Tour 2021: Medisch bulletin en juryrapport

maandag 19 juli 2021 om 07:50
Tour 2021: Medisch bulletin en juryrapport

foto: Cor Vos

Overzicht

Dagelijks publiceert de organisatie van de Tour de France na de etappe belangrijke informatie over blessures van renners en uitgedeelde straffen door de wedstrijdjury. Dat doen zij in het medisch bulletin en in het juryrapport. In dit overzicht bundelt WielerFlits alle medische updates uit de koers en de uitgedeelde straffen.

We houden in dit artikel het officiële juryrapport van de ASO aan. Niet alle blessures worden meegenomen in het rapport.


Zondag 18 juli 2021 – Etappe 21

Medisch bulletin

Niets te melden.

Juryrapport

flag-nl Wout Poels (Bahrain Victorious) – Vanwege een lekke band in de laatste drie kilometer in dezelfde tijd geplaatst als de ritwinnaar.

De UCI heeft 45 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 4 controles door middel van röntgenstraling, en 4 gewichtscontroles. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Zaterdag 17 juli 2021 – Etappe 20

Medisch bulletin

Niets te melden.

Juryrapport

flag-be Christoph Roodhooft (ploegleider Alpecin-Fenix) – Voor het niet respecteren van de afstand die tijdens een tijdrit moet worden gehouden. 200 Zwitserse Frank.

flag-si Andrej Hauptman (ploegleider UAE Team Emirates)  – Voor het niet respecteren van de afstand die tijdens een tijdrit moet worden gehouden. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es Pello Bilbao (Bahrain Victorious) – Voor het weggooien van een bidon buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-es Jonathan Castroviejo – Verboden positie op de fiets. Waarschuwing.

In de  slotetappe naar Parijs is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 20 tot 98,4 na de start.


Vrijdag 16 juli 2021 – Etappe 19

Medisch bulletin

flag-co Sergio Henao (Qhubeka-NextHash) – Trauma aan de linkerelleboog.

Juryrapport

flag-dk Lars Michaelsen (Qhubeka-NextHash) – Voor het niet-respecteren van instructies van commissarissen. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-si Tadej Pogačar (UAE Emirates) – Voor het weggooien van een bidon buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-it Davide Formolo (UAE Emirates) – Voor het weggooien van een bidon buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-no Vegard Stake Laengen (UAE Emirates) – Voor het weggooien van een bidon buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-nl Mike Teunissen (Jumbo-Visma) – Voor het weggooien van een bidon buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-be Brent Van Moer (Lotto Soudal) – Voor het weggooien van een bidon buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-de Simon Geschke (Cofidis) – Voor het weggooien van een bidon buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-au Michael Matthews (BikeExchange) – Voor het weggooien van een bidon buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-dk Christopher Juul-Jensen (BikeExchange) – Voor het weggooien van een bidon buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-kz Dmitriy Fofonov (ploegleider Astana-Premier Tech) – Voor het weggooien van een bidon buiten de afvalzone. Renner in kwestie niet geïdentificeerd. 500 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 48 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 7 controles door middel van röntgenstraling, en zeven gewichtscontroles. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Donderdag 15 juli 2021 – Etappe 18

Medisch bulletin

flag-co Sergio Henao (Qhubeka NextHash) – Kneuzingen aan de linkerdij en linkerbil.

Juryrapport

Niets te melden

De UCI heeft 69 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 7 controles door middel van tablets. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de negentiende etappe naar Libourne is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 30 tot 20 kilometer voor de finish.


Woensdag 14 juli 2021 – Etappe 17

Medisch bulletin

Niets te melden

Juryrapport

flag-co Rigoberto Urán (EF Education-Nippo) – Voor het weggooien van bidons buiten de daarvoor bestemde zone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-co Rigoberto Urán (EF Education-Nippo) – Voor het urineren in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-ch Stefan Bissegger (EF Education-Nippo) – Voor het urineren in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-dk Jakob Fuglsang (Astana-Premier Tech) – Voor het urineren in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

Moto 838 (France Télévisions) – Voor het overtreden van de reglementaire bepalingen betreffende de circulatie van voertuigen in de wedstrijd en en het niet naleven van de instructies van de commissarissen. Waarschuwing.

De UCI heeft 54 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 7 controles door middel van tablets. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de achttiende etappe van Pau naar Luz Ardiden is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 30 tot 10 kilometer voor de finish.


Dinsdag 13 juli 2021 – Etappe 16

Medisch bulletin

Niets te melden

Juryrapport

flag-fr David Gaudu (Groupama-FDJ) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-co Rigoberto Urán (EF Education-Nippo) – Verboden positie op de fiets. Waarschuwing.

flag-es Pello Bilbao (Bahrain Victorious) – Verboden positie op de fiets. Waarschuwing.

De UCI heeft 49 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 8 controles door middel van röntgenstralen, en 8 gewichtscontroles. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Zondag 11 juli 2021 – Etappe 15

Medisch bulletin

Niets te melden

Juryrapport 

flag-es Jonathan Castroviejo (INEOS Grenadiers) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-fr Pierre Rolland (B&B Hotels p/b KTM) – Koersen op het trottoir. 500 Zwitserse Frank boete, 25 strafpunten in het UCI-klassement, 20 seconden straftijd in het algemeen klassement, acht strafpunten in het bergklassement en 16 strafpunten in het puntenklassement.

flag-nl Mike Teunissen (Jumbo-Visma) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-de Grischa Niermann (ploegleider Jumbo-Visma) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es Omar Fraile (Astana-Premier Tech) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-kz Dmitriy Fofonov (Astana-Premier Tech) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-au Matthew White (Team BikeExchange) – Voor het niet opvolgen van de instructies van de commissarissen. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-dk Lars Michaelsen (Qhubeka NextHash) – Voor het niet opvolgen van de instructies van de commissarissen. 500 Zwitserse Frank boete.

Waarschuwing aan TotalEnergies, AG2R Citroën, BORA-hansgrohe en INEOS Grenadiers voor het gebruiken van het trottoir tijdens de wedstrijd.

De UCI heeft 47 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 8 controles door middel van röntgenstralen, en 8 gewichtscontroles. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de zestiende etappe naar Saint-Gaudens is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 20 tot 15 kilometer voor de finish.


Zaterdag 10 juli 2021 – Etappe 14

Medisch bulletin

Niets te melden.

Juryrapport

flag-de Max Walscheid (Qhubeka NextHash) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-fr Élie Gesbert (Arkéa Samsic) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-nl Wout Poels (Bahrain Victorious) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-no Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-ch Marc Hirschi (UAE Emirates) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-si Andrej Hauptman (ploegleider UAE Emirates) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-kz Dmitriy Gruzdev (Astana-Premier Tech) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-kz Dmitriy Fofonov (ploegleider Astana-Premier Tech) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-ch Reto Hollenstein (Israel Start-Up Nation) – Voor stayeren. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-be Rik Verbrugghe (ploegleider Israel Start-Up Nation) – Voor stayeren. 500 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 46 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 8 controles door middel van röntgenstralen, en 8 gewichtscontroles. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de vijftiende etappe naar Andorra-La-Vieille is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 20 tot 15,8 kilometer voor de finish (op 1 kilometer van de top van de Col de Beixalis.


Vrijdag 9 juli 2021 – Etappe 13

Medisch bulletin

flag-au Lucas Hamilton (BikeExchange) – Trauma aan het sleutelbeen. Radiologische beoordeling in de vrachtwagen.

flag-gb Simon Yates (BikeExchange) – Trauma aan de heup, borstkas en buik. Beoordeling in de radiologische vrachtwagen en daarna overgebracht naar het ziekenhuis van Carcassonne voor 24-uursobservatie.

flag-de Roger Kluge (Lotto Soudal) – Wonde aan de rechterelleboog en de rechterknie. Schaafwonden aan de rechterheup en rechterenkel. Trauma aan de rechteronderrug. Overgebracht naar het ziekenhuis van Narbonne.

flag-es Cristián Rodríguez (TotalEnergies) – Serieuze wonde aan de linkervinger en linkerelleboog. Wonden zijn onderzocht en gehecht in de radiologische vrachtwagen.

flag-pl Rafał Majka (UAE Emirates) – Ribtrauma. Evaluatie bij de radiologische vrachtwagen.

flag-kz Dmitriy Gruzdev (Astana-Premier Tech) – Wonde aan de linkerknie, linkerelleboog en linkerschouder. Verzorgd door de medische wagen.

Juryrapport

flag-fr Pierre Latour (TotalEnergies) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Lylian Lebreton (ploegleider TotalEnergies) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Anthony Turgis (TotalEnergies) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Benoit Genauzeau (ploegleider TotalEnergies) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es José Luis Arrieta (ploegleider Movistar) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. Renner in kwestie niet geïdentificeerd. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-nl Boy van Poppel (Intermarché-Wanty-Gobert) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-be Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-dk Michael Mørkøv (Deceuninck-Quick-Step) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-fr Yvon Ledanois (ploegleider Arkéa Samsic) – Inbreuk op de richtlijnen voor de voertuigen in de karavaan van de wedstrijd. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Frédéric Mons (fotograaf L’Équipe) – Inbreuk op de reglementaire bepalingen voor de voertuigen in de karavaan van de wedstrijd. 500 Zwitserse Frank boete. Uitgesloten voor de veertiende etappe.

De UCI heeft 44 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 8 controles door middel van röntgenstralen, en 8 gewichtscontroles. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de veertiende etappe van Carcassonne naar Quillan is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 20 tot 17,9 kilometer voor de finish (op 1 kilometer van de top van de Col de Saint-Louis).


Donderdag 8 juli 2021 – Etappe 12

Medisch bulletin

Niets te melden.

Juryrapport 

flag-de André Greipel (Israel Start-Up Nation) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es Oscar Guerreiro (Israel Start-Up Nation) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 32 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 8 controles door middel van röntgenstralen, en 8 gewichtscontroles. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de dertiende etappe van Nîmes naar Carcassonne zullen de tijden worden opgenomen op 4,5 kilometer van de finish (artikel 2.6.027) in plaats van de gebruikelijke drie kilometer van de streep.


Woensdag 7 juli 2021 – Etappe 11

Medisch bulletin

flag-fr Bruno Armirail (Groupama-FDJ) – Spijsverteringsproblemen

flag-at Michael Gogl (Qhubeka-NextHash) – Spiercontractie

flag-it Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious) – Lichte hitteberoerte

flag-de Tony Martin (Jumbo-Visma) – Meerdere verwondingen in het gezicht na een val, wonde aan de lip, mogelijke breuk aan de rechter elleboog. Overgebracht naar het ziekenhuis van Cavaillon

flag-nl Nils Eekhoff (DSM) – Meerdere schaafwonden na een val, elleboogtrauma

Juryrapport

flag-si Andrej Hauptman (ploegleider UAE Emirates) – Voor het weggooien van een musette buiten de afvalzone. Renner in kwestie niet geïdentificeerd. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Nacer Bouhanni (Arkéa Samsic) – Voor een plakbidon. Twee keer 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Yvon Ledanois (ploegleider Arkéa Samsic) – Voor een plakbidon. Twee keer 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Élie Gesbert (Arkéa Samsic) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Sébastien Hinault (ploegleider Arkéa Samsic) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-de Jonas Rutsch (EF Education-Nippo) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-gb Charles Wegelius (ploegleider EF Education-Nippo) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-il Omer Goldstein (Israel Start-Up Nation) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-be Rik Verbrugghe (ploegleider Israel Start-Up Nation) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Valentin Madouas (Groupama-FDJ) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Frédéric Guesdon (ploegleider Groupama-FDJ) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-si Luka Mezgec (BikeExchange) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-au Matthew White (ploegleider BikeExchange) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-ca Hugo Houle (Astana-Premier Tech) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-kz Dmitriy Fofonov (ploegleider Astana-Premier Tech) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es Ion Izagirre (Astana-Premier Tech) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-kz Dmitriy Fofonov (ploegleider Astana-Premier Tech) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Jérémy Cabot (TotalEnergies) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Benoit Genauzeau (ploegleider TotalEnergies) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es Iván García (Movistar) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es Jose Luis Jaimerena (ploegleider Movistar) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Yvon Ledanois (Arkéa Samsic) – Voor het niet opvolgen van de instructies van de commissarissen. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Nacer Bouhanni (Arkéa Samsic) – Voor stayeren. 200 Zwitserse Frank boete, 40 strafseconden, 8 strafpunten voor het bergklassement, 4 strafpunten voor het puntenklassement.

flag-fr Yvon Ledanois (Arkéa Samsic) – Voor stayeren. 500 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 48 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 8 controles door middel van röntgenstralen, en 8 gewichtscontroles. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de twaalfde etappe van Saint-Paul-Trois-Châteaux naar Nîmes is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 20 tot 15 kilometer voor de finish.


Dinsdag 6 juli 2021 – Etappe 10

Medisch bulletin

flag-fr Julien Simon (TotalEnergies) – Kneuzing aan de rechterelleboog.

Juryrapport

flag-it Davide Ballerini (Deceuninck-Quick-Step) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement. *

flag-be Jonas Rickaert (Alpecin-Fenix) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement. *

flag-be Dries Devenyns (Deceuninck-Quick-Step) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement. *

flag-be Wout van Aert (Jumbo-Visma) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-ch Reto Hollenstein (Israel Start-Up Nation) – Voor het urineren in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 42 fietscontroles uitgevoerd en gecontroleerd op mechanische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

* De afvalzone die was voorzien voor zeven kilometer van de finish, was op 2,9 kilometer van de finish neergelegd. Daarom mochten Ballerini, Rickaert en Devenyns wel hun bidons weggooien. Om deze reden zijn hun straffen en de strafpunten voor het UCI-klassement geschrapt.


Zondag 4 juli 2021 – Etappe 9

Medisch bulletin

flag-es Enric Mas (Movistar) – Wond op de linkerdij.

flag-za Nicholas Dlamini (Qhubeka NextHash) – Lichte kneuzingen. Niet gepasseerd aan de wagen van de dokter.

flag-us Brandon McNulty (UAE Emirates) – Schaafwonden aan beide kniëen.

Juryrapport

Rectificatie van de bergsprint op de Côte de Mont-Saxonnex, etappe 8: Wout Poels, Nairo Quintana, Michael Woods, Sepp Kuss, Guillaume Martin, Kenny Elissonde.

flag-pl Michal Kwiatkowski (INEOS Grenadiers) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-no Gabriel Rasch (ploegleider INEOS Grenadiers) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es Jorge Arcas (Movistar) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es José Luis Arrieta (ploegleider Movistar) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-be Dylan Teuns (Bahrain Victorious) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-de Rolf Aldag (ploegleider Bahrain Victorious) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 46 fietscontroles uitgevoerd en gecontroleerd op mechanische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Zaterdag 3 juli 2021 – Etappe 8

Medisch bulletin

flag-nl Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) – Het opnieuw aanbrengen van vingerverband.

flag-at Michael Gogl (Qhubeka NextHash) – geen verdere uitleg in het juryrapport.

flag-co Miguel Ángel López (Movistar) – Rechterdijblessure

flag-za Stefan De Bod (Astana-Premier Tech) – Trauma aan de rechterelleboog en kneuzingen van de rechterheup en rechterenkel.

Juryrapport

flag-co Miguel Ángel López (Movistar) – Voor het urineren in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es Enric Mas (Movistar) – Voor het urineren in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-nl Danny van Poppel (Intermarché-Wanty-Gobert) – Voor het urineren in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-gb Luke Rowe (INEOS Grenadiers) – Voor het urineren in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-de Jonas Koch (Intermarché-Wanty-Gobert) – Voor het urineren in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 55 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 7 controles door middel van röntgenstralen, en 7 gewichtscontroles. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Vrijdag 2 juli 2021 – Etappe 7

Medisch bulletin

flag-es Víctor De la Parte (TotalEnergies) – Wonde aan de vinger.

flag-es Carlos Verona (Movistar) – Verschillende schaafwonden en kneuzingen.

Juryrapport

flag-au Luke Roberts (ploegleider DSM) – Voor het niet naleven van het schema van de ploegpresentatie. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-dk Søren Kragh Andersen (DSM) – Voor het niet naleven van het schema van de ploegpresentatie. 500 Zwitserse Frank boete en 15 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-be Tiesj Benoot (DSM) – Voor het niet naleven van het schema van de ploegpresentatie. 500 Zwitserse Frank boete en 15 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-nl Cees Bol (DSM) – Voor het niet naleven van het schema van de ploegpresentatie. 500 Zwitserse Frank boete en 15 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-gb Mark Donovan (DSM) – Voor het niet naleven van het schema van de ploegpresentatie. 500 Zwitserse Frank boete en 15 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-nl Nils Eekhoff (DSM) – Voor het niet naleven van het schema van de ploegpresentatie. 500 Zwitserse Frank boete en 15 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-nl Joris Nieuwenhuis (DSM) – Voor het niet naleven van het schema van de ploegpresentatie. 500 Zwitserse Frank boete en 15 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-dk Casper Pedersen (DSM) – Voor het niet naleven van het schema van de ploegpresentatie. 500 Zwitserse Frank boete en 15 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-ch Michael Schär (AG2R Citroën) – Voor het weggooien van bidons buiten de daarvoor bestemde zone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-nl Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) – Voor het weggooien van bidons buiten de daarvoor bestemde zone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-es Carlos Verona (Movistar) – Voor het urineren in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-be Jan Bakelants (Intermarché-Wanty-Gobert – Voor het urineren in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-lv Toms Skujins (Trek-Segafredo) – Voor een ongeoorloofde bevoorrading in de laatste 20 kilometer. 200 Zwitserse Frank boete en 20 strafseconden.

flag-nl Steven de Jongh (ploegleider Trek-Segafredo) – Voor een ongeoorloofde bevoorrading in de laatste 20 kilometer. 1000 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Warren Barguil (Arkéa Samsic) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Sébastien Hinault (ploegleider Arkéa Samsic) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 34 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 8 controles door middel van röntgenstralen, en 8 gewichtscontroles. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Donderdag 1 juli 2021 – Etappe 6

Medisch bulletin

flag-it Jacopo Guarnieri (Groupama-FDJ) – Buiktrauma. Onderzoek in de radiologische vrachtwagen aan de finish.

Juryrapport

Niets te melden.

De UCI heeft 43 fietsen doorgelicht door middel van röntgenstralen. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Woensdag 30 juni 2021 – Etappe 5

Medisch bulletin

Niets te melden.

Juryrapport

flag-kz Dmitriy Fofonov (ploegleider Astana-Premier Tech) – Voor het niet respecteren van de afstand die tijdens een tijdrit moet worden gehouden. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Sébastien Hinault (ploegleider Arkéa Samsic) – Voor het niet respecteren van de afstand die tijdens een tijdrit moet worden gehouden. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-kz Dmitriy Fofonov (ploegleider Astana-Premier Tech) – Voor het niet opvolgen van de instructies van de commissarissen. 500 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 8 fietsen doorgelicht door middel van röntgenstralen. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Dinsdag 29 juni 2021 – Etappe 4

Medisch bulletin

Niets te melden.

Juryrapport

flag-be Wout van Aert (Jumbo-Visma) – Ongepast gedrag. Plassen in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-it Davide Ballerini (Deceuninck-Quick-Step) – Vanwege een lekke band in de laatste drie kilometer in dezelfde tijd geplaatst als de ritwinnaar.

flag-fr Joseph Dos Santos (namens France Télévisions) – Inbreuk met de richtlijnen voor de voertuigen in de karavaan van de wedstrijd. Mag tijdens de vijfde etappe niet in de karavaan.

De UCI heeft 35 fietscontroles uitgevoerd en gecontroleerd op mechanische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Maandag 28 juni 2021 – Etappe 3

Medisch bulletin

flag-si Primoz Roglic (Jumbo-Visma) – Trauma aan het staartbeen.

flag-nl Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) – Diepe wond in de vinger. Gehecht in de medische vrachtwagen.

flag-nl Robert Gesink (Jumbo-Visma) – Hersenschudding. Mogelijke sleutelbeenbreuk. Afgevoerd naar het ziekenhuis.

flag-gb Geraint Thomas (INEOS Grenadiers) – Rechterschouder ontwricht, onmiddellijk teruggezet. Onderzoek in de radiologische vrachtwagen aan de finish. Ter controle naar het ziekenhuis.

flag-au Jack Haig (Bahrain Victorious) – Hersenschudding. Breuk in het rechtersleutelbeen. Afgevoerd naar het ziekenhuis.

flag-au Simon Clarke (Qhubeka NextHash) – Blessure aan de onderrug. Onderzoek in de medische vrachtwagen. Spierkneuzing.

flag-au Caleb Ewan (Lotto Soudal) – Breuk in het rechtersleutelbeen. Bloeduitstorting op de rechterdij.

Juryrapport

flag-ca Hugo Houle (Astana-Premier Tech) – Ongepast gedrag. Plassen in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-gb Luke Rowe (INEOS Grenadiers) – Onjuist gedrag. 300 Zwitserse Frank boete en 2o strafpunten in het UCI-klassement.

flag-nl Ide Schelling (BORA-hansgrohe) – Ongeoorloofde bevoorrading in de laatste 20 kilometer. 200 Zwitserse Frank boete en 20 strafseconden in het algemeen klassement.

flag-de Enrico Poitschke (ploegleider BORA-hansgrohe) – Ongeoorloofde bevoorrading in de laatste 20 kilometer. 1.000 Zwitserse Frank boete.

Door een valpartij in de laatste drie kilometer zijn Peter Sagan en Caleb Ewan in dezelfde tijd geplaatst als de ritwinnaar.

De UCI heeft 51 fietscontroles uitgevoerd en gecontroleerd op mechanische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Zondag 27 juni 2021 – Etappe 2

Medisch bulletin

Niets te melden.

Juryrapport

flag-au Luke Roberts (ploegleider Team DSM) – Ongepast gedrag. Plassen in het openbaar. Renner in kwestie niet geïdentificeerd. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-au Matthew White (ploegleider BikeExchange) – Ongepast gedrag. Plassen in het openbaar. Renner in kwestie niet geïdentificeerd. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-de Enrico Poitschke (ploegleider BORA-hansgrohe) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. Renner in kwestie niet geïdentificeerd. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-de Enrico Poitschke (ploegleider BORA-hansgrohe) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. Renner in kwestie niet geïdentificeerd. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-de Rolf Aldag (ploegleider Bahrain Victorious) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. Renner in kwestie niet geïdentificeerd. 500 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 40 fietscontroles uitgevoerd en gecontroleerd op mechanische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Zaterdag 26 juni 2021 – Etappe 1

Medisch bulletin

flag-de Jasha Sütterlin (Team DSM) – Bloeduitstorting/schade aan de pols. Opgave.

flag-lt Ignatas Konovalovas (Groupama-FDJ) – Hoofdtrauma en hersenschudding. Was na de val even buiten bewustzijn. Opgave en afgevoerd naar het ziekenhuis.

flag-fr Cyril Lemoine (B&B Hotels p/b KTM) – Nekletsel en borsttrauma. Opgave en afgevoerd naar het ziekenhuis.

flag-gb Chris Froome (Israel Start-Up Nation) – Heup- en thoraxtrauma.

flag-dk Casper Pedersen (Team DSM) – Verschillende hechtingen.

flag-au Ben O’Connor (AG2R Citroën) – Hechtingen aan de onderarm en verschillende spierkneuzingen.

flag-es Marc Soler (Movistar) – Breuk in de radiuskop in de elleboog van beide armen. Opgave.

flag-nl Mike Teunissen (Jumbo-Visma) – Heuptrauma en elleboogblessure.

flag-ch Marc Hirschi (UAE Emirates) – Schouder uit de kom en trauma aan het rechtersleutelbeen.

flag-dk Mikkel Bjerg (UAE Emirates) – Meerdere kneuzingen, schaafwonden en snijwonden.

flag-us Brandon McNulty (UAE Emirates) – Schaafwonden aan de rechterpols en elleboog.

flag-pt Rui Costa (UAE Emirates) – Bilkneuzingen en lichte schaafwonden.

flag-no Amund Grøndahl Jansen (Team BikeExchange) – Wond aan de rechterelleboog en wervelletsel.

flag-fr Clément Russo (Arkéa-Samsic) – Trauma aan de borstkas en ribbreuk.

flag-ch Reto Hollenstein (Israel Start-Up Nation) – Trauma aan de borstkas.

flag-gb Daniel McLay (Arkéa-Samsic) – Rugpijn.

Juryrapport 

flag-fr Didier Rous (ploegleider B&B Hotels p/b KTM) –  Niet naleven van de instructies van de commissarissen. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Didier Vuillin (namens L’Équipe) – Niet naleven van de regels in de karavaan.

De UCI heeft 50 fietscontroles uitgevoerd en gecontroleerd op mechanische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.