Tom Dumoulin: “Alles afgestemd op Utrecht”
maandag 22 juni 2015 om 09:37

Tom Dumoulin: “Alles afgestemd op Utrecht”

Nederland begint warm te lopen voor de Tourstart in Utrecht. De Tourkoorts wordt flink aangewakkerd door één man: Tom Dumoulin. De tijdrijder van Giant-Alpecin won de 2 tijdritten in de Ronde van Zwitserland en eindigde als 3e in het klassement en daarmee groeien de verwachten voor het Grand Départ op 4 juli, waar hij de eerste gele trui kan grijpen.

“Ik hoop een hele goede tijdrit neer te zetten op de eerste dag in Utrecht. Dat is natuurlijk het hoofddoel van mijn Tour”, laat Dumoulin weten aan de NOS. “Natuurlijk gaat dat de komende twee weken nog meer leven en daar ben ik wel een klein beetje bang voor. Ik kijk daar niet met heel veel vreugde naar uit, dat die druk wordt opgevoerd. Ik heb wel meerdere malen bewezen dat ik daar goed mee om kan gaan, maar we gaan het zien, ik kan er nu toch niks meer aan veranderen. Ik moet het proberen aan te pakken zoals iedere andere wedstrijd. Ik weet wat ik moet doen en ik heb er tot nu toe alles aan gedaan. Ik kan alleen nog maar herstellen tot de Tour en dan moet het goed zijn.”

Dumoulin won afgelopen week beide tijdritten in de Ronde van Zwitserland - foto: Sirotti

Dumoulin won afgelopen week beide tijdritten in de Ronde van Zwitserland – foto: Sirotti

Dumoulin verdedigt woensdag zijn nationale titel tijdrijden in Emmen. Dumoulin: “Daarna is het even uitrusten en de focus volledig op de Tourstart.” Net als onder andere Bauke Mollema en Robert Gesink verschijnt hij niet aan de start van de wegrit van het NK.

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
22 juni 2015 09:47
Waar de verwachtingen dat hij T. Martin wel even zal verslaan op zijn gebaseerd weet ik niet, maar laten we er maar het beste van hopen.
Verstandig om het NK op de weg te laten schieten!
22 juni 2015 09:47
Je kan het Tom!
22 juni 2015 09:50
Tsja er is niet zoveel aan te doen, Tom. Je hoort bij de beste 3 tijdrijders ter wereld van het moment en je bent in blakende vorm. Winst in de proloog is een reële mogelijkheid. Niet dat het makkelijk gaat worden; garanties zijn er niet en de verschillen in de top zijn klein. En ik denk dat Martin nog iets beter is normaal gesproken.
22 juni 2015 09:52
ik stem ook alles af op Utrecht over 2 weken :)
nu maar hopen dat Tom de perfecte tijdrit rijdt. ik geef hem een goeie kans, maar als het niet lukt ga ik toch een leuke tour zien.
overigens, doen er überhaupt nog wel renners mee aan de NK wegrace?
22 juni 2015 09:52
De stad bruist en het geel lonkt. En als het niet lukt, kan het ook verderop in de eerste week. Voorpret, genieten, we hebben er weer een!
22 juni 2015 09:57
@achtpuntzes - 22 juni 2015 om 09:52
"ik stem ook alles af op Utrecht over 2 weken"
Voordeel is dat het dan lekker rustig is in Utrecht....
22 juni 2015 10:01
Wat zou het mooi zijn als hij het geel pakt in Utrecht! Absoluut niet chauvinistisch om te zeggen dat hij een zeer grote kans maakt (misschien net iets minder dan martin maar toch).
22 juni 2015 10:03
@ Koel:
iets minder dan 2 weken dan.
22 juni 2015 10:03
Dumoulin heeft evenals zijn tegenstrevers genetisch zoveel mee op dit onderdeel dat erg kleine details het verschil gaan maken. Ik vind dat de tour moet antciperen op de kwaliteiten van de grote chronomannen en met iets van Dowsett/Dennis/Malori/Cancellara/Martin/Dumoulin/Froome/Contador/Quintana/Pinot/Peraud/Nibali als laatste starters moeten gaan werken ipv de rondemannen en tijdritkanonnen lukraak over de startlijst verdelen, hoe gaat dat eigenlijk?
22 juni 2015 10:15
Eerst nog verder opladen op het NKtijdrijden. Drie TT's winnen in 1,5 week, hoeveel meer vertrouwen kun je krijgen. Rijdt Tony Martin ook een NK tijdrijden?
22 juni 2015 10:18
Dumoulin maakt zeker een goede kans. Tony Martin is iets minder bedreven op een technisch parcours. (Tony heeft liever lange rechte stukken op de grote molen) Maar dat Dumoulin hier even gaat winnen durf ik niet te roepen. (slechts hopen) Er zijn meer concurrenten dan we met elkaar denken. Maar spannend gaat het zeker worden.
22 juni 2015 10:33
Hij heeft een reele kans.. maar wie er daadwerkelijk de lachende man is na de proloog.. geen idee. Teveel kanshebbers. Op een langere tijdrit was het podium zekerder geworden, nu is het kort genoeg dat ook een aantal anderen mee kunnen dingen.
22 juni 2015 10:40
Martin is natuurlijk nog wel favoriet, maar let op Cancellara en Froome. Die laatste heeft nog wel eens een tijdritje gewonnen en staat natuurlijk op zijn allerbest aan de start. Cancellara was in Zwitserland verre van goed en zat er al dichtbij in de proloog, die is misschien wel boven Dumoulin nog favoriet. Volgens mij is die in prologen nog steeds de absolute wereldtop.

