dinsdag 17 juli 2018 om 20:33

Tom Dumoulin realistisch: “In de breedte komen we tekort, zo is het nu eenmaal”

Tom Dumoulin heeft de eerste Alpenrit van de Tour de France goed doorstaan. De kopman van Sunweb bleef in de favorietengroep en steeg naar de elfde plaats in het klassement. Hij vond het niet lastig om zich in te houden op de Colombière. “Alleen als er een goede kans is, maar die kans kwam niet omdat er veel tegenwind stond op de slotklim en omdat Sky nog met vier, vijf man over was”, zegt Dumoulin tegen WielerFlits.

Op de slotklim was Dumoulin nog als enige over van Sunweb. Hij nestelde zich achter de Sky-trein, maar had geen ploeggenoten bij zich. “In de breedte komen we tekort. Daar kunnen we wel omheen draaien, maar zo is het nu eenmaal. We moeten er gewoon het beste van maken. We hebben best wel een goede ploeg hier, maar ten opzichte van een aantal andere ploegen zijn we inderdaad echt minder”, vertelt hij.

Meer video’s zien uit de flag-fr Tour de France?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
42 Reacties
Sorteer op:
17 juli 2018 22:42
Helemaal eens vlek. Zou Dumoulin dermate veel verdienen al dat renner X niet te betalen is ?

Kelderman scheelt natuurlijk een slok op een borrel en ook Matthews is volgens mij een dikke aderlating, die kan veel.
17 juli 2018 22:50
Kelderman is de missende link. 1 echt goede kent die iedere dit met de beste 15 me gaat kan al voldoende zijn.
Ik zou niet kelderman en oomen gebruiken als kent, je moet ook nog wat in andere rondes. 1 extra knecht van het type nieve zou wel geweldig zijn

Welke kopmannen heeft sunweb precies die zo duur zijn? Buiten dumoulin en Matthew's zal dat toch wel meevallen.
17 juli 2018 22:51
Is Caruso haalbaar nu BMC stopt?
17 juli 2018 23:03
Als Sunweb nou eens met TLJ ging fuseren?
17 juli 2018 23:04
Volgend jaar dan maar de tour rijden met Kelderman en Oomen. Dan heb je gewoon een heel goed team. Dat je dat team nu niet hebt is even pech maar opzich ook geen hele grote ramp. De renners met echt een goed team zijn zo'n beetje op 1 hand tellen.
17 juli 2018 23:58
Zouden Marco Minnaard en/of Maurits Lammertink betaalbare en goede opties zijn ter aanvulling van het team? Gaan alle twee toch redelijk goed bergop. Storer wordt ook een goeie.
18 juli 2018 00:02
Zo zonde dat preidler weg is. Emmanuel Buchmann zo een ideale versterking zijn
18 juli 2018 00:16
Zou Mollema niet wat zijn? Beetje zelfde rol als Kelderman, 1 ronde knechten en een ronde zelf mogen gaan. Kan ook prima Matthews ondersteunen in een aantal klassiekers, en lijkt mij toch een beetje over zijn gloriedagen heen.
18 juli 2018 00:32
Veel van de hier genoemde renners zijn al niet goed genoeg. Inderdaad, Kelderman en Oomen kunnen wedijveren met Poels, Henao, Kwiatkowski - en zijn misschien in de toekomst zo goed als Thomas en Bernal.

Sky haal je niet in. Moet ook niet het doel zijn, gewoon beter ondersteuning is goed genoeg. EEN gast erbij die top10 kan rijden in een grote ronde is goed genoeg.
18 juli 2018 01:01
Kelderman en Oomen, zo goed als kwiatkowski???? Waarom niet in de toekomst niveau van Contador of Nibali halen? Als je droomt doe het dan groots!
18 juli 2018 01:16
Die mindere ploeg is één iets, nog belangrijker is dat hij wsch gewoon niet mee kan bergop in de tweede alpenrit en nog minder donderdag...
Ik ben er ab-so-luut niet van overtuigd dat Dumoulin de Tour ooit kan winnen, dit is hoegenaamd de Giro niet... Hij zit goed waar hij zit, daar bij Sunweb
18 juli 2018 02:14
Met de Sky-borg trein en in mindere mate Movistar is het in de tour niet eens pure noodzaak om meerdere topknechten om je heen te hebben. Botte pech dat Kelderman er niet bij is. Toch zou het wel lekker zijn als Tom verkast en zijn eigen treintje krijgt.
18 juli 2018 07:04
Sunweb is ondanks een kleiner budget dan sky gewoon goed bezig in de begeleiding van renners. Met af en toe wat nieuwe jonge aanwas en ietwat versterking kunnen ze gewoon een grandtour winnen.
18 juli 2018 08:28
Zeker als je in twee grote rondes mee wilt doen. Als Tom hier niet was gestart had je in de Tour voor spek en bonen meegereden.
18 juli 2018 08:34
@hugenholz En waarom zou een Nederlandse ploeg met een Duitse ploeg samen gaan?
18 juli 2018 10:27
Het is al een jaar of twee gewoon zwaar irritant dat Sunweb geen betere ploeg rondom Tom formeert. Het verschil is dat het vorig jaar allemaal nog wat ontkent werd, en weggewuifd werd, maar nu is de kritiek vrij unaniem aan het worden. Het is gewoon een hele, hele magere ploeg die Sunweb naar deze Tour stuurt, en dat was al voor de Tour volstrekt helder.
Matthews gaat in de bergen ook geen steun zijn voor Tom dus zijn uitvallen heeft in die zin totaal geen impact. Hij was er op andere momenten wel nuttig geweest ja, maar laten we niet doen alsof Matthews is wat er nodig is. Kelderman is een zwaar verlies inderdaad. Vervaecken presteert helemaal niks. Je kunt wel zeggen, ik gok erop dat Kelderman eens een keer fit blijft zodat ie Tom volgend jaar kan steunen in de Tour, en ik zet dan ook Oomen erbij, maar je zou er beter aan doen om behalve dat twee goede klimmers aan te trekken. Kom op zeg, het moet toch een keer beter gaan. Ik ben zeker voor ontwikkeling van de jeugd maar als die er nog niet voldoende is moet je spenderen voor Dumoulin in zijn prime.
18 juli 2018 11:03
Sunweb moet niet 1 maar 2 stappen maken. 3 superknechten die zich willen opofferen in ruil voor jaarsalaris van 1 mln. Dat kost 3 mln per jaar.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.