Dumoulin, Groenewegen, Kelly Druyts, De Kort
foto: ASO
vrijdag 20 juli 2018 om 20:00

Dumoulin, Groenewegen, Kelly Druyts, De Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen, Kelly Druyts en Rachele Barbieri.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Tom Dumoulin ook van start in Acht van Chaam

Tom Dumoulin verschijnt woensdag 1 augustus aan de start van het Noord-Brabantse wielercriterium Acht van Chaam. Dat meldde de organisatie, die vorig jaar Chris Froome zag winnen. De Nederlander die gisteren op de tweede plaats eindigde in de Touretappe naar Alpe d’Huez, stond boven aan het verlanglijstje. Eerder maakten ook het criterium van Heerlen en de Profwielerronde van Etten-Leur de komst van Sunwebs klassementsrenner bekend.


Dylan Groenewegen rijdt criterium Wateringen

Het criterium van Wateringen heeft Dylan Groenewegen toegevoegd aan de startlijst. Het is alleen de vraag of de tweevoudig ritwinnaar in de Tour de France op 2 augustus aan de start verschijnt, omdat hij donderdag afstapte met een rugblessure. Ook zijn knie is nog altijd gehavend. “Ik denk dat hij dan wel weer hersteld is. Daarbij is een rondje door Wateringen wel wat anders dan een rit door de bergen”, vertelt organisator Marco Vijverberg tegen het AD. “We hebben er alle vertrouwen in dat hij de Wateringse straatstenen eruit gaat rijden.”


Kelly Druyts rijdt BeNe Ladies Tour ondanks zwangerschap

Kelly Druyts’ deelname aan de BeNe Ladies Tour is bijzonder, want de 28-jarige Belgische is namelijk al bijna vijftien weken zwanger. Eerder deze week kondigde ze op Instagram aan dat ze in januari 2019 moeder wordt. Druyts zei gisteren voor de proloog in Oosterhout dat haar ambities in de rittenkoers onverminderd groot blijven, meldde Het Nieuwsblad. De kopvrouw van Doltcini-Van Eyck Sport zette in de rit tegen de klok de honderdste tijd neer, waarmee ze er 44 seconden langer over deed dan winnares Katie Archibald.


BeNe Ladies Tour laat vertraagde Barbieri toch toe

De organisatie van de BeNe Ladies Tour heeft zich van de beste kant laten zien. De Italiaanse wielrenster Rachele Barbieri mocht namelijk in de eerste etappe in lijn starten, nadat ze de proloog miste vanwege een vertraagde vlucht. Op Twitter is Barbieri de organisatie dankbaar. Haar vlucht naar Nederland had een vertraging van negen uur. Ze mocht vandaag starten in Merelbeke met de tijd van de laatste in het algemeen klassement.


Koen de Kort over uitval sprinters: “Renner per ploeg minder maakt het lastiger”

Mark Cavendish, Fernando Gaviria, André Greipel, Dylan Groenewegen en Marcel Kittel. Vijf topsprinters die er niet meer bij zijn in de Tour de France. Zij finishten in de Alpen of buiten tijd, of gaven op. Volgens Koen de Kort – een van de meest ervaren renners in het Tour de France-peloton – komt dat door het feit dat ploegen sinds dit jaar maar met acht renners starten, waar dat er voorheen negen waren. “Ik denk dat veel ploegen jongens thuis hebben gelaten, die normaal gezien bij een sprinter kunnen blijven en hen kunnen helpen”, vertelt de renner van Trek-Segafredo aan WielerFlits.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
20 juli 2018 20:04
Wageningen en Wateringen worden door elkaar gehaald.
20 juli 2018 20:04
Komt Groenewegen nou naar Wageningen of Wateringen? (Deze Wageninger hoopt tegen beter weten in op het eerste).
20 juli 2018 20:11
Op 2 Augustus staat het profcriterium van Wateringen op het programma, geen Wageningen dus @Kanis
20 juli 2018 20:16
Hoe lullig ook voor Barbieri, de BeNeLadies neemt zichzelf totaal niet serieus door zo'n beslissing. Aansluiten als je te laat bent mag bij trainingskoersjes en dan alleen buiten mededinging. Een hele dag missen kan toch niet in UCI wedstrijd?! Jury zou zo'n beslissing van de organisatie ook nooit moeten goedkeuren, gaat regelrecht in tegen de reglementen.
Ook niet goed voor de geloofwaardigheid van het vrouwenwielrennen, zoiets zou bij de mannen nooit gebeuren.
20 juli 2018 20:29
Volgens mij kan dat wel bij een proloog. Het is wel gebeurd dat een renner een proloog niet uitgereden had wegens een val en toch de volgende dag mocht starten.
21 juli 2018 01:22
@verweggistan
waneer dan?

Ben het wel eens met storm biker, hoe lief en aardig dit ook is, op deze manier zet je jezelf te kijk als pure amateur sport waar we blij zijn als iemand mee wil rijden
21 juli 2018 07:04
http://www.wielerflits.nl/nieuws/27407/coulante-jury-laat-kenneth-vanbilsen-starten-in-ster-zlm-toer.html. ZLM Toer 2014.
21 juli 2018 12:47
Barbieri had zeker geboekt bij Ryanair. Nog steeds moet het vrouwenwielrennen het doen met een ander budget.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.