En Dennis en Kwiatkowski zijn de vraagtekens en gevaarlijke outsiders voor mij.
22 juni 2015 10:48
Froome moet de proloog niet eens willen winnen aangezien dat betekent dat zijn ploeg al vroeg moet werken in de tour.
22 juni 2015 11:03
http://m.youtube.com/results?q=redbull%20schaatser%20wielrenner%20challenge&sm=3
Tlj moet gewoon kramer opstellen. Grote kans op het geel dan in utrecht. :-) Dat lichaam is gebouwd op die korte explosieve ritten.
22 juni 2015 11:11
Tom maakt zeker een goede kans, maar een gelopen koers is het natuurlijk niet, dus een zekere mate van verwachtingsmanagement is bij het nederlandse publiek wel nodig. Denk dat der panzerwagen normaal gesproken nog altijd de favoriet is, en met cancellara e.d. heb je er nog een heel aantal die een aardig tijdritje kunnen rijden.

Ben overigens net als RV wel benieuwd hoe het met de starttijden zit. Als deze willekeurig zijn en de chronomannen starten gespreid, kunnen verschillen in weer/wind natuurlijk een hele grote rol spelen, zeker op zo'n kort stukje.
22 juni 2015 11:23
Dumoulin heeft het tot nu waargemaakt in tijdritten in rondjes die er toe doen. Martin en Cancellara moeten wel echt top zijn willen ze Dumoulin verslaan. Het is goed dat het een tijdrit is en geen proloog. Bij een proloog heb je veel meer kanshebbers waaronder de sprinters en dat is echt een secondenspel, stuurfoutje kan dan funest zijn.

Ik denk dat je bij de start als ploeg een renner naar voren mag schuiven die in het laatste blok start. Ik denk dat Cancellara,Martin en Dumoulin in het laatste blok zullen zitten.
22 juni 2015 12:06
@Romans: de startvolgorde qua ploegen is volgens mij steeds dezelfde cyclus. En die volgorde wordt bepaald adhv klassement van vorig jaar.

Welke renner op welke positie start is volgens mij aan de ploeg zelf
22 juni 2015 12:52
@AZH klopt

"The starting order for a prologue is based on the highest numbered team. That team nominates whichever rider they like to start first." (Cyclingtips.com)
22 juni 2015 13:42
@LL Geen Malori voor jou?
22 juni 2015 13:48
@redactie
groeien de verwachtingen.
22 juni 2015 13:58
@dre
Bedankt voor je bijdrage Dre, het nieuwe wielrennen is nog ver weg, die schaatsers knallen met 40 omhoog. Gelukkig hebben schaatsers al begrepen dat veelzijdigheid in de sport oplevert.
22 juni 2015 14:14
Mooi Tom, ik reken op je! Ook mag je nog wel mee zitten in 1 van de heuveletappes. Want dat kun je ook ! Net zoals je in Australie deed en kort geleden in Zwitserland.
22 juni 2015 14:41
@Dre, Schipperaar
En wat niet of nauwelijks op doping gecontroleerd worden oplevert.
22 juni 2015 14:52
@west
Macht id benen heeft geen bal met doping te maken, ze hadden nog geluk dat sven niet meedeed, had er nog 3 sec afgedaan. Bij boogerd was de doping inmiddels uitgewerkt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.