Tour 2019: Tejay van Garderen start niet in achtste etappe

vrijdag 12 juli 2019 om 23:43
Tour 2019: Tejay van Garderen start niet in achtste etappe

foto: Cor Vos (archief)

Voor Tejay van Garderen zit de Tour de France erop. De Amerikaanse renner van EF Education First kwam vroeg in de zevende etappe ten val op zijn gezicht en hand. Hij reed de rit nog wel uit, maar na afloop bleek hij een breuk opgelopen te hebben in zijn hand.


Van Garderen botste op een verkeerseiland en kwam daardoor hard ten val. Daarbij blesseerde hij zijn gezicht, zijn hand en zijn borst. “Het was een persoonlijke fout”, geeft Van Garderen toe. “Ik keek naar mijn fiets, omdat iets vast zat, een papiertje. Daarom keek ik naar beneden en toen raakte ik een verkeerseiland. Ik kan niemand de schuld geven behalve mezelf. Ik hoop dat niemand anders geblesseerd is geraakt door mij.”

Mike Teunissen reed op het moment van de val net achter Van Garderen en de Nederlander viel over hem heen. De voormalig geletruidrager heeft last van zijn pols.

Spalk
De breuk in de hand van Van Garderen is geconstateerd in het eerste middenhandsbeentje van zijn linkerduim. “Er is een spalk geplaatst, maar hij kan in etappe acht echt niet starten”, zegt ploegdokter Kevin Sprouse.

Van Garderen zelf baalt voor zijn kopmannen Rigoberto Urán en Michael Woods. “Ze hebben allebei een grote kans op het podium, op ritwinst en zelfs om de whole damn Tour te winnen. Ik had graag deel daarvan uitgemaakt, maar helaas gebeuren deze dingen”, aldus de 30-jarige Amerikaan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.