Tour 2021: Peloton komt toch met statement bij de start
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
dinsdag 29 juni 2021 om 13:00

Tour 2021: Peloton komt toch met statement bij de start

Rennersvakbond CPA liet zojuist in een statement weten dat de renners vandaag niet zullen staken in de Tour de France, maar volgens Bauke Mollema komt er voor de start toch een statement vanuit het peloton.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bij de officiële start zullen de renners enkele minuten stiltaan, om vervolgens nog een tiental kilometer geneutraliseerd verder te koersen. Dat laat Mollema voor de start weten aan WielerFlits. De renners doen dit uit onvrede, na een zeer chaotische finale in de derde etappe naar Pontivy.

Gisteren vroegen de renners tijdens de koers om eerder in de finale de eindtijden op te nemen, maar dat idee werd uiteindelijk afgewimpeld door de wedstrijdjury. In de laatste zeer smalle en technische kilometers gingen vervolgens heel wat renners tegen de vlakte.

Rennersvakbond CPA en de renners blijken duidelijk niet op één lijn te zitten, aangezien de CPA in een statement nog liet weten dat de renners vandaag niet zouden staken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.