Tour 2020: Amund Grøndahl Jansen vervangt Kruijswijk bij Jumbo-Visma

Tour 2020: Amund Grøndahl Jansen vervangt Kruijswijk bij Jumbo-Visma

foto: Cor Vos (archief)

donderdag 20 augustus 2020 om 09:18

De Tour de France-selectie van Jumbo-Visma wordt op het laatste moment aangevuld met Amund Grøndahl Jansen. De Noorse kampioen is de vervanger van Steven Kruijswijk, die de Tour moet missen vanwege een breukje in de schouder.

Amund Grøndahl Jansen stond aanvankelijk op de planning voor de Giro d’Italia, waar hij kopman Dylan Groenewegen zou ondersteunen in de sprintetappes. De situatie rond Groenewegen, die een sleutelbeenbreuk opliep bij de veelbesproken valpartij in de Ronde van Polen, is bekend.

“Amund heeft zich goed voorbereid en zal zich volledig inzetten voor de team en de kopmannen”, legt ploegleider Merijn Zeeman uit. Op het vlakke kan de Noor (die vertrekt bij Jumbo-Visma) zijn rol spelen, zoals ook Tony Martin dat doet. Wout van Aert, die de afgelopen Dauphiné een uitstekende vorm liet zien in de bergen, kan dan een plekje opschuiven in de klimtrein van Jumbo-Visma.

Tom Dumoulin en Primoz Roglic, die uit voorzorg de Dauphiné verliet met een heupblessure en de nodige schaafwonden, zijn nog altijd de beoogde kopmannen. De ploegleiding reageerde de laatste dagen optimistisch over het herstel van de Sloveen richting de Tour de France.

Selectie Jumbo-Visma voor de Tour de France 2020 (29 augustus-20 september)
flag-be Wout van Aert
flag-nz George Bennett
flag-nl Tom Dumoulin
flag-nl Robert Gesink
flag-no Amund Grøndahl Jansen
flag-us Sepp Kuss
flag-de Tony Martin
flag-si Primoz Roglic

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.