‘UK Sport wil Tour de France weer naar Groot-Brittannië halen’
foto: Alex Whitehead/SWpix.com
zondag 8 oktober 2017 om 09:23

‘UK Sport wil Tour de France weer naar Groot-Brittannië halen’

Als het aan UK Sport ligt, komt de Tour de France in 2021 weer naar Groot-Brittannië. Dat maakt de BBC bekend op basis van stukken die het in handen heeft gekregen. Het overheidsorgaan dat staat voor de ontwikkeling van Britse sport wil daarmee voortborduren op het succes van het Grand Départ van Yorkshire in 2014.

De ambitie is om meerdere etappes te organiseren in Groot-Brittannië. Onduidelijk is of het gaat om een nieuw Grand Départ, of om etappes ergens gedurende de drieweekse ronde. Dat laatste is ook wel eens voorgekomen. In 1994 werden enkel Touretappes 4 en 5 op Brits grondgebied gereden.

De afgelopen jaren was al vaker sprake van een uitstap van de Tour de France naar het Verenigd Koninkrijk. Zo was Portsmouth lang in de race voor de start van 2019  en was ook de overheid van Wales in gesprek met de ASO en RCS Sport.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
8 oktober 2017 10:37
Als het net zo een menigte mensen op de been brengt, als in yorkshire... Doen! Heeft fietsen in de uk wel een impuls gegeven
8 oktober 2017 11:14
@Paul81 ik denk dat dat meer komt door die miljoenen die de Britse overheid besteed om de Britten meer te laten bewegen. Elk sportevenement kan rekenen op veel subsidie om oa PR te maken voor dit soort evenementen.
8 oktober 2017 12:10
Top atmosfeer. Direct doen
8 oktober 2017 13:09
De beelden van massa's publiek zullen niet snel vergeten worden. Om alleen al die reden lijkt het me een goede stap. En GB is logistiek gezien ook nog wel te doen.
8 oktober 2017 13:20
Origineel idee! Een grote ronde in het buitenland laten gaan! Wellicht dat de ronde van GB een paar dagen door Frankrijk kan trekken? Dan noemen we het de Tour de France Grande Britain Tour.
8 oktober 2017 15:07
Zou de Tour liever eens in Ierland zien neerstrijken, met als hosts uiteraard Roche en Kelly, maar ook Luka Bloom die de Acoustic Motorbike nog eens van stal haalt (goeie titel ook in tijden van mechanische doping-insinuaties):

I work my legs
I pump my thighs
Take in the scenery passing me by
The Kerry mountains or the Wicklow hills
The antidote to my emotional ills
A motion built upon human toil
Nuclear free needs no oil
But it makes me hot, makes me hard
I never thought I could have come this far
Through miles of mountains, valleys, streams
This is the right stuff filling my dreams
So come on, get up on your bike
Ah go on, get up on your bike

Dan nog een tussenstop op het Isle of Man om Cav en Kennaugh even in de bloemen te zetten, en back to France
8 oktober 2017 16:02
Wales, Cornwall, of the Highlands in Schotland

Om te reageren moet je ingelogd zijn.