Tinkoff past voor WK Ploegentijdrit
foto: Sirotti
donderdag 22 september 2016 om 14:24

Tinkoff past voor WK Ploegentijdrit

Tinkoff zal niet deelnemen aan de ploegentijdrit op het komende WK in Qatar. Volgens ploegleider Tristan Hoffman kleven er geen voordelen aan de trip naar het Midden-Oosten. “Het is jammer, want de ploegentijdrit is een mooie discipline. Maar ik begrijp het wel”, vertelt hij aan Belga.

Geen meerwaarde
Volgens onze landgenoot staat er voor Tinkoff niets op het spel in Doha. “Een aantal factoren hebben onze beslissing beïnvloed. Zo zijn er geen punten te halen, kost het handenvol geld om naar Qatar af te zakken met al het materiaal, personeel, renners en noem maar op. Bovendien valt de ploeg op het einde van het seizoen uit elkaar. Dat laatste is wellicht het meest doorslaggevende. Er zijn geen prijzen meer te behalen op dat WK.”

De persverantwoordelijke van de ploeg sprak overigens tegen dat Peter Sagan het WK mogelijk over zou slaan. De Slowaak grapte daarover tijdens de persconferentie in de Eneco Tour na de derde rit, maar volgens de perschef is het voor 99,99% zeker dat Sagan zijn titel verdedigt.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
22 september 2016 16:09
Die van vorig jaar was ook niet zo succesvol voor Tinkoff :p
22 september 2016 16:49
Jammer dat niet gewoon alle ploegen deze onzin boycotten > A : geen landen maar ploegen > wrong B : Geen punten , dikke kosten > wrong C : belangenverstrengeling mbt renners die ook nog de weg/chrono voor hun land moeten doen > wrong. Weg ermee die troep.
22 september 2016 20:25
Gewoon ouderwets weer de 100km met 4 man........50 km mag ook trouwens

Om te reageren moet je ingelogd zijn.