook tevreden over mijn wedstrijd.”

Voor Philippe Gilbert, die afgelopen week vader werd, was de 49ste plek weggelegd. Hij finishte in een groep op drie en een halve minuut van de uiteindelijke winnaar Aurélien Paret-Peintre. “Zoals verwacht was het een moeilijke eerste wedstrijd voor mij. Maar dit zorgt er ook voor dat ik enkele zware inspanningen kan leveren, die me ongetwijfeld zullen helpen om de conditie verder aan te scherpen”, zegt de ervaren Gilbert.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.