‘Tom Dumoulin dichtbij nieuw contract met Sunweb’
foto: Sirotti
zaterdag 27 mei 2017 om 08:16

‘Tom Dumoulin dichtbij nieuw contract met Sunweb’

De kans is groot dat Tom Dumoulin langer bij Sunweb blijft. Volgens De Telegraaf staat hij op het punt om zijn contract open te breken en te verlengen tot en met 2021.

De huidige verbintenis van Dumoulin loopt nog tot eind 2018, maar beide partijen zouden de intentie uitgesproken hebben om nog drie jaar langer met elkaar samen te werken. Ondertussen wil Sunweb de vaste kern rondom Dumoulin verder versterken.

Het is de bedoeling dat ook Laurens ten Dam, Wilco Kelderman en Sam Oomen langer bij de ploeg blijven. Het contract van Kelderman loopt eveneens tot eind 2018, maar Sunweb overweegt om daar twee jaar aan toe te voegen. Oomen zou zelfs al hebben verlengd tot en met 2020.

Sunweb zou bovendien graag verder willen samenwerken met Søren Kragh Andersen. Het contract met de 22-jarige Deen loopt eind dit jaar af.

RIDE Magazine
69 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2017 11:30
Ik neem aan dat men bij Sunweb beseft dat de ploeg voor een Giro gelijkwaardig moet zijn aan die van Movistar en Bahrein. Dat betekent dat er een aantal behoorlijk goede (duur-)klimmers bij moeten zitten. Type Reichenbach (die heeft trouwens al iets voor Dumoulin opgelost).
27 mei 2017 11:31
NEE DOE HET NIET!! Gooi met dit contract niet je carrière ten grabbel..je ziet het bij kruijswijk had ook moeten vertrekken voor andere begeleiding en omgeving
27 mei 2017 11:37
Kelderman te week, te kwetsbaar, valt teveel, te ziek enz. Er moeten jongens bij komen zoals Plaza, Rosa, Cataldo, Annacona, jongens met een zekere hardheid.
27 mei 2017 11:38
girardengo

Je kunt geen gelijkwaardige ploeg kopen als Movistar of Bahrain, daar heb je het budget nu eenmaal niet voor. Is ook niet erg als je nog 1 goede versterking kan binnenhalen.
We moeten het ook allemaal niet dramatischer maken dan het is. Als Kelderman niet gevallen was hadden sommige mensen die nu moord en brand schreeuwen heel anders gepraat. Die had er in de finale nog gewoon bij gereden. De concurrentie heeft er met Reichenbach, Pellizotti en Anacona/Amador(al liggen die er te snel af laatste week) ook niet meer bij rijden
27 mei 2017 11:39
Ik zou als ik Tom was eerst maar is naar de budgetten vragen voor de komende jaren en of hij zelf mag beslissen wie erbij komt en belangrijkste eis , enige kopman , met verschrikkelijk goede helpers die absoluut niet voor eigen kansen mogen gaan in wedstrijden waar Tom een doel van heeft gemaakt , zeg maar een Sky ploeg maar dan niet Sky dus.
27 mei 2017 11:44
@tripodboom
Hardheid komt vanzelf als je ouder wordt. Alle renners die jij noemt zijn... ouder. Daarnaast denk ik dat Wilco te lang bij TLJ is blijven hangen en hij zich nu verder aan het ontwikkelen is.
27 mei 2017 12:04
Afgezien van het gedoe om Tom, ik ben blij (tussen de regels) te lezen dat Sunweb doorgaat op de weg van de geleidelijkheid. Maak er alsjeblieft niet zo'n patserige duiventil van. A heb je het geld niet om dat goed te doen en B hebben we wel genoeg van dat soort ploegen. Graag jong (NL) talent als versterking!
27 mei 2017 12:32
Laten we Tom Dumoulin gaan opsplitsen, dan kan ie voor meer teams tegelijk rijden.
27 mei 2017 12:48
Met Kelderman hebben ze gewoon een renner in de ploeg die top 10 in een ronde kan rijden, dan kan je toch wel een meesterknecht genoemd worden. Barguil rijdt zelf niet meer de beste resultaten, maar heeft ook gewoon de kwaliteiten om een goede knecht te zijn. Het enige jammere is dat deze 2 nooit zekerheden zijn, je kan er niet altijd van op aan dat ze er staan in een ronde. Daarom zou een zo'n soort knecht wel handig zijn. Maar Sunweb zwak noemen vind ik niet terecht.
27 mei 2017 13:06
Kijk eens rond in het PCT circuit, dan ben je vaak goedkoper uit dan bij de WT ploegen. Vorig jaar pikte Movistar De la Parte op die nu een nuttige pion is voor Quintana. Hirt (CCC) en Roson (Caja Rural) lijken mij goede versterkingen. In kleinere ronden kunnen deze heren dan voor eigen kans gaan.
27 mei 2017 13:32
TeamNL. Als twee keer achterelkaar uitvallen ook al verder ontwikkelen is, vrees ik het ergste.
27 mei 2017 14:43
Ik twijfel wel aan de periode. Waarom gelijk de komende vier jaar? Eerst maar eens twee jaar kijken of ze je echt voldoende kunnen ondersteunen en verder kunnen helpen lijkt me... Verder moet de ploeg maar eens afscheid nemen van mannen als Curvers, Frohlinger en Timmer die al jaren geen meerwaarde (meer) hebben.
27 mei 2017 15:20
Enige knecht die Tom nodig heeft is er een om hem wakker te houden, voor de rest is movistar en sky volgen voldoende als zijn motor nog een klein beetje groeit.
27 mei 2017 15:22
@tripod
Slaat nergens op, heeft gewoon een wat brozer gestel dan gemiddeld, staat los van zijn ontwikkeling.
27 mei 2017 15:44
Al een paar dagen zoemen er twee namen in mijn hoofd rond: Tejay van Garderen en Maxime Montfort.

