Unieke uitslag voor Nederland in Wereldbeker Hulst
foto: Cor Vos
zaterdag 30 december 2023 om 19:31

Unieke uitslag voor Nederland in Wereldbeker Hulst

Het was een echt Nederlands feestje in de Vestingcross Hulst. Mathieu van der Poel soleerde naar de zege, en daarachter eindigden Joris Nieuwenhuis, Lars van der Haar en Pim Ronhaar – in die volgorde – op de plaatsen twee, drie en vier. Een unieke uitslag, zo blijkt.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het is namelijk voor het eerst in de geschiedenis dat de eerste vier plaatsen van een Wereldbeker-wedstrijd bij de elite mannen bezet worden door een Nederlander, weet Knack-statisticus Jonas Creteur. Kijken we naar alle regelmatigheidsklassementen samen, dan is het pas de tweede keer dat Nederland op de plekken één tot en met vier eindigt. Dit was het geval in de Superprestige Valkenswaard van 1986. Martin Hendriks won die cross, voor Rein Groenendaal, Huub Kools, Frank Van Bakel, Hennie Stamsnijder en Henk Baars

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.