‘Tom Dumoulin dichtbij nieuw contract met Sunweb’
foto: Sirotti
zaterdag 27 mei 2017 om 08:16

‘Tom Dumoulin dichtbij nieuw contract met Sunweb’

De kans is groot dat Tom Dumoulin langer bij Sunweb blijft. Volgens De Telegraaf staat hij op het punt om zijn contract open te breken en te verlengen tot en met 2021.

De huidige verbintenis van Dumoulin loopt nog tot eind 2018, maar beide partijen zouden de intentie uitgesproken hebben om nog drie jaar langer met elkaar samen te werken. Ondertussen wil Sunweb de vaste kern rondom Dumoulin verder versterken.

Het is de bedoeling dat ook Laurens ten Dam, Wilco Kelderman en Sam Oomen langer bij de ploeg blijven. Het contract van Kelderman loopt eveneens tot eind 2018, maar Sunweb overweegt om daar twee jaar aan toe te voegen. Oomen zou zelfs al hebben verlengd tot en met 2020.

Sunweb zou bovendien graag verder willen samenwerken met Søren Kragh Andersen. Het contract met de 22-jarige Deen loopt eind dit jaar af.

RIDE Magazine
69 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2017 09:40
Verlengen zou mooi zijn, maar dan moet de ploeg voor het grote rondewerk echt wel versterkt worden. Kelderman en Oomen verlengen is prima, maar dan nog wel twee goede mannen voor bergachtig terrein erbij. Jan Hirt lijkt me bijvoorbeeld een mooie aanwinst, TJ zou ook best goed zijn als het voor een redelijke prijs is.
27 mei 2017 09:41
Dit zou ik echt niet doen als ik Tom was. Weet natuurlijk niet wat Sunweb hem heeft toegezegd, maar ik zou volgend jaar eens lekker aankijken hoe het gaat met Sunweb. Als hij dit niveau blijft halen, kan hij naar veel andere ploegen toe die nu sterker zijn dan Sunweb. Indien Sunweb niet goed versterkt voor de grote rondes en hij zit er 4 jaar aan vast, zit ie met de gebakken peren!
27 mei 2017 09:49
@wielrennertje
Waar was hij gisteren dan? Ik heb alleen Geschke gezien als gangmaker en ook niet meer dan een paar kilometer. Iedere volger moet toch erkennen dat de carrière van Ten Dam ten einde is en dat hij misschien beter tot zijn recht zou komen bij een wat kleinere ploeg met minder ambities? En wat is er mis met gewoon naar een wilg lopen en daar zijn fiets in hangen ?
27 mei 2017 09:51
Zou gewoon nog ff wachten.

Sky, BMC, Trek, Astana e.d. zullen hem maar al te graag willen aantrekken met eigen knechten en trainers er bij.
27 mei 2017 10:06
@Sooike, je weet natuurlijk niet hoeveel ten dam al gegeven heeft in die achtervolging en ook een knecht kan natuurlijk een slechte dag hebben. Ik vind ten Dam een redelijk Giro rijden als knecht, ik denk dat veel mensen verwachten / hopen dat hij wel even de plek van Kelderman overneemt nu die weggevallen is en er nog tot laat in de finale bij zou zitten. Ik denk echter dat je dat niet meer kan verwachten van een ten Dam. Ik denk eigenlijk dat als Kelderman niet weggevallen zou zijn en ook nog steeds goed geweest zou zijn dat er dan veel minder kritiek op ten Dam zou zijn.
27 mei 2017 10:06
Jan Hirt van CCC rijdt deze derde week ook erg goed. Misschien een optie?
27 mei 2017 10:11
Ik neem aan dat Tom zo verstandig is om eerst te vragen hoe het staat met de investering van de sponsors in zijn team. Als daar geen lange termijn groei in zit, zie ik niet in waarom hij nu al tot en met 2021 gaat bijtekenen.
En als Tom niet zo verstandig is, zou zomaar kunnen, dan is dit op dit moment een domme actie.
Het team moet versterkt worden met minimaal 2, liefst 3 klimknechten (ook qua karakter) die Tom tot de finish kunnen brengen op een dag zoals gisteren. Niveau Anacona/Pelizotti.
27 mei 2017 10:15
@Sooike
Genoeg wilgen in de Oudorperpolder, langs de Hoornse vaart, waar zijn huisje staat.
Volgend jaar is ten Dam echt niet beter dan dit jaar. Hij heeft, voor zijn statuur als renner, een hele mooi carriere gehad.
27 mei 2017 10:17
Een jongen voor de toekomst, Antwan Tolhoek.
27 mei 2017 10:29
Probleem met Latijnse knechten is dat ze m.i. minder goed passen in de West Europese cultuur (primair wegens taal), en minder bezield zijn (en minder 'speciaal geprepareerd'?). Daar krijg je dan de toestanden van zoals in het voetbal: scandinavische gastarbeiders
27 mei 2017 10:30
Als Ten Dam weinig kost, mag ie graag nog een jaar door.
Maar daar red je het niet mee. Kijk naar Movistar, daar heb je 5-10 renners die niet voor eigen kans rijden maar wel goed omhoog rijden. Sunweb heeft ook van die mannen nodig. Waarom geen Spanjaarden? Die zijn er genoeg en relatief goedkoop. Quickstep heeft ook een paar van die goeie jonge Spanjaarden.
27 mei 2017 10:35
Tja, makkelijk gezegd dat hij naar BMC, Sky of Trek moet... Sky heeft zowiezo al genoeg kopmannen voor komende jaren met o.a. Landa, Thomas en Henao.
Astana is helemaal geen ploeg voor Tom denk ik. Beschikken ook nog over Aru en hebben niet het materiaal om meerdere rondes een klimploeg op te stellen
BMC, zal eerst Porte moeten vertrekken. Spoeling is daar vrij dun met TJ, Hermans en Caruso als je meerdere grote rondes wil meedoen voor de winst.

Opzich prima dat hij blijft maar zal als ik hem was wel even zwart op wit in contract laten zetten dat er steun bergop moet komen. Hirt zou inderdaad een goede zijn of misschien de La Cruz of Talansky ?
27 mei 2017 10:44
Je hebt eigenlijk nog 1 goeie knecht voor in de bergen nodig, naast Kelderman. Op zich wel begrijpelijk dat Tom bij sunweb blijft natuurlijk. Ze hebben een plan uitgestippeld mbt zijn transformatie naar ronderenner en direct de eerste ronde blijkt dat ze op de goede weg zijn. Daarnaast is hij de absolute kopman en zal de tour binnen niet al te lange tijd het doelwit worden
27 mei 2017 10:44
Vd poel halen als versterking voor komende jaren. Voorjaar kopman en kan in een grote ronde heel goed als knecht dienen
27 mei 2017 10:45
Prima! Wat versterking zou zeker in de bergen wel fijn zijn ook al heb je Kelderman, Oomen en Barguil ook nog.
Is ook een kwestie van budget, ik schat dat Sunweb op iets van 12-14M€ zit. Poels als ie vrij zou zijn zou prima passen maar zijn salaris bij Sky is denk ik gewoon niet haalbaar. Budget Sky zit boven de 30 M€, dat geeft meer mogelijkheden.
27 mei 2017 10:54
@david1976:

VdPoel heeft aangegeven niks te voelen voor 3weekse koers.
27 mei 2017 11:06
Quick-Step is toch ook een sterke ploeg waarin Tom zou kunnen scoren? Ze zouden graag eens een renner hebben die grote rondes kan winnen, en Dumoulin zou er ook goed omringd zijn. En het is een ploeg waar de voertaal nog steeds Nederlands en Engels is. Ook een ploeg waar hij zijn tijdritten nog verder kan aanscherpen en met de ploeg veel ploegentijdritten kan gaan winnen, om maar te beginnen met het WK bijvoorbeeld!
27 mei 2017 11:09
Waarom zou poels weg gaan bij sky om weer ergens anders als knecht te gaan rijden?

De logica van sommige mensen ontgaat mij totaal
27 mei 2017 11:10
Voor Kelderman zou op dit moment z'n contract openbreken nogal dom zijn, hij heeft nog weinig gepresteerd dus zal ook niet zo'n hoog salaris kunnen eisen. Voor Dumoulin natuurlijk wel, maar dan moet hij wel eisen stellen. Met zo'n ploeg als nu kan het natuurlijk niet, hij had geluk dat hij Stef Clement had gisteren.
27 mei 2017 11:15
Samen met streekgenoot Poels in 1 ploeg.
27 mei 2017 11:21
Sunweb is Duits-Nederlandse ploeg, zou versterkingen vooral bij die nationaliteiten zoeken. Wat zijn er voor Duitsers die bergop mee kunnen?
27 mei 2017 11:22
@Sooike Dat is gebasseerd op een dag, in de rest van de dagen was hij als laatste man over.
27 mei 2017 11:25
@peterwinnen
Emanuel Buchmann en dan houdt het wel op geloof ik. Maar Buchmann ligt nog tot en met 2018 vast bij Bora.
27 mei 2017 11:27
@tendan
Kelderman blijft één van de beste klimmers die Nederland heeft. Ik zag deze Giro eindelijk Wilco weer eens met plezier rondrijden. Die staat er straks wel weer. Ook daar heeft Sunweb een plan voor uitgestippeld.
27 mei 2017 11:28
Buchmann zou een prima knecht zijn voor Dumoulin. Verder is er weinig Duits klimtalent. Herklotz lijkt vooralsnog de stap niet echt te maken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.