- Tejay van Garderen heeft deze Giro laten zien dat het kopmanschap niks voor hem is, maar ook dat hij zeker geen slechte klimmer is. Als je Landa verslaat in een bergetappe, dan kan je wel wat. Misschien dat hij als knecht, zonder de druk van een kopmanschap, beter weet te presteren? Daarnaast zou je hem nog altijd de Vuelta kunnen geven of voor dagsucces kunnen laten gaan. Daarnaast kan Tejay zich misschien hervinden bij Sunweb door op andere facetten te verbeteren behalve het klimmen. Misschien dat hij zich meer kan leggen op het tijdrijden of op klassiekers.

- Maxime Montfort rijdt zich in de grote rondes al jaren steady tussen plek 10 en 20, maar dat lijkt ook wel zijn plafond. Veel van dit soort jongens maken vervolgens de overstap naar meesterknecht. Dat lijkt mij ook een ideaal scenario voor Montfort, in dienst van Dumoulin.

Met Van Garderen, Montfort, Kelderman, Barguil en Oomen heb je een aantal goede klimmers die Dumoulin zeker kunnen ondersteunen en in de andere rondes voor eigen succes kunnen gaan.

Verder zou je nog kunnen denken aan:

- Wout Poels. Een meesterknecht bij Sky, maar moet er wedijveren met meerdere knechten. Zou bij Sunweb een belangrijkere rol kunnen krijgen en vaker voor zichzelf mogen gaan. Misschien zou hij zich bij Sunweb ook meer kunnen focussen op het voorjaar.

- Louis Meintjes. Een veelbelovende renner. Zou bij een gedegen ploeg als Sunweb meer uit zijn carriere kunnen halen.

- Ben Hermans. Goede renner, maar een te zwakke tijdrit om ooit een AK te rijden. Zou bij Sunweb in dienst van Dumoulin kunnen rijden en daarnaast af en toe voor eigen succes kunnen gaan. Spreekt daarnaast de taal.

- Emanuel Buchmann. Talentvol jongen voor het AK. Momenteel de beste Duitser klimmer. Sunweb blijft ten slotte een halve Duitse ploeg.

- Simon Spilak. Kan zich bij Sunweb richten op races van een week en in de grote rondes knechten.

- Tom-Jelte Slagter. Leek veelbelovend, maar rijdt al jaren vrij dramatisch. Ik verwacht ook niet dat hij bij Cannondale mag blijven. Sunweb zou hem kunnen oppikken en proberen het talent eruit te halen dat er ooit in zat.

- Pieter Weening. Hij is al 36 jaar en daarmee al bijna aan het einde van zijn carriere. Als hij het wil zou hij zich, net als Ten Dam dit jaar, nog een keer kunnen plooien in de rol van een knecht en Tom Dumoulin aan de overwinning helpen.
27 mei 2017 22:08
Dumoulin en Poels kunnen helemaal niet met elkaar opschieten
27 mei 2017 23:17
Ik heb toch het idee dat sommige hier echt met de waan van de dag leven als het om de ondersteuning van Dumoulin gaat. Sunweb heeft blijkbaar nog steeds dat vriendenploeg sfeertje waar Tom zich het prettigst bij voelt. Wilco en Tom lijken het ook goed met elkaar te kunnen vinden dus ik zou vanuit die gedachte voortbouwen. Renners kennen elkaar uit het peloton en een tevreden werknemer werkt 16 keer zo hard als een ontevreden mens. Wij kunnen enkel speculeren, TJ lijkt me in dat opzicht wel goed. Die 2 leken zich goed te amuseren gisteren in het peloton.
28 mei 2017 02:47
Reichenbach, Anacona en Poels erbij, Ten dam eruit (haalt niveau niet meer)
28 mei 2017 03:12
Mocht Tom de Giro winnen dan komt sponsoring in een ander daglicht te staan. We willen natuurlijk altijd Winnaars. Er is echt voldoende kapitaal in NL aanwezig om een topteam van geld te voorzien. Het mooiste zou ik vinden als Ahold Delhaize quick step zou overnemen. Een Lage landen team met vlaamse toppers in de voorjaarsklassiekers en NL toppers voor de klassementen . Voorlopig Hoop ik echter dat Tom voor SKY gaat rijden en 4 keer op rij de tour wint.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.