Titelverdediger Thomas: “Natuurlijk baal ik dat ik niet win, maar Egan is fantastisch!”

Titelverdediger Thomas: “Natuurlijk baal ik dat ik niet win, maar Egan is fantastisch!”

Bernal en Thomas kwamen samen juichend over de streep - foto: Cor Vos

Door
zaterdag 27 juli 2019 om 17:30

Geraint Thomas is na morgen titelverdediger af in de Tour de France. De 33-jarige Welshman van Team Ineos eindigt – als iedereen in de rit naar Parijs op zijn fiets blijft zitten – dit jaar als tweede. Ploeggenoot Egan Arley Bernal gaat er met de eindzege vandoor. “Hij is pas 22, hè. Moet je nagaan hoe vaak hij nog kan winnen!”, zegt G in het flashinterview.

Hoewel de Brit blij is voor zijn ploeggenoot, hinkt hij wel op twee gedachten. Er zat volgens hem zelf zaterdag meer in. “Ik voelde me goed en ik denk dat ik voor de ritzege had kunnen gaan. Maar met Steven Kruijswijk zo kort achter mij, durfde ik dat niet aan. Als Vincenzo Nibali (die de rit won, red.) stil zou vallen en Kruijswijk zou bonificatieseconden gepakt hebben, dan had ik mijn tweede plek kwijt kunnen raken. We speelden dus op safe. Het was mooi om samen over de finish te rijden. We eindigen op plaats één en twee in het klassement, beter kan niet toch?”

Toch heeft het voor Thomas twee kanten. “Natuurlijk baal ik dat ik de Tour zelf niet win. Maar als een ploeggenoot dat wel doet, maakt dat veel goed. Egan is echt een fantastische renner en een heel aardige jongen. Hij is ook pas 22 jaar oud, hè. Moet je nagaan hoe vaak hij deze koers nog kan winnen in de toekomst. Al bij al is de hele Tour fantastisch geweest. Mijn tweede plek laat ook zien hoe moeilijk het is om de Tour de France twee keer te winnen. Met Bradley Wiggins, Chris Froome en mezelf, denken veel mensen dat het een gewoonte is. Maar zo simpel is het niet, hoor.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.