UCI houdt zoektocht overname Sky in de gaten
donderdag 13 december 2018 om 09:57

UCI houdt zoektocht overname Sky in de gaten

De UCI zal de zoektocht van Dave Brailsford naar een nieuwe sponsor en eigenaar van Team Sky goed monitoren. Dat laat de internationale wielerunie weten aan Cyclingnews. Omdat Sky en 21st Century Fox de eigenaar zijn van het bedrijf achter de ploeg, kan dat leiden tot problemen, aldus de UCI.

Het management van Team Sky heet Tour Racing Limited. Dit bedrijf is voor 85% in handen van het mediabedrijf Sky en voor de overige 15% van 21st Century Fox. Beide partners hebben aangegeven te stoppen met de sponsoring van de ploeg, na het seizoen 2019.

Diverse renners hebben langdurige contracten getekend bij Tour Racing Limited. Zo hebben Geraint Thomas en Chris Froome een verbintenis tot eind 2021 en Egan Bernal zelfs tot eind 2023. Als er geen nieuwe eigenaar gevonden wordt voor Tour Racing Limited, dan kunnen lopende contracten vernietigd worden en wordt Tour Racing Limited aansprakelijk gesteld voor de verbintenissen die doorlopen na 2019. Een andere optie is dat met de renners in kwestie een deal gesloten wordt om dat af te handelen.

De UCI begint in de tweede helft van 2019 met het beoordelen van de aanvragen voor een nieuwe WorldTour-licentie. De wielerunie zal de zoektocht en het overnameproces bij Team Sky in de gaten houden. “Het lijkt voorbarig om in dit stadium al voorbeelden te schetsen, maar de UCI zal de ontwikkelingen van deze situatie van dichtbij volgen. We zullen beoordelen of concrete risico’s kunnen worden geïdentificeerd en of we actie moeten ondernemen, indien nodig”, laat de UCI weten in een statement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.