UAE Tour rekent in derde editie op heel wat wereldtoppers

dinsdag 16 februari 2021 om 12:32
UAE Tour rekent in derde editie op heel wat wereldtoppers

foto: Cor Vos

Heel wat wereldtoppers beginnen over minder dan een week aan de derde editie van de UAE Tour (21-27 februari). Op de voorlopige deelnemerslijst prijken de namen van onder meer Tadej Pogačar, Chris Froome, Filippo Ganna, Sam Bennett en Mathieu van der Poel.

De rittenkoers in de Verenigde Arabische Emiraten begint op zondag 21 februari met een etappe naar Al Mirfa. Met vier vlakke ritten is de UAE Tour een sprintersvriendelijke ronde en dus staan er heel wat rappe mannen op de voorlopige startlijst. Denk aan Sam Bennett, Caleb Ewan, Fernando Gaviria, Europees kampioen Giacomo Nizzolo, Phil Bauhaus, Elia Viviani, Pascal Ackermann, Cees Bol en André Greipel.

Voor de eindzege zal het gaan tussen de betere ronderenners in het peloton, gezien een individuele tijdrit op dag twee en bergetappes naar Jebel Hafeet en Jebel Jais. Met de eerder genoemde Pogačar en Froome, titelverdediger Adam Yates, Alexey Lutsenko, Wout Poels, Jack Haig, Emanuel Buchmann, João Almeida, Rigoberto Urán, Sepp Kuss, Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali staan er heel wat toppers aan het vertrek.

Andere renners die zijn aangekondigd door de organisator zijn Filippo Ganna, Thomas De Gendt, Mads Pedersen en de eerder genoemde Van der Poel. Vorig jaar ging de eindzege in de UAE Tour naar Adam Yates. De Brit versloeg Pogačar en Lutsenko. De rittenkoers werd overigens vroegtijdig afgeblazen na een corona-uitbraak in een van de hotels.

Voorlopige deelnemerslijst UAE Tour 2021

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair