Trainer Dumoulin wacht in de Alpen: “Korte hoogtestage heeft geen zin”
foto: Cor Vos
donderdag 20 juni 2019 om 12:34

Trainer Dumoulin wacht in de Alpen: “Korte hoogtestage heeft geen zin”

Hendrik Werner, de trainer van Tom Dumoulin, wacht nog altijd in de Alpen. Werner werkt daar samen met Robert Power, nadat Dumoulin halverwege de heenreis richting de hoogtestage omdraaide. “De ene dag was er hoop, dan weer een dipje. Op dit moment heb ik niet het gevoel dat we echt ergens naar aan het toewerken zijn”, zegt Werner tegen het AD.

Voor Team Sunweb is het kort dag richting de Tour de France. Volgens Werner is van het plan afgestopt om echt toe te werken naar de Tour. “Het is meer: we gaan voor het best mogelijke. Hij gaat nooit meer zeggen: we gaan voor deze plaats in het klassement. Al zal hij misschien onbewust alsnog iets in zijn hoofd halen”, doelt de trainer op de ambities van Dumoulin.

Korte hoogtestage
Dumoulin ging een dag na een kleine operatie op weg naar het trainingskamp, maar begon onderweg te twijfelen en blies het af. Werner begrijpt de keuze van de Limburger om naar huis te gaan. “Dat is prima. Ik wil weg van het moeten. De prioriteit is het herstel van zijn knie, zijn gezondheid. Daarna volgt pas het klaarstomen voor de wedstrijden.”

De Tour begint over zestien dagen in Brussel. Voor Dumoulin is er dus nog tijd voor een stage. “Het zou nu al vrij kort zijn, maar in het algemeen kan ook een hoogtestage van tien à elf dagen prima werken. Dan heb je al echt wat effecten”, legt Werner uit. “Nog korter gaan, heeft voor mij geen zin. Je hebt dan door de adaptatieperiode in het begin bijna geen dag meer over om überhaupt de specifieke kwaliteitstrainingen met echt wat klimwerk te doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.