Tour 2016: Organisatie zet Yates tweede in het klassement na val over boog
foto: Kramon/ORICA-BikeExchange
vrijdag 8 juli 2016 om 21:16

Tour 2016: Organisatie zet Yates tweede in het klassement na val over boog

Adam Yates is gestegen in het algemeen klassement. De Brit van Orica-BikeExchange was gedemarreerd uit de de favorietengroep, maar kwam ten val over de ingestorte 1 kilometer-boog. Hierdoor besloot de organisatie de tijden aan het 3 kilometer-punt op te nemen.

Yates lag daar zeven seconden voor op de favorietengroep. Door dat voordeel is de klimmer nu gestegen naar de tweede plek in het algemeen klassement, op 5m50s van geletruidrager Greg Van Avermaet. Hierdoor neemt Yates ook de witte jongerentrui over van Julian Alaphilippe. De Fransman pronkte vanmiddag nog wel op het podium met de witte trui, maar Yates zal morgen – voor de start – zijn witte tricot overhandigd krijgen.

Alle verschillen zijn opgenomen aan het 3 kilometer-punt in de daguitslag en ook zo doorgevoerd in het algemeen klassement. Bekijk hieronder of op de website van de organisatie de nieuwe klassementen.

Boog stort in door riem van toeschouwer
De ASO heeft bekendgemaakt dat de boog instortte toen een riem van een toeschouwer vast kwam te zitten achter een kabel. Hierdoor werd de stekker uit generator getrokken. Deze generator stond er om de boog strak te houden. Van sabotage was geen sprake, aldus Philippe Sudres tegen CyclingNews. Hij bevestigde dat de beveiliging opgeschroefd zal worden rondom deze constructies.

RIDE Magazine
55 Reacties
Sorteer op:
9 juli 2016 10:13
Quote:
Ik denk dat Yates wel meer had gepakt

Nee, dat was zn broertje
9 juli 2016 10:25
Flipper
Hij zal het geen 3 weken volhouden. Hij is nog maar 23. Ik voorspel hem een grote toekomst. Kijk zijn uitslagen dit jaar eens na. En voor de witte trui is is hij mijn favoriet
9 juli 2016 10:30
Wat een gezwam zeg, zou allemaal wel nadelig zijn voor jullie pooltjes ofniet? Get a life! Dit is gewoon een hele goede oplossing, Yates had liever gewoon in het peleton geeindigd dan hier gevallen te zijn en de witte trui te pakken. Hij gaat dit zeker merken de komende dagen. Echt trieste reacties hier!
9 juli 2016 11:04
@Bazzz

Dit is geen goede oplossing. Ik refereer nogmaals naar de CSS. Waarom nu wel compensatie terwijl zulke incidenten (valpartijen door derden) jammer genoeg wekelijks gebeuren.
9 juli 2016 11:44
https://www.youtube.com/watch?v=MH3gs2LfZ0A

Ok, hier kon Yates dus echt helemaal niks aan doen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.