UAE Emirates met waar sterrenensemble naar Tour de France 2024
Tadej Pogacar kan in de komende Tour rekenen op een ijzersterke ploeg - foto: Cor Vos (archief)
maandag 18 december 2023 om 16:55

UAE Emirates met waar sterrenensemble naar Tour de France 2024

Tadej Pogacar gaat in 2024 voor de dubbel Giro d’Italia-Tour de France. De Sloveen heeft voor beide grote rondes niet te klagen over een gebrek aan steun. Met name de Tourselectie van UAE Emirates oogt – op papier – duizelingwekkend sterk.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor de Tour de France is Pogacar de grootste naam in de selectie, maar de 25-jarige Sloveen is zeker niet de enige renner die een goed klassement kan en zal nastreven. Wat heet, UAE Emirates rekent ook volgend jaar weer op de klimcapaciteiten van Adam Yates. De Brit stond dit jaar eveneens aan het vertrek van de Ronde van Frankrijk en eindigde zelfs als derde in het eindklassement, achter Jonas Vingegaard en kopman Pogacar.

Verder mogen twee andere klassementstoppers zich opmaken voor hun Tourdebuut. We hebben het dan over de Portugees João Almeida (de nummer drie van de voorbije Giro d’Italia) en de jonge Spanjaard Juan Ayuso, vierde in de meest recente editie van de Vuelta a España.

De Tourselectie van UAE Emirates wordt gecompleteerd door klimmers Marc Soler en Pavel Sivakov, de Belgische allrounder Tim Wellens en de Duitse klassiekerspecialist/wegkapitein Nils Politt.

Sterke Giro-ploeg
Pogacar richt zich komend seizoen echter eerst op zijn allereerste Giro d’Italia. In zijn jacht op de roze trui kan de Sloveense topfavoriet in het hooggebergte rekenen op steun van met name Jay Vine, Rafal Majka en Felix Großschartner. Op het vlakke is het aan Mikkel Bjerg, Rui Oliveira, Domen Novak en Juan Sebastián Molano om de kopman zo goed mogelijk bij te staan